Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

INESE VOLFRAM

+10

 
  • 1

    Atbilde

  • 1 balss
  • 1555 skatījumi

Slimības lapa un ārsts, kas atsakās to uzsākt.

Veselība » Cits

Nedēļas beigās nolikta operācija kājai un uz darbu doties nedrīkstu. Vakardien ķirurgs sūtija pie ģimenes ārsta, lai uzsāku slimības lapu. Šodien ierodoties pie ģimenes ārsta par mani vien paņirgājās un pateica, ka piešķirt slimības lapu varot tikai PĒC operācijas un ķirurga norādījumi nevienu neinteresējot, neesot viņai tiesības tagad un tūlīt mani likt uz slimības lapas, pat neņemot vērā faktu ka jāiziet dažādas analīzes un pārbaudes pirms operācijas, bet darba devējam vakardien tika dota ziņa, ka ņemu slimības lapu... Ko šādā situācijā darīt? Vai ārstam maz ir tiesības nepiešķirt man slimības lapu pirms operācija izdarīta?

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Niks

+120909

 
http://www.likumi.lv/doc.php?id=6675
Darbnespējas lapu izsniegšanas kārtība
3. Darbnespējas lapu izsniedz:
3.6. sakarā ar stacionārā veicamu izmeklēšanu, ja ir ārstējošā ārsta norīkojums;

bet par citām analīzēm un pārbaudēm patiešām tur nekas nav rakstīts

Lai slimības lapu izraksta ķirurgs pie kura veiksi operāciju, ja patiešām ir pamats to darīt. Ja nesanāk un darbā neko tāpat sarunāt nevar - bezalgas atvaļinājums

pirms 11 gadiem  

INESE VOLFRAM, pirms 11 gadiem :

Ķirurga norīkojums ir, tāpēc arī devos pie ģimenes ārsta... Respektīvi padarīt tam visam neko nevaru, tik jāsēž un jāgaida kad ķirurgs slimības lapu dos? Atvainojos, bet kaut kāds stulbums, ka ārtiem Latvijā tāda patvaļa ir...
Jebkurā gadijumā- paldies par atbildi :)

Niks, pirms 11 gadiem :

Patvaļa gan būtu tad, ja izsniegtu darba nespējas lapas nepamatoti. Nekad neesmu dzirdējis, ka tāds izsniegtu lai veiktu analīzes.

Niks, pirms 11 gadiem :

Prasi lai darba devējs sūta uz izmeklēšanu :)

Niks, pirms 11 gadiem :

http://www.likumi.lv/doc.php?id=26019
82.pants. Pienākums veikt veselības pārbaudi
(1) Darbiniekam, pamatojoties uz attiecīgu darba devēja rīkojumu, ir pienākums nekavējoties veikt veselības pārbaudi gadījumos, kad šādas pārbaudes veikšana paredzēta normatīvajos aktos vai darba koplīgumā vai arī pastāv pamatotas aizdomas par darbinieka saslimšanu, kas rada vai var radīt draudus viņa vai citu cilvēku drošībai vai veselībai.
(2) Izdevumus, kas saistīti ar veselības pārbaudes veikšanu, sedz darba d

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.