Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Toms

+5644

 
  • 5

    Atbildes

  • 1 balss
  • 4858 skatījumi

Ieķēries gruzis acī

Veselība » Cits

augšējā plakstiņā ir kaut kas ieķēries, mēģināju skalot - nekā, to gruzi arī neredz zem plakstiņa. Kur valmierā varētu palīdzēt kāds speciālists? Tikai slimnīcā?

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Māris

+9765

 
ja aizdomas ka tā var būt metāla skaidiņa,nemaz necenties pats dabūt viņu ārā,tagad uzliec uz acs vares piku un pāri uzlies pārsēju,lai acs nemirkšķinās,saproti tā nepatiikamā sajūta sāpes,graušana rodas no tā ka skaida kura ir plakstiņā aci mirkšķinot griež acs ābolu,tev paliidzēt var tikai poliklīnikā,izgriežot plakstiņu pašam mājās,tu tur neko arii visdriizāk neieraudziisi,jo to skaidiņu varēs redzēt tikai acuārsts,kurš skatīsies caur palielināmo iekārtu

pirms 11 gadiem  

Māris, pirms 11 gadiem :

vēl varu tev ieteikt- ,kad riit iesi pie acuārsta,paņem liidzi saulesbrilles,jo pa nakti acs būs nedaudz iekaisusi ,un kad tev to skaidiņu ārsts izņems,iznākot ārā saulē,tev būs ar to aci sāpiigi no spožās saules gaismas

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Ja zem apakšējā plakstiņa, tad var izskalot pats, nepieciešama ir tikai pacietība un var izmantot vienu no šeit aprakstītajām metodēm: http://www.aptiekualianse.lv/lv/uzzini-vairak/detail.php?ID=476 Uzzvaniet savam ģimenes ārstam. Ģimenes ārsti piedāvā arī mājas vīzītes, kas protams ir par maksu.

pirms 11 gadiem  

Toms, pirms 11 gadiem :

Problēma tā ka zem augšējā plakstiņa, un arī tas viss ir izlasīts un pamēģināts ;) Tāpēc pēdējā vieta ir meklēt speciālistus.
Un es nedomāju ka paliks tik slikti ka uzreiz vajag saukt uz māju ārstu, sagaidīšu rītu un aiziešu pie acu ārsta lai apskata

Aivis Svirskis™, pirms 11 gadiem :

Līdz rītam tas noteikti var pagaidīt, no rīta gan, ja joprojām ir jūtama graušana ir jāiet pie sava ģimenes ārsta, principā jau tā procedūra nav nekas sarežģīts, bet nu zināmas iemaņas izvērst plakstiņu ir vajadzīgas, un pašam tikt ar visu galā ir pagrūti.

Aivis Svirskis™, pirms 11 gadiem :

Acs mēdz pati attīrīties ar asaru palīdzību, varat mēģināt pamirkšķināt aci, ja neesat gruzi ievilcis kaut kur ļoti tālu, tad var iznākt laukā acs asarošanas laikā. Ilgāk par 24 stundām gaidīt gan nevajadzētu, jo var rasties infekcija.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Vai mēģināji pārvilkt ar pirkstiem augšējo plakstiņu pāri apakšējam.Ja nav stipri ieķēries , reizēm izdodas " izkasīt " ar apakšējām skropstām. Es tā daru visu mūžu un pārsvarā veiksmīgi.

pirms 11 gadiem  

Toms, pirms 11 gadiem :

Tikko izmēģinājos visādi - nekā, tāda sajūta ka vēl trakāk sāka grauzt. Man pat ir aizdomas ka tā varētu būt metāla skaida

Egils Dālmanis, pirms 11 gadiem :

Tā varētu būt ja to neizdara uzreiz , jo gruzis iesēžas plakstiņā.Būs vien jāiet pie acu ārsta ,jai iztīra.Tad viņi iepilina anestezejošu līdzekli un reizēm iekrāso ,lai varētu labāk redzēt gružus.
Man pēdējo nedēļu nācās daudz strādāt ar fleksi,griežot kvadrātcaurules un metinot.Vakarā acis bija pilnas ar metāla putekļiem n stipri grauza.Nopirku aptiekā šos pilienus un biju pārsteigts par to ka no rīta vairs negrauza.nav teikts ,ka Tev palīdz ,bet...
http://www.miecys.lv/lv/catalog/31/

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aicis

+10511

 
šobrīd jau laikam tikai Jumarā, uzņemšanā, par cik visi acu ārsti darbu jau beiguši.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ego

+79135

 

pirms 11 gadiem  

Aicis, pirms 11 gadiem :

Šis te neder. Paskaties ārā pa logu, cik ir pulkstens, bet tas telefona numurs ir viņu reģistratūrā. Vajag ārsta mobilo numuru.

Ego , pirms 11 gadiem :

Paskatījos ārā - mākoņos rāda ka pa mobilo gružus no acs neņem un nedomāju arī ka tai uzņemšanā akurāt acu ārsts dežurē vai uz turieni trauksies.

Ego , pirms 11 gadiem :

Ja neko tur neredz, tas var būt arī miežagrauds
http://www.ntz.lv/dazadi/jusu-aci-piemeklejis-mieza-grauds/

Toms, pirms 11 gadiem :

Ja ir mieža grauds, tad visu laiku grauž aci?
Man ir tā ka vairs negrauž bet tāda sajūta ka kaut kas būtu aiz acs, un ik pa laikam iztek kāda asara, un ja intensīvāk pamirkšķina, tad liekas ka aiz acs kaut kas ir

Ego , pirms 11 gadiem :

Uz to pusi var būt.

Toms, pirms 11 gadiem :

Labāk tomēr aizbraukšu rīt pie ārsta, lai paskatās. Negribu riskēt

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.