Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Mārtiņš

+716

 
  • 9

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1053 skatījumi

Pie kā jāvēršas?

Veselība » Cits

Tātad, situācija ir sekojoša: Ir problēma ar kājām, jeb kāju nepatīkamo aromātu. Pēc ilgākas pastaigas kurpēs kājas mēdz pamatīgi sasvīst un izdalīt nepatīkamu smaku. Arī cītīgi ievērotie higiēnas pasākumi līdz galam nepalīdz. Nekādas pazīmes par kāju sēnīti vai kādu kāju slimību uz kājām nav. Tad nu gribētu zināt ko darīt, pie kā vērsties?

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (9)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
sēnītes ir dažādas un dažādi izskatās, baktērijas arī ir dažādas un tās mēdz arī kombinēties. Ja kājām nav redzamu bojājumu, tad smaku rada baktērijas. Bez kāju mazgāšanas un zeķu mainīšanas vēl varētu palīdzēt apavu atlase (ir tādi, kas ļoti iesvīst, nevēdinās un ir baktēriju krātuve). Vasarā vajag apavus, kas labi ventilējas. Ziemā - pēc iespējas biežāk mainīt, izžāvēt. Lietot ieliekamas iekšējas zolītes, kas atsūc mitrumu un viegli izņemamas žāvēšanai. Vai vienreiz lietojamas, pagatavotas no avīzēm.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

-20

 
Pirmkart jāsāk ar veselīgu dzīvesveidu (meklē stopsviedriem)

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Dina Bašķe

+1350

 
Nevaru piekrist iepriekš teiktajam par to, ka sēnīte pie vainas. Tā, protams, ir iespējama, bet, ko tad , ja tā nav? Tad minētie ieteikumi var vairāk kaitēt, ja ar diagnozi nebūs trāpīts mērķī. Varu vien ielūgt pie sevis uz konsultāciju, jo ar minēto informāciju ir daudz par maz, lai noteiktu diagnozi un nepieciešamo ārstēšanu. Tādēļ arī virtuālus ieteikumus nevaru sniegt - varu kļūdīties neredzot problēmu. Nepieciešama rūpīga izmeklēšana un arī pēdas jāapskata "dzīvajā", lai var reāli saprast situāciju. Nu neder visiem viena formula. Jānoskaidro daudz jautājumu, līdz rodas īstā atbilde.
Soda.. sārms.. nezinu, kā gan tā var līdzēt.
Mana podologa prakse atrodas Lielvārdē, 40 min. līdz stundas braucienā no Rīgas. Lāčplēša ielā 8, t. 28347765. Rīdzinieki šeit ir bieži viesi. Domāju, arī Jums varu palīdzēt.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ēriks

+4393

 
ir sēnīte, tas ir droši.
Tikt vaļā var tikai ar ārstēšanu. Var aptiekās nopirkt speciālus krēmus vai arī doties pie ārsta. Būs jāmaina apavi (jānopērk jauni), jālieto tikai savs dvielis, jāpērk jaunas zeķes, kuras lietosi tikai pats, dušā ejot jāvelk zandalītes, jo sēnīte pieķeras pie duškabīnes grīdas. Ja tev ir sēnīte, tad ir arī taviem ģimeneslocekļiem. Nu, kāju sēnīte postpadomju republikās ir plaši izplatīta.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris

+9765

 
diemžēl tev ir kāju sēniite, jo tieši sēniite ir tā kura provocē pastiprinātu sviišanu un mūžiigi mitras kājas,lūdzu neapvainojies,bet daudzi cilvēki pavirši mazgā kājas ,bet paši domā ka to dara labi, lai izbeigtu sēniites ietekmi uz kāju pēdām nekad nedriikst pieļaut ka sasviidušas mitras zeķes pēc apavu novilkšanas izžūst uz kājām,nepietiek tikai ar kāju mazgāšanu,rūpiigi ir jātiira arii katru reizi kāju nagi,nebaidies reizi nedēļā kājas nomazgāt ar kādu spēciigu mazgāšanas liidzekli,kurš nav domāts cilvēka ādas mazgāšanai,sēniitei tas ļoti nepatiks, nekad nedriiksti aiziet gulēt ar zeķēm kājās,kad nomazgā kājas noslauki viņas ļooti rūpiigi,jo sēniitei patiik mitrums,kad esi to izdariijis,iezied kājas ar kādu krēmu un arii zem iztiirītiem nagiem lai krēms tiek. būtiibā jau sēniite pārņem kājas nepiemērota materiāla apavu dēļ(dermantiins ar plastmasas zoli),saprotu ka labi apavi ir dārgi,bet,diemžēl slikto apavu pavadonis ir sēniite.tas attiecas arii uz mājas čiibām.

pirms 10 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 10 gadiem :

Nav teikts ka tā sēnīte. Man sliktu (neelpojošu) apavu dēļ arī šķita ka ir sēnīte. Ne dakters konstatēja nekā. Izmetu apavus, mainīju pārdienas, soda un viss kārtībā.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
1. Vismaz divi kurpju pāri, lai nav divas dienas pēc kārtas.
2. Izmest sliktas kurpes ārā, ja citām tas tā nav.
3. Sodu ieber kurpēs.
4. Dienas lakā kājas zem auksta ūdens pāris reizes, tas ir darbā arī.
5. Maiņas elpojoši apavi darbā. Nu ja ofisā vai vismaz ne uz lauka.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

+394

 
Dry-Dry

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Vai jau biji pie ādas slimību ārsta-dermatologa,ja zini ka tiešām nav sēnīte?

pirms 10 gadiem  

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 10 gadiem :

Kādas pazīmes tu vēl gribi atrast?

Mārtiņš, pirms 10 gadiem :

1.Nesaku ka nav, bet esmu visai pārliecināts ka nav.
2.Ja ir kāju sēnīte tad kājas izskatās tiešām neveselīgi, sēnīti var reāli redzēt.

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 10 gadiem :

Vai tiešām tik trūcīgs esi,ka nevari atļauties aiziet pie ārsta?

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.