Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 1 balss
  • 928 skatījumi

Cik ilgs laiks nepieciešams cilvēka organismam, lai tas pielāgotos fiziskai slodzei?

Veselība » Cits

Ja jaunietis nekad nav saskāries ar ļoti lielu fizisko slodzi, cik ilgi organisms tai pielāgojas un ar kādiem simptomiem var nākties saskarties?

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Viss atkarīgs no tā ko gribi darīt fiziski. Ja sāksi piemēram rakt zemi,vai ko tamlīdzīgu Tev vienkārši 3-5 dienas sāpēs muskuļi kuri tika nodarbināti. Pēc tam jau paliks vieglāk organisms pieradīs pie fiziskās slodzes. Dabiski ,kad uzreiz nevajaga celt smagas mēbeles,pārnēsāt smagus priekšmetus,tad būs problēmas ar muguru,un tas vairs nav tik viegli ārstējams.

pirms 10 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 10 gadiem :

Tas ir muskuļiem tā. Bet, ja slodze nodarbina daudz dzīslas un daudz kustina locītavas, arī tur var sākties problēmas, kuras pāries tikai pēc trīs mēnešiem ar lēni kāpinātu slodzi. Citādi visādi nelāgi iekaisumi var rasties utt.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Linda Stīrija

+2445

 
Fizisko slodzi vispār labāk ir sākt palēnām - sportojot sākt ar mazākām distancēm, mierīgāku intensitāti vai mazāku svaru, tad pamazām to kāpināt. Darbā - taisīt biežas, mazas pauzes, izvēlēties mazākus svaru un pareizas pozas darbam.

Gan darbā, gan sportā palīdz ķermeni iesildīt (locītavas, muskuļus un saites) un pēc tam izstiept. Sekot līdzi fiziskajām sajūtām - piepūles smeldze ir ok, asas sāpes nav ok un uzreiz ir jāpārtrauc aktivitāte.

Jāuzmanās no locītavu traumām un saišu sastiepšanas (gan sportojot, gan darot fizisku darbu)

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ēriks

+4393

 
Jap, svarīgi zināt par kādu slodzi ir runa. Maratona skrējienā ķermenis pielāgosies pie slodzes un augsta skābekļa patēriņa, pārejot uz muskuļu bezskābekļa, jeb anaerobo elpošanu apmēram pēc apmēram 10 min

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
par slodzes simptomiem uzskatāmas arī tulznas un sirdsdarbības traucējumi.

pirms 10 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.