Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
Gulēšana gaismā var iespaidot. Bet nav gan iedomājams, ka mēness gaisma būtu ar kautko iedarbīgāka par, piem., lampu. Turklāt mēness naktī pa debesīm pārvietojas.

Pilnmēness gan var iespaidot, arī tad, ja to aizsedz mākoņi un dzelzsbetona sienas.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Cilvēki ir dažādi - jūtīgāki un ne tik jūtīgi, tomēr diezgan daudziem ir novērojams, ja ne veselības problēmas, tad miega traucējumi (ilgāk iemieg, mazāk guļ, sliktāk izguļas) tieši pilnmēness laikā, vienalga vai to redz vai nē. Versijas ir vairākas, bet konkrēts izskaidrojums nav apstiprināts.
Negribu piekrist Aivim par to ka tumsai/gaismai ir tikai psiholoģisks aspekts, cilvēki bioloģiskais pulkstenis pieskaiņojas gaismai un līdz ko tā ir sajūtama,(arī miegā un aizvērtām acīm), ķermenī sākas aktīvāki procesi. Ir pat speciāli modinātājpulksteņ-lampas, kas kādu brīdi pirms zvana izgaismo telpu, lai pamošanās būtu vieglāka un tas tiešām darbojas.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Magnum PI

+7180

 
Mani pilnmēness vispār neietekmē,pat ja tas spīd caur logu man virsū:)

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Teorētiski var, bet praktiska izskaidrojuma tam nav. Zinātniski nekāda pamatojuma tam nav, tas, ka Mēness ietekmē zemes ekosistēmu & pateicoties tieši Mēnesim uz Zemes ir radīti visi apstākļi dzīvības esamībai,ir pierādīts fakts. Tas, ka pilnmēness saasina dažādas garīgas slimības gan ir fakts, jo veicot statistisko analīzi psihiatriskajās slimnīcās & salīdzinot datus pēc mēness fāzēm, ir novērojams ievērojams pacientu pieaugums tieši pilnmēness laikā, tāpat arī pilnmēness laikā bērni dzimst ievērojami vairāk nekā citās mēness fāzēs, līdz ar to mēs varam pieņemt, ka Mēness magnētiskais lauks var ietekmēt jūtīgus cilvēkus, ar dažādām neirozēm & psihiskas dabas traucējumiem sirgstošiem cilvēkiem var izraisīt slimību saasināšanos, pilnmēness laikā paaugstinās arī noziedzība un cilvēki ir agresīvāki.
AIzkaru aizvēršanai gan nav nekādas nozīmes, tai drīzāk ir psiholoģisks raksturs, ir cilvēki, kas var gulēt arī dienas laikā, & vienmēr būs cilvēki, kam miegam būs nepieciešama pilnīga tumsa

pirms 10 gadiem  

nezināms (guglētājs), pirms 10 gadiem :

"Mēness magnētiskais lauks, kura intensitāte uz Zemes mainās atkarība no Mēness fāzes" pastāsti par šo vairāk, ļoti ieinteresēja.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Nu tas ir kā kuram cilvēkam. Cits pat guļot pretī pilnmēnesim var sākt staigāt pa māju utt... Bet, var arī parādītes kaut kāda slimība pret pilnmēnesi... Un reti kam var ietekmēt veselību...

pirms 10 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.