Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283675 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 876 skatījumi

Kā jūs uzskatiet mīļie tautieši -vai medikaments Aktefeds ,kurš tiek pārdots bez receptēm,nav bīstams sabiedrībai???

Veselība » Cits

Aktefeds ir bezrecepšu medikaments ,paredzēts astmas,saaukstēšanās un elpceļu slimību gadījumiem. Tiek pārdots gan tablešu gan sīrupa veidā. Galvenā sastāvdaļa pseidoefedrīns...

Pirms 9 gadiem

Es jau gan perfekti zinu atbildi uz šo jautājumu,gribu tikai ,lai jūs arī aizdomātos. Lai veselības ministrijas un aptieku līmenī paceļas šis jautājums. Un ar steigu!!!

Просто Баба Яга, pirms 9 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Bezmaksas veselības un veselīga dzīvesveida konsultācijas: veselibaskonsultacijas@gmail.com

pirms 9 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
kaut ko interesantu sintezēt vai, vēl vienkāršāk, izfiltrēt no medikamentiem var itin bieži. Bet tur vajag galvu, uzņēmību un vēl šo to. Nevaru salīdzināt, kas bīstamāks - Aktefeds, kontrobandas cigaretes vai divlitreņu alus akcija. Cik ātri mēdz pacelties jautājumi, zinām no pieredzes - kā gāja ar spaisu.

pirms 9 gadiem  

Просто Баба Яга, pirms 9 gadiem :

Taisnība Tev ir vienīgi jautājumā par spaisu un tempiem,kamēr ar to tika galā...Bet pal izfiltrēšanu Te šoreiz galīgi nav taisnība-vajag tikai Aktefedu,aspirīnu,zilos graudiņus un ūdeni-5 minūtes šīs vielas maisot-ne vārot un ne filtrējot ,vienkārši 5 minūtes ar karotīti pamaisot iegūst daudz trakāku maisījumu nekā amfetamīns un metamfetamīns... Jebkuršs puišelis vienreiz redzot maišīšanas procedūru,to varēs ar aizsietām acīm atkārtot....Tā lūk

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ok, pieņemsim, ka man ir kaut kāds viedoklis par receptes nepieciešamību (vai otrādi), bet es kā parasts mirstīgais savu nostāju nekādīgi nevaru argumentēt, jo no farmakoloģijas neko nesaprotu. Attiecīgi arī nevaru aizdomāties un kaut ko izsecināt. Par to, vai būtu nepieciešama recepte, lai lemj cilvēki, kuri tajā orientējas.

Mēs jau te varam spriest, vajag vai nevajag recepti, bet nu būsim reāli — vismaz 95% šeit esošu cilvēku (tai skaitā es) neko nesaprot no šīs nozares. Salasīties Vikipēdiju un kaut ko spriedelēt būtu vecu tantuku, kas sēž uz soliņiem un klačojas, līmenis.

Gudri dirst nav malku cirst.
Tiešām nezinu. Man nav viedokļa. Jāsāk laikam ar to, ka jāuzzina, kāda ir šīs sastāvdaļas (konkrēti pseidoefedrīna) pozitīvā un negatīvā ietekme uz organismu, kāda ir tā funkcija šajās tabletēs, kā tas uzvedas ar pārējām sastāvā esošām vielām utt., es pat nezinu...

pirms 9 gadiem  

JanKa, pirms 9 gadiem :

Uzmetu aci, no šitā var sintezētu metu :)

    Frīdrihs Nīče, pirms 9 gadiem :

Jā, to es arī biju atradis. :D Bet nu tas jau īsti nav rādītājs par receptes nepieciešamību. Principā visas zāles kaut ko ārstē un vienlaicīgi kaitē kam citam. Aspirīns ārstē sāpes, bojā kuņģi. Benzodiazepīni ārstē trauksmi, bet atstāj negatīvu iespaidu uz daudziem orgāniem, nervu sistēmu un ko tik vēl ne.

Vienīgais, ko es varu iedomāties — ja no tā Aktefeda var reāli apdolbīties, vienkārši to rijot, nu tad varbūt to recepti vajag. Bet es tiešām nezinu. Nav mans lauciņš.

JanKa, pirms 9 gadiem :

Jap, nevar saprast ko tā ragana te spazmo, spēlē paslēpes, domājot ka visi pārējie tikpat zinoši.

Māris Rudzītis, pirms 9 gadiem :

ienāca prātā, ka šis jautājums faktiski ir aptieku biznesu stimulējoša reklāma. Un Vecās Narkomānes stāsti vēl nav uzrakstīti.

Просто Баба Яга, pirms 9 gadiem :

Par to aptieku biznesu tu labi esi izdomājis...Bet patiesībā ir tieši otrādi-šo jautājumu uzdevu tieši tāpēc,lai aptieķnieki un ārsti izlasītu un uzzinātu-cik bīstamu vielu 5 minūšu laikā var spēlējoties pagatavot pat pirmklasieks,kas vienreiz būs redzējis ,cik viegli, ar karotīti pāris reizes pamaisot aktefedu,aspirīnu un zilos graudiņus dabūnam daudz lielāku pieradumu izsaucošu un vēnas iznīcinošu preparātu par metamfetamīnu. Padomju laikā gatavotajai boltuhai vai muļkai varen līdzīgu......

    Frīdrihs Nīče, pirms 9 gadiem :

Iespējams, ka Jums taisnība. Ne piekrītu, ne apstrīdu. Neesmu kompetents farmakoloģijā vai narkotisko vielu sintezēšanā.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.