Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Jā, var, droši ejiet uz Gulbja laboratoriju un sakiet, ka vēlaties uztaisīt anonīmu HIV testu un rezultātus saņemt uz rokas nevis nosūtīt ģimenes ārstam. Ja jums nesen ir bijis seksuāls kontakts ar HIV inficētu cilvēku vai arī ir aizdomas, ka partnere(is) varētu būt bijis inficēts, vai arī kā citādi esat nonācis kontaktā ar cita cilvēka asinīm, atkārtots tests ir jāveic pēc 2 mēnešiem, jo HIV vīrusa inkubācijas periods ir 2 mēnesi, pirmajā testā, ja tas tiek veikts pavisam drīz, pozitīvs rezultāts var neparādīties.

pirms 8 gadiem  

Ivars Magone, pirms 8 gadiem :

Pēc pozitīva testa nāksies uzrādīt visus partnerus.

Aivis Svirskis™, pirms 8 gadiem :

Muļķības, Ivar. Visi HIV testi ir anonīmi, un sava statusa izpaušana vai neizpaušana ir katra cilvēka paša ziņā. Protams, ka stājoties dzimumsakaros vai uzsākot attiecības HIV inficētam cilvēkam ir pienākums informēt savu partneri par savu statusu, tāpat kā jebkurš normāls cilvēks, uzzinot, ka ir inficēts, pastāstīs par savu problēmu savai parnerei vai partnerim, lai partneri varētu pārbaudīties un nepieciešamības gadījumā saņemt nepieciešamo terapiju un ārstēšanu.

Aivis Svirskis™, pirms 8 gadiem :

Mūsdienās no HIV/ AIDS neviens vairs nemirst, cilvēki dzīvo plnvērtīgu dzīvi, daudziem ir negatīvi partneri, saņemot terapiju un lietojot prezervatīvus, inficēšanās risks ir praktiski tuvs nullei, inficētām mātēm dzimst veseli bērni, utt.

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Čakijs

+225

 
Sveiks! Nu nezinu vai tās ir iespējams. Jautājums: Kāpēc darīt to anonīmi? Ar ārsta nosūtījusi būtu vieglāk. Nu tad tev jājautā citiem, kas zin labāk par to lietu.

pirms 8 gadiem  

jānis kalniņš, pirms 8 gadiem :

es atkal nesaprotu ,kaa ar noriikojumu buutu vieglaak. varbuut cilveekam nav veelmes lai aarsts to zinaatu? galu galaa tas ir gjimenes aarsts, tatad paziist taa cilveeka gjimeni. un latvija ir maza, un cilveeki runaatiigi. manupraat, tas ir logjiski ,kaapeec cilveeks veelas anoniimi to veikt.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.