Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Una Matisāne

+95

 
  • 4

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1244 skatījumi

kājai saites sarautas pilnībā vai izstaipītas,īsti dakters nezināja,bija ģipsis 2.ned,tagad saite,kas fiksē.pēc cik ilga laika staigāšu?

Veselība » Cits

Sveiki! pirms 2.nedēļam nokritu no riteņa biju pie ķirurga veica rentgenu un konstatēja,ka kājai saites pārautas vai izstaipītas uzlika ģipsi uz 2.nedēļām. noņemot ģipsi pēc 2.nedēļām kāja aizvien ir uzpampusi un zila,tas laikam normāli. nopirku kājai ortozi,kas fiksē kājas saites un dzeru mumio. pielikt pie zemes no visa spēka nevaru,staigāt arī nestaigāju,bet lecu ar kruķiem. pēc cik ilga laika varēšu tomēr staigāt,jo pēc 2.nedēļām un 5 dienām skola.

Pirms 8 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Iesaku aizbraukt pie normāla traumatologa,un izskatās tavs ķirurgs drīzāk pēc slaktera,ne daktera:DD Gluži līdzīgi,kā man bija.Sāka sāpēt celis pēc smagas sportošanas,un "gudrais"ķirurgs arī nosūtīja uz rentgenu,kur nekas tā arī neuzrādījās un uzlika ģipsi,ar ko nolēkāju arī kādas 2 nedēļas,bez jēgas,līdz nāca apskaidrība ka vajag meklēt normālu ārstu.Kā beigās izrādījās meniska plīsums,kuru "gudrais"ķirurgs laikam centās izdziedināt:DDD.Pie tā visa bija arī kaula mikroplīsums,kuru nekādi rentgeni nevar noteikt.Tev tāpat būs vajadzīga magnētiskā rezonanse,jo ar rentgenu nevar tik smalki veikt izmeklēšanu.Pie tam nevajag vilkt garumā,jo ātrāka ārstēšana,jo labāk.

pirms 8 gadiem  

Una Matisāne, pirms 8 gadiem :

nu itkā man bija labs ķirurgs,ja zini Oļegs Kozlovskis,kas ir ļoti populārs un labs.

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 8 gadiem :

Tas ārsts jau var būt arī ģēnijs,bet bez attiecīgas izmeklēšanas neko tāpat nepateiks.Ārstam tevi vajadzēja nosūtīt uz papildus izmeklēšanu,nevis zīlēt ir tās saites sarautas vai nav.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Ilze Zundāne

+9327

 
Ja saites sarautas, tad jāoperē un tas ies ilgi. Ja tikai sastieptas, tad pēc 2 nedēļām būs labi. Saudzē kāju, vari pati veikt masāžu. Labi palīdz Lioton gel-uzlabo asinsriti vai vēl labāk-Dolobene gel., bet tas tiek dots pret recepti. Pārmaiņus Liotonam var smērēt Fastum gel. Mumio ir labs.

pirms 8 gadiem  

Una Matisāne, pirms 8 gadiem :

ļoti ceru,ka ir tikai sastieptas,bet ja būtu sarautas, tad vai es spētu pakustināt kāju un pirkstus? jo man viss kustās,kad kustinu nesāp,tikai stīva,tāpēc visu laiku kustinu,lai pazūd tas stīvums, sēžot mierīgi varu pielikt,stāvot ar kruķiem arī varu pielikt pie zemes,tikai nespiežu visu svaru. smērēšu vienu smēri,kura ir tas pats kas mumio ko dzeru tabletēs tikai smēru veidā.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ilze Zundāne

+9327

 
Svarīgi ir pēdā panākt labu venozo atteci un tad tūska mazināsies. Lioton gel, kas ir bez receptes, ir ideāls šādam mērķim. Mumio ir nedaudz cits pielikšanas punkts.

pirms 8 gadiem  

Una Matisāne, pirms 8 gadiem :

nu ļoti ceru,ka man viņas pārrautas nav. kāju kustinu nesāp,visulaiku vingrinu, tikai stīvums papēdī tajā daļā,tāpēc arī pielikt pie zemes ar visu spēku nevaru. cik labi,ka man mājas ir lioton gēls. :)
ceru,ka līdz 1.septembrim tikšu uz strīpas.
liels paldies par padomiem!

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ilze Zundāne

+9327

 
Saites celī ir vairākas un tās, kuras ir neskartas, kompensē bojāto funkcijas. Ar operāciju nav steiga, reizēm operē pat pēc vesela gada un rezultāts ir labs.

pirms 8 gadiem  

Una Matisāne, pirms 8 gadiem :

man ar celi viss kārtībā paldies dievam. man pēdai vai visticamāk,jau ka potītei saites sastaipītas vai sarautas,jo potīte piepampusi, ar celi tur šoreiz nav nekāda sakara.

Ilze Zundāne, pirms 8 gadiem :

Ar saitēm potītē ir tāpat kā ar saitēm celī, bet tur gan patiesībā viņas ir noturīgākas un pārraut ir teju vai neiespējami. Tad nu lai dziedē laiks, bet katram tas ir individuāli garuma ziņā. Iesaku ēst visu, kas recē-auksto gaļu, želejkončas, pīlādžu ievārījumu u.c.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.