Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

kenaz

+11394

 
  • 28

    Atbildes

  • 10 balsis
  • 9579 skatījumi

Kā cīnīties ar migrēnu???

Veselība » Cits

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (28)

 
Labākā atbilde
  • 5

    balsis

Andrejs Tkacovs

+399

 
Silti iesaku aiziet uz "Veselības centrs 4" pie neirologa uz apsekošanu! Manai draudzenei izrakstija zāles apmēram 20 Ls mēnesī un teikšu kā ir: pārgāja 4 dienu laikā un vairs nav sāpējusi ne galva, ne sliktums! Var gadīties ka Jums palīdzēs! Vēlu veiksmi...

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 5

    balsis

*******

+145

 
piekritu, ka ir javemj, neatkarigi vai pilns, vai tukss kungis. Pec tam velams mierigi pagulet, censties atslabinaties. Uzreiz paliek labak.
Pasa pasa sapju sakuma var iedzert kafiju bez cukura (jo tur ir kofeins, u.c. vielas, kas ari mazliet paaugstina asinsspiedienu, tatad der tiem, kam nosliece uz pazeminatu).

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 5

    balsis

Zane Cenkusa

+100

 
man gjimenee sii lieta ir iedzimta... un kad jau ir taas baigaas saapes... tad man omiite maacija ka vaig aiziet izvemties.... tas jaiedzer zaales(neatceros nosauku, bet baigi labaas bija) un tad jaiet guleet.. un jau peec kadas stundas viss buus cikeniekaa.. jo man sii migreena ir smagaa stavoklii parasti.. galvas sapes tadas ka vislaik acis asaro.... uzreiz ariii redze sapisaas,,, kamer taa migreena tikmeer neko saskatiit normaali nevaru!!!!

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 5

    balsis

Man migrēnu pirms 30 gadiem izārstēja dakteris-homeopāts

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 4

    balsis

linda .......

+80

 
Ir tādas zāles-imigrans.
Tautas līdzeklis-glāzīte konjaka.

pirms 14 gadiem  

Dace Gailāne, pirms 14 gadiem :

esmu mēģinājusi imigranu man nederēja :(
un no konjaka arīpalika vēl sliktāk :)

500

Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Dace Gailāne

+80

 
migrēna ir nevis reizi nedēļā, bet ~1 reizi mēnesī, ne retāk. Ja sāk sāpēt, tad tiešām labāk izdzert kādu pretsāpju tableti, man reizēm palīdz 2 tabletes citramons forte, un nekas cits, bet reizēm itin nekas nepalīdz. Tad ir vēlēšanās, izdarīt, kā jau vienā komentā rakstīts - atcirst problemātisko vietu, jo sāpēc ir tāāāāāādas!!!!!!!
Kādu gadu atpakaļ man daktere izrakstīja migrēnai zāles - CINIA. pirmo reizi, kad izdzēru, pārgāja pēc 10 minūtēm, es godavārds aiz laimes raudāju, bet... tas līdzēja vēl 2 reizes, trešajā vairs nē. Tāpēc vairāk nepērku jo, ir dārgas ja nemaldos 1 tablete - Ls 6.Varbūt kādam palīdzēs. vēl mana ģimenes ārste špricēja zāļu kokteili, nošpa, kautkādas pretsāpju zāles un urīndzenošās, nju neteikšu, ka man tas palīdzēja.
Manam dēlam arī ir migrēna, puisim 14 gadu, žēl skatīties, bet no dakteriem viena atbilde -migrēna, jāgaida, kad paugsies - pāries.

pirms 14 gadiem  

Dace Gailāne, pirms 14 gadiem :

man arī nepalīdz galvas nolikšana vēsā un tumšā vietā :(.
Kādreiz bija redzes traucējumi, vemšana, roku tirpšana un galva tāda, kā bez smadzenēm :)
Nevienam nenovēlu šo kaiti, tas ir ļoti mokoši.Varbūt tiešām jāmēģina tikt pie homeopāta, varbūt kāds var ieteikt kādu speciālistu Valmierā, vai kādu kas ir tuvāk Alūksnei?

500

Labākā atbilde
  • 4

    balsis

xxxxx

+125

 
Par to, ka sāpes nedrīkst "ielaist" ir tiesa, tik katram metodes var būt citas.
Vakar vakarā lieliski izlīdzējos ar krūzi mātera tējas (nomierinoša iedarbība), tad sasmērēju deniņus un pieri (sāpošo pusi vairāk, nesāpošo mazāk) ar pretsāpju smēri un aptinu galvu (pieres un pakauša daļu) ar elastīgo saiti. Sāpes, protams pilnīgi nepārgāja, bet varēju aizmigt un no rīta bija puslīdz ok.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Jāgriežas pie laba neirologa. man palidzeja Dr.Rozenbaha rakstnieku poliklīnikā!

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Ilze

+692

 
Gumti Kalns-par AT spiedienu tev piekrītu, par redzi arī, bet šīs sāpes nebūs kā migrēnas sāpes, dažreiz migrēnas sāpēm, jā ir paaugstināts spiediens kā pavadošais blakussimptoms, bet ne provocējošais.Šeit būs citādāka patoģenēze!!! Iesaku palūkoties netā, par migrēnu.

pirms 14 gadiem  

Ilze , pirms 14 gadiem :

Sori, Gunti!

Guntis Kalns, pirms 14 gadiem :

Tā jau ir, bet nespeciālists neatšķirs migrēnas sāpes no galvassāpēm gadījumā ja spiediens uzkāpis līdz, teiksim, 200/130. To rakstīju tāpēc,ka zinu cilvēku, kurš arī domāja, ka viņam ir migrēna, jo galva sāpēja bieži - vismaz reizi nedēļā. Tagad viņš jau četrus gadus diendienā lieto "Mesar Plus" un par galvassāpēm ir aizmirsis :)

Ilze , pirms 14 gadiem :

Tamdēļ jau teicu, lai griežas pie ārsta.
Ticu, ka pastāv gudrinieki, ka domā, ka ir ''vnkāršas'' galvas sāpes!
Vel tagad ir vecīšu, kas Citramonu ĒD kā maizi!!!!
Katrā ziņā nejaukt migŗēnu ar ko citu, vai nu viņas nav vai ir!!!

Ilze , pirms 14 gadiem :

Un labi, ka tev šis zināmais cilvēks atrada savu g.sāpju vainu, ko varu teikt, viņam ir ''stipri'' galvas as/vadi!!!Citādi, labākā gadījumā būtu uz ''gultas''!!!

nora šūmane, pirms 14 gadiem :

ja nekā nav pie rokas, es ar šad tad citramonu vai citus pretsapju lidzeklus ēdu ""kā maizi"", it sevišķi tad, ja par spīti visam jāiet uz darbu un nevar atļauties pagulēt, jo principā vienīgais, kas man palīdz ir kārtīgi izgulēties uz laba spilvena, tādejādi atslābinot kakla muskuļus. protams zāles manāmi atstāj iespaidu uz kunģi :(

500

Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Ilze

+692

 
Ui, šeit būtu daudz ko tev atbildēt!!!Bet īsumā iesaku apmeklēt mājas lapu migrena.lv vai kaut kā tā, vel pameklē netā, domāju, ka par šo tēmu ir daudz info!!!
Pavisam zinu vienu, tā vienkāršoti lai tu saprastu, līdzko jūti, ka sāks sāpēt galva, ir jāiedzer dubultās devas, kāds pretsāpju līdzeklis+viegli nomierinošs līdzeklis, nedrīks galvai ļaut iesākt sāpēt, citādi aizies tā sāpēšana trakās galv.sāpēs!!!
Bet noteikti griezies pie sava ģim.ārsta lai precizētu vai tā ir migrēna vai kas cits!

pirms 14 gadiem  

Guntis Kalns, pirms 14 gadiem :

Bet tomēr labāk doties pie ģim. ārsta, jo visi šie pretsāpju līdzekļi bojā aknas un aizkuņģa dziedzeri. Dažkārt izrādās, ka galvassāpju iemesls ir pavisam cits - teiksim, paaugstināts asinsspiediens vai redzes problēmas.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.