Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Savs Choms

+17917

 
  • 2

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1661 skatījumi

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Māris Raugulis

+166750

 
Psihiatrija plašākā nozīmē ir psihes traucējumu un slimību ārstēšana. Arī šim vārdam ir grieķu izcelsme – psihei pievienots ιατρός, jatros, “dziednieks, ārsts”. Būtībā psihiatri ir visi – gan psihoterapeiti, gan psihoanalītiķi, gan psihiatri.

Psihiatrija vai bioloģiskā psihiatrija ārstē pacientus, kuriem veidojas vai ir izveidojušās izmaiņas galvas smadzenēs, ko pavada dažādi psihes traucējumi. Kā piemērus šādām slimībām var minēt šizofrēniju, epilepsiju vai demenci.

Psihoanalīze kā ilgtermiņa terapijas process sakārto gan apziņu, gan zemapziņu un atjauno saikni starp tām. Ar psihoanalīzes palīdzību izdodas izlabot pagātnē iegūto psiholoģisko traumu sekas. Tā ļauj pacientam apzināt savas un citu jūtas un vēlmes, izveidot jaunu skatījumu uz sevi un apkārtējiem, palīdz viņam mainīties un pielāgoties apkārtējai pasaulei.

Psihoterapija kā ārstēšanas metode koncentrējas uz konkrētām pacienta sūdzībām un pārdzīvojumiem. Lai atvieglotu pacienta psiholoģisko spriedzi, tā cenšas atklā

pirms 14 gadiem  

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

... atklāt un atbrīvot viņa psihes neapzināto saturu, tādejādi mazinot un novēršot gan psihes, gan organisma traucējumus. Psihoterapija, pateicoties īstermiņa pieejai un dažādām formām, ir elastīgāka un demokrātiskāka salīdzinājumā ar psihoanalīzi.

Psiholoģija (no grieķu valodas: ψυχή, psukhē, "gars, dvēsele"; λόγος, logos, "zināšanas") ir gan akadēmiska, gan pielietojamā disciplīna, kas ietver sevī zinātniskus pētījumus par garīgajiem procesiem un uzvedību. Vārdu sakot, tā ir zinātne, savukārt, psihologi ir speciālisti, kuri to mācījušies un ikdienas dzīvē nodarbojas gan ar pētījumiem, gan ar konsultācijām par cilvēku uzvedību, rīcību, motivāciju un tamlīdzīgi.
http://www.bernunami.lv/index.php?option=com_content&view=article&id=291&Itemid=126&lang=lv

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Omg google.lv!!!!!

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.