Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 2639 skatījumi

Vai privātā mežā drīkst sēņot, ogot?

Vide » Cits

Hm, nesen ogojot mežā , man pienāca klāt kāds vīrietis un teica , lai eju prom, tur bija daudz gailenes, ļoti, un šis pats ar lasija, vai tā drīkst triekt prom cilvēkus no privāta meža?
Tad jau tikpat labi ja caur manu mežu iet ceļš es tur neļauju braukt satiksmes autobusiem...
Varat kads man palidzet, es googlee neko neatradu.

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Unknown™

+5089

 
"Ja cilvēka tiesības pārvietoties mežā ir ierobežotas, īpašnieka vai tiesiskā valdītāja pienākums ir norobežot teritoriju ar pārskatāmiem brīdinājuma uzrakstiem. To paredz Meža likuma 5. panta 4. punkts. Īpašnieks var arī norobežot mežu, apvelkot žogu," pastāstīja privāto meža īpašnieku konsultante Sigita Freimane. Ja norāžu un žoga nav, cilvēki drīkst sēņot un ogot. Īpašniekiem jārūpējas, lai suns jebkurā gadalaikā medību platībā uzturētos ne tālāk kā 200 metru no dzīvojamajām mājām, un tas nedrīkst būt paņēmiens, kā aizbaidīt sēņotājus no privāta meža, kurā nav norāžu vai žoga.

avots:http://www.tvnet.lv/zinas/zala_zeme/166099-vai_drikst_senot_privata_meza

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Ja nav nekādu zīmju par privātīpašumu,tad sēņo kamēr īpašnieks nedzen prom.Bet es tavā vietā būtu paprasījis kādu dokumentu,pierādījumu,ka viņš ir tas ir īpašnieks.Ja nevar uzrādīt kādus papīrus,būtu tik lasījis gailenes tālāk.Jo tā jau var jebkurš pateikt,ka tas redz ir viņa īpašums.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Latvijā nav deomkrātijas un netiek ievērota viena no cilvēku pamata tiesībām - tiesībām uz savu īpašumu jeb privātīpašumu, valsts maisās un traucē cilvēkiem realizēt savas likumīgās tiesības un ar likumu un dažādu saistošo noteikumu palīdzību ierobežo savu pilsoņu tiesības tādēļ arī visi ūdeņi un meži, tāpat kā Padomju laikā skaitās visas tautas un neviena cilvēka īpašums. Cilvēki nekaunās nolasīt sēnes un ogas blakus lauku mājas kūtij!

pirms 14 gadiem  

Ludmila Strupka , pirms 12 gadiem :

un gala vel tiec pie admistrativa parkapuma protokola,jo no sava privata meza,kur ir uzliktas norades privatais ipasums,esi sutijis lauka urlas.Un interesantakais ir tas,ka vini zina jau daudzus gadus,ka ogo privatipasuma,bet jutas ka padomijas laikos.Un tagad admistrativa komisija mekle Lauksaimniecibas ministrija skaidrojumu,jo viniem nav saprotams,vai ipasums norobezojums tikai ar parskatamam bridinajuma zimem,un nav saprotami bridinajuma zimju parskatamibas kriteriji.

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Māju priekšā un privātajos mežos ogo un sēņo ne tikai krievu tautības cilvēki, pārsvarā tie ir mūsu pašu latvieši.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.