Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

+20

 
  • 8

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 2812 skatījumi

atrasts telefons nezinam ko darit

Ziņas un jaunumi » Cits

Mes ar draudzeni gajam pa veikala stavvietu,es izdirdeju kkadu skanu,aizbraucot tai mashinai uz zemes bija telefons,mes vinu pacelam. Pec paris dienam zvana telefona saimnieks un sak draudet,un teica ies uz policiju uz ko atbildeju uz priekshu...(stavvietas noveroshanas kameras var redzet ka pacelam telefonu) Zvana mums no policijas un saka ja paris dienu laika neatdosim telefonu mums draud kriminal process un naks uz majam meklet telefonu...Vel piepilda ka mes esam aizskarushi cilvektiesibas...Pirms vins neaizbrauca mes pat nezinajam ka tas ir telefons un kur vispar bijaa kkas nokritis...Ko mums darit? Tas ka vinam jasaliek pa seju visiem ir zinams,bet kamer iesniegums policija nevar to darit :D

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (8)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Vispār jau rīcība tāda jocīga. Ja atradi telefonu, tad kāpēc nemēģināji zvanīt uz pēdējiem numuriem? Ja bloķēts, tad kādēļ nepiekriti atdot? Loģiski, ka grib tev sadot pēc pilnas programmas. Tas būtu arī pelnīti. Tiekot pie tāda telefona par velti bagātāks nekļūsti, bet atdodot cilvēkam viņa zaudēto mantu gan. Kad tā rīkoties pamēģināsi, sapratīsi.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Viktors

+1557

 
pēc civillikuma tev publiski jāpaziņo par atrasto mantu un ja noteiktā termiņā neviens nepiesakās, tad to vari paturēt sev, bet ja atrodas īpašnieks, tev ir tiesības pieprasīt atlīdzību ( cik % no mantas vērtības tagad neatceros), pretējā gadījumā tā ir svešas mantas piesavināšana

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Armands Liepa

+82

 
Sviests kaut kāds. "Tagad tikai principa pēc neatdošu" Izskati savus principus! Tu vienkārši esi negodīgi rīkojies un nu nezini, kā izkulties, kad pie pakaļas pieķēruši.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Divu dienu laikā nevarēi sazvanīt nevienu numuru telefongrāmatā, lai noskaidrotu telefona īpašnieku? C'mon, tiešām jāsadod pa purnu un jāuzsāk kriminālprocess par svešas mantas piesavināšanos! Telefoni nav sēnes un mežos neaug, loģiski, ka jebkuram telefonam ir īpašnieks, nez kā pats justos, ja pazaudētu savu telefonu ar visiem numuriem, piezīmēm, svarīgākajiem ģimenes notikumiem iemūžinātiem kamerā. Tikai pa purnu! Labākais, ko varat izdarīt ir aiznest uz veikala, kura stāvvietā, telefons tika atrasts, informācijas daļu un pateikt, ka atradāt, lai viņi sazinās ar īpašnieku un atdod. Ja mēģināsiet telefonu paturēt sev, vai tikties ar īpašnieku pēc nedēļas, varat dabūt darīšanas ar policiju vai vienkārši norauties pa muti, jāsaka, ka pelnīti!

pirms 10 gadiem  

ivarsi, pirms 10 gadiem :

Kādi te "pa purnu devēji" atradušies... :(

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Soooo... Tu esi paņēmis svešu telefonu un taisies to paturēt tā vietā, lai atdotu īpašniekam, kura centienus atgūt savu īpašumu tu uzskati par nepamatotiem?

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Piekrītu, jāsadod tev pa seju, jāatņem telefons un jāuzsāk kriminālprocess pret tevi.

pirms 10 gadiem  

, pirms 10 gadiem :

:D smiekligs esi...Nebutu vins draudejis manai draudzenei es jau atdotu,tads tel ka tur man nav vajadzigs ;) Tagad tikai principa pec neatdoshu

Ilze Zundāne, pirms 10 gadiem :

Pareizi darīsi. Novērošanas kameras nemelo, tā ar poličiem pasaki.

Oto , pirms 10 gadiem :

Tad ja pēc laika šeit neparādīsies zināsim, ka esi izolatorā :D

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Vita Miglava

+20

 
Es arī atradu telefonu, bet tajā pašā dienā atdevu to īpašniekam bez jebkādas atlīdzības! Tieši tā! Īpašniece bija priecīga par to, ka ir vēl tādi cilvēki, kuri atdod atrastās mantas! Ne jau telefons ir tas dārgākais, bet gan informācija!

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Oto

+10200

 
Nerīkojoties tā kā prasa civillikums tu zaudēsi tiesības uz atradēja algu(atlīdzību). Paturēt var tikai ja esi labticīgs ieguvējs un nezināji un nevarēji zināt, kam atrastā lieta pieder, telefons tāds nav un nevar būt, jo ir unikāli identificējams. Iekulsies vien problēmās, jo paturot nozīmē, ka rīkojies patvarīgi neievērojot noteikto kārtību.

pirms 10 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.