Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 6

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1905 skatījumi

t ieteikt? Ko lasīt lai papildinātu vārdu krājumu,lai sāktu izprast metaforu domu,lai varētu labāk noformulēt teikumus, kādas grāmatas ?

Zinātne » Cits

t ieteikt? Ko lasīt lai papildinātu vārdu krājumu,lai sāktu izprast metaforu domu,lai varētu labāk noformulēt teikumus, kādas grāmatas ? Vēlams arī tādas lai būtu interesanti lasīt mūsidenu jauniešiem...

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Pasaku Vecis

+16709

 
Izlasi Meistaru un Margaritu - fantastisks Vācieša tulkojums - var pamācīties tulkot, arī Bulgakovam ļoti tēlaina valoda, bagātīga izteiksmes līdzekļu parāde - šo grāmatu var atrast latviešu valodā un vismaz 150 citu valodu tulkojumos. Vienīgi vajadzētu pamatzināšanas kultūrā un reliģijā, lai saprastu sižeta līniju.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Indra (I.T.)

+14935

 
Zini, ja vārdu krājums nav pamatos ielikts jau pirmsskolā un sākumskolas klasēs, vēlāk kaut ko apgūt ir ārkārtigi grūti. Vārdu krājums pamatos nostiprinās vecumā no 4-10 gadiem, kad vajadzētu daudz lasīt bērnu grāmatas, dziedāt un tml.
Sāc ar klasiku, lasi vecās labās latviešu klasikas izdevumus - sākot ar pasakām un beidzot ar lugām un romāniem.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Viktorija Vitola

+5509

 
Katrā ziņā kaut ko no klasikas. No vecajiem ,labajiem Rakstniekiem. Tās ,,raibās ,smukās ,, grāmatas ,kuras šobrīd ir tik daudz saviesušās ,nav liels palīgs šai jomā...

pirms 14 gadiem  

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

Daļa no tām "tādas lai būtu interesanti lasīt mūsidenu jauniešiem" patiešām ir tikai makulatūra, bet labāk jau lasīt vismaz kaut ko, kā nelasīt vispār.

Viktorija Vitola, pirms 14 gadiem :

Palasi piemēram mūsu pašu latviešu ,,Cepli,,-gan jautri, gan pamācoši. Vai Orvela ,,Dzīvnieku fermu ,, Var paņemt bibliotekā...

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Galvenais sevi nenobiedēt ar grāmatu, kuru nevari "pavilkt". Varbūt tāpēc nevajadzētu iesākt ar "Simts vientulības gadiem" - varētu izrādīties pārāk bieza. Dzejas grāmatas arī varētu bagātināt valodu, piemēram Eduards Veidenbaums rakstīja tuvu jauniešu dzeju, bez dziļas filizofēšanas un tomēr ar jēgu.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Vajadzētu vispār sākt lasīt! Ko ? No sākuma nav tik svarīgi. Patiesībā viss, kas ir augstāk par "Privāto Dzīvi" un "Kas jauns" papildinās Tavu vārdu krājumu. Grūti ir lasīt, ja lasītais neinteresē, tāpēc lasi par to, kas interesē. Interesē sports - Sporta Avīze, SA+. Varu ieteikt lasīt avīzes, jo, lai arī dažreiz ir neadekvāts svešvārdu lietojums, tomēr avīzēs tā valoda ir krietni bagātāka nekā "dzeltenajā" presē. Iesākumam izlasi kaut ko vieglu, kas labi lasās - "Bada Spēles", "Krēsla", varu ieteikt arī Ēriks Marija Remarks - "Simts vientulības gadi", pilnīgi noteikti pieskaitāma pie klasikas, gudra, laba grāmata, bet tai pat laikā - ir aizraujošs fantastikas sižets. Pašam ļoti patīk kultūrvēsturiskie Aleksandra Grīna romāni - patiesībā pirmā nopietnās grāmatas, kuras esmu lasījis. Ja patīk lasīt par karu, tad Aleksandrs Grīns - "Dvēseļu Putenis" 1. daļa būs vienkārši ideāli atbilstoša. Arī Ē. M. Remarka - "Laiks dzīvot un laiks mirt" smaga, bet interesanta grāmata.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aija Pavloviča

+511

 
:) man patika un patīk... straumēni.... bet var ņemt jebkuru no klasikas darbiem :) kurš nu pašam patīk...

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.