Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 9

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 2863 skatījumi

Vai ir iespejams izdzest atminas par pagatni?

Zinātne » Cits

Vai ir iespejams izdzest atminas par pagatni? dzirdot dziesmu-atminas uzaust,un ir vel neskaitamas lietas kas atmodina pagatni.Ka to aizmirst?Vai maz tas ir iespejams?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (9)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Viss, kas mums pieder, ko neviens nevar atņemt, ir atmiņas.. Varbūt tās nemaz nav jāizdzēš (kaut arī kā gribētos), tās ir lietas, kas izveidojušas cilvēku tādu, kāds viņš ir tagad. Jautājums- kā mēs ar to spējam sadzīvot.. Arī negatīva pieredze ir pieredze.. un sāpes... Nu, kas mūs nenogalina, padara mūs tikai stiprākus!!!

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Īstenībā ļoti labs jautājums! Diemžēl līdz pat šim brīdim mūsdienu zinātne vēl līdz galam nav izpratusi to, kā darbojas cilvēka smadzenes un kur glabājas mūsu atmiņas. Tiek uzskatīts, ka atmiņu nav iespējams izdzēst, tomēr dažādu iemeslu dēļ mēs tomēr daudz no gūtās pieredzes aizmirstam, piemēram, kļūstot vecāki, pārslimojot ar noteiktām slimībām, kuras atstāj iespaidu uz mūsu atmiņu, traumu rezultātā, utt. 2007. gadā Harvardas un MakGilas universitātes zinātnieki radīja medikamentu, kas bloķē vai dzēš sliktās atmiņas. Šāda veida medikamentus izmanto psihiatri un psihoterapeiti ārstējot pacientus, kas slimo ar panikas lēkmēm, šizofrēniju, seksuālo noziegumu upurus un pie tam ar labiem rezultātiem! Tāpat arī mūsu pašu atmiņa selektīvi dzēš noteiktu datu daudzumu, kas mums nekad vairs nebūs vajadzīgs un saglabā to, kas kādreiz tomēr varētu noderēt. Par to vai šī informācija tiek dzēsta pilnībā vai arī tikai bloķēta un nav pieejama zinātnieki joprojām strīdās!

pirms 14 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Ja kādas atmiņas un negatīvā pieredze traucē dzīvot, tad noteikti vajadzētu griezties pie psihoterapeita. Pastāv daudzas un dažādas metodikas kā no tām atbrīvoties un ne vienmēr ir jāķerās klāt pie medikamentu lietošanas!

Plaša profila specialists, pirms 14 gadiem :

Vel tik traki nav ka vajag psihoterapeitu :D

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Kad atmiņas aizstās skleroze, tad tas būs iespējams.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Kaspars Jansons

+3965

 
Nesabojājot lielu daļu smadzeņu, tas, cik man zināms, nav iespējams. Bet tieši par šo tēmu ir baigi labā filma - Eternal sunshine of the spotless mind. Džima Kerija atveidotais varonis arī vēlas izdzēst atmiņas par zudušu mīlestību, bet dzēšanas procesa laikā saprot, ka tomēr to nevēlas.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Sandra L.

+2215

 
Droši vien, ka nē - būs vien "jāiekārto" jaunas, daudz intensīvākas jūtas vai jāgūst pieredze, kas mazinātu veco atmiņu nozīmīgumu.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Mika

+913

 
Domāju, ka atmiņas var tikai ar laiku zaudēt savu intensitāti. Nākot klāt jauniem un jauniem notikumiem. Par tām dziesmām ir tā- ja tās atgādina par noteiktu cilvēku, situāciju,tad es personīgi vairs tās dziesmas izvairos klausīties(ja esmu to cilvēku zaudējusi), bet, ja gribu piešķirt dziesmām diezgan neitrālu nokrāsu, tad tās var klausīties tad, kad jūties citādi, esi kopā ar citu cilvēku, esi viens, bet jūties labi, tad es domāju, ka tad tā dziesma var asociēties ne tikai ar kādu zaudējumu(pieņemsim), bet arī ar ko pozitīvāku. Mēs paši izvēlamies ko vēlamies just atceroties ko. Un mēs par spīti visam varam arī izvairīties no atmiņām. Tas ir iespējams. Vienkārši nedomājot par to. Izvairoties domāt par atmiņām.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

bulciņa

+593

 
varbūt paviesojies pie tiem cilvēkiem kas praktizējas hipnožu lietās!!!

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Atmiņas neizdzēsīsi, bet dziesmas saistību ar konkrētām emocijām, vai situāciju var izdzēst ar spēcīgām citām emocijām. Tāpat kā Pavlovs šķindināja zvaniņu, radot asociācijas, tāpat tev to dziesmu mērķtiecīgi jāsaista ar ko citu. Bet vispār, ja dikti grauž, tad psihologi spēj palīdzēt ar to tikt galā, plus patukšot maciņu. Ir gan arī daudz diletantu tajā profesijā.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Valdis Bensons

+688

 
cik zinu laiks dziede visu nu tad jau laikam ari atminju.

pirms 14 gadiem  

Kaspars Jansons, pirms 14 gadiem :

Te nu tu kļūdies. Ir atmiņas, kuras laiks neizdzēš (ja nu vienīgi nāves vai smadzeņu traumas brīdī).

Valdis Bensons, pirms 14 gadiem :

nu neesmu specialists, tadel jau teicu ka esmu dzirdejis, nevis ka ta tas toc ir.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.