Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Valters ♥

+33

 
  • 6

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 1830 skatījumi

Izklausās stulbi, bet dzirdēju, ka varot uztaisīt īstu laika mašīnu. Gribētu pajautāt gudriem cilvēkiem, vai tā tiešām ir. XD

Zinātne » Cits

Amm, wnk, gribu zināt, wai to iešām war izdarīt.
Iespējams, ir kāds cilvēks, kurš zin par to daudz.

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Stephen Hawking, kas ir zinātnieks ar vairāk nekā 40 gadu stāžu un autoritāte zinātnieku aprindās par šo jautājumu ir teicis ļoti prātīgus vārdus - Ja ceļošana laikā būtu iespējama, tad mums šobrīd būtu pilna pasaule ar nākotnes ceļotājiem. Diemžēl vai par laimi, tas tā nav, līdz ar to visas tās spekulācijas par šādu iespējamību ir nekas vairāk kā zinātniskā fantastika. Tomēr, ja mēs iedziļināmies dažādās zinātnieku teorijās, hipotēzēs un matemātiskajos aprēķinos, tad kaut kas līdzīgs ir iespējams jau šobrīd, bet ne klasiskā un zinātniskās fantastikas līmenī, bet, piemēram, saistībā ar laiku cilvēkam ceļojot kosmosā.

pirms 14 gadiem  

Priekšnieks, pirms 14 gadiem :

kapēc tikai nākotnes? varbūt arī pagātnes ceļotāji pie mums būtu! un neviens jau nezina, ka tādi nav! Viņi varbūt klusi maskējas un nezīmējas. jo zin kā - ja izmainīsi pagātni, tad izmainīsies arī nākotne un tapēc viņi tikai klusi novēro...

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Tādēļ, ka tehnoloģijas attīstās un, ja pirms pāris simts gadiem cilvēki nemācēja un nesaprata praktiski neko, tad pāris simtu gadu laikā ir noticis milzīgs lēciens zinātnē un jaunas tehnoloģijas parādās un attīstās nepārtraukti un tas būtu tikai likumsakarīgi, ka nākotnes cilvēks ar savu tehnoloģisko attīstību vēlētos noorganizēt ekskursiju vēsturē, taču tas viss ir tikai zinātniskā fantastika, jo nākotne ir filosofisks jēdziens, tādēļ arī nevar ceļot uz turieni, kā nav. :-)

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Lai arī tā liekas fantastika,bet ja to saka tāds vīrs,tad jā. http://www.apollo.lv/portal/news/articles/202032/0

pirms 14 gadiem  

Āris Seisums, pirms 14 gadiem :

Teorija. Tāpat ka gaismas ātruma glorificēšana par ātrāko iespējamo ātrumu. Bet nekas nav neiespējams :) Dažas stundas no dzīvas mēs zaudējam un iegūstam arī aizlidojot uz otru puslodi.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Āris Seisums

+39681

 
Herberts Velss zināja, bet nomira.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Apej apkārt savam kvartālam un Tu būsi pazaudējis 15 minūtes - t.i. pārcēlies nākotnē par 15 minūtem.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
protams! es jau sen atvaļinājumā ar tādu vizinos! :oDDDD

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Gudri cilvēki paši nezin un prātuļo. Par gaismas ātrumu, par Vittena suni un neuzlaužamiem kvantu datoriem. Cilvēka dabā ir viena interesanta īpašība - ja kāds šķietami krietni gudrāks par pašu kaut ko pasaka, tad tas tiek automātiski uzskatīts par absolūtu patiesību. Zinātnieki, kas mūsu zinību horizontu papleš tālāk arī maldās un taustās aiz tā horizonta pa tumsu. Un ap šo robežu ir daudz teoriju, kuras visi pieņem par pašsaprotamām, kaut gan ne sū nesaprot. Apgalvojumus ir jāuztver kritiski, lai no kā tie nāk. Gaismas ātrums kā absolūtais ātrākais iespējamais ātrums ir apgāžams (labi, nepierādāms) jau pie pirmajām rindkopām tā skaidrojumā.

Atgriežoties pie minētās īpašības varam apsveikt mūs ar tādas esamību, jo tā pasargā stulbus cilvēkus no sava stulbuma un ļauj tiem sekot gudrākajiem. Tāpat varam arī to nolādēt (nejaukt ar interneta terminiem) par to, ka ne uz mutes krituši cilvēki gadsimtiem ilgi vazājuši muļķīšu barus aiz deguna.

pirms 14 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 14 gadiem :

http://video.google.com/videoplay?docid=-1406370011028154810#

Stunda, bet būs interesanti.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.