Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 4142 skatījumi

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Var metināt tikai izturība metinātajai vietai būs vairākas reizes vājāka, nekā jaunai detaļai. Pēc metināšanas rodas spriegumi metinātajā detaļā un neievērojot pareizu metināšanas režīmu piemetinātā detaļa var nolūzt. Metināt var ar ōgles elektrodu, bet kā piedevu materiālu lieto čuguna stieņus vai ko citu no čuguna, piemēram, nolietotus virzuļu gredzenus. Var metināt arī ar niķeļa elektrodiem, kas speciāli paredzētii čuguna metināšanai.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Mehs

+4218

 
Čugunam nevar 99% stiprību atjaunot ar metināšanu, salīdzinājumā kā ir dzelzim. Ne vienmēr metināt ir tas pats labākais veids. Čugunam ir daudz dažādas markas un katrai markai ir specifiski metināšanas materiāli un knifi. Parasto melno čugunu var sametināt ar universāliem elektrodiem, bet balto vai kaļamo neiesaku nemaz par to domāt, jo tos neliek bez speciālas vajadzības. Čuguna metināšanā vis lielākais un atbildīgākais darbs ir materiālu un šuvju sagatavošanā. Jo lielāka ir detaļa, jo precīzāka tā sagatavošanās un ir detaļas kuras vispār nemetina. Kamēr nav precīzākas apraksts par konkrēto detaļu, tikmēr neko konkrētāku nepateikšu, vienīgi to ka ir jākarsē pirms metināšanas.

pirms 13 gadiem  

Oļegs Boitmanis, pirms 13 gadiem :

Nu man vajadzētu sametināt krāsni.

Laikam jau, ka tas ir melnais čuguns

Paldies, par atbildi :)

Mehs, pirms 13 gadiem :

Kādu krāsni centrālai apkurei vai Jotula tipa. Ja apkurei, tad būs maz cerības nodrošināt hermētiskumu, jo būs apkārt mikroplaisas. Vēl apkures krāsnīm ir sodrēju piemaisījumi no kuriem ogleklis iesūcās metālā un metinot bez speciālām piedevām rodas cementītu iekausējumi, kur šuve paliek trauslāka. Vēl var lodēt ar cietlodi, tad metālā paliek mazāk termo radītie spriegumi nekā pēc metināšanas.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.