Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 5

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 2038 skatījumi

Kāpēc tīņi uzskata, ka šizofrēnija ir stilīga?

Zinātne » Cits

Nav ilgi jāmeklē, lai kāda tīņa Dragiem.lv profilā atrastu tekstu tjipa «O bļa, es esmu riktīgs šizo!» vai «Esmu galīgi traks/traka! Pilnīgā šīze galvā!» utt.

Tā ir modes lieta kaut kāda vai kas? Uzmanības trūkums?

Ja jau šizofrēnija ir stilīga, tad jau tuberkuloze, vēzis un skleroze arī... Kāpēc tad neviens neraksta/nesaka «Ej tu nost, man ir totāla tuberkuloze un aizkuņģa dziedzera iekaisums! Es rullēju!»?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Kaspars Ročāns

+8491

 
A Tev nav ienācis prātā, ka _vārdus_ var lietot nemaz nezinot viņu medicīnisko nozīmi un pat nezinot vārda "medicīna" nozīmi? :)
"Tu esi traks vecis" ļoti bieži tiek lietots kā kompliments un ne tikai tīņu vidū. Domāju ka tie minētie tīņi nemaz nebūtu priecīgi, ja patiešām būtu šizofrēniķi un viņu draugiem arī tas nemaz neliktos "respect kruto".

pirms 13 gadiem  

Ivars, pirms 13 gadiem :

Pareizi! Žargonā runājot reti tiek domāts par vārda saturisko nozīmi. Vācieši teikdami "šeise!" nebūt nedomā sūdu, un krievi sacīdami "bļ..." pārsvarā nedomā par pērkamu sievieti.
Bet vispārinot - sabiedrība ir gana šizofrēniska: saka vienu, dara pretējo (piem. uz cigarešu paciņas raksta, ka kaitīgas, bet tomēr ražo un pārdod)

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Niks

+120909

 
Nav jau vienīgā slimība, kuras simptomi ir vai ir bijuši stilīgi - anoreksija, bulīmija, ...

Šajā gadījumā gan daļa par tādu slimību pat neko nezina.
šizo žarg. - Dīvains, nenormāls cilvēks.
Bušs O., Ernstsone V. Latviešu valodas slenga vārdnīca. Rīga, Norden AB, 2006

Savukārt būt dīvainam - "Esi atšķirīgs!" ir jau labu laiku popkultūras populārs sauklis un šis ir primitīvākais vaids kā to it kā realizēt. Faktiski jau sanāk tieši otrādi - tikpat tups kā pārējā masa.

pirms 13 gadiem  

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

Mjā... Tas «Esi atšķirīgs» arī spārda. Visi viņi tik atšķirīgi, ka dirst gribas. :D Parasti tie «atšķirīgie» ir lielā mērā aprobežoti cilvēki, kur tikai principa pēc nedarīs to, ko dara vairākums, lai tik būtu «atšķirīgi». :D

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Man vispār besī visa šī pārspīlētā stila būšana un sabiedrības nomācošās normas. Bet lai jau tīņi stilojas, viņi vēl nav uzauguši prātā.

Vispār besīdamies mēs par viņiem arī savā mērā parādām to pašu aprobežotību, kāda viņiem. Cik garš - tik plats. Neviens nav uzvarētājs. :]

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

JanKa

+80131

 
Ja medicīniski uz to skatās, simptomi, kā:
"intereses zudums pret apkārtējo dzīvi, norobežošanās savu iekšējo pārdzīvojumu pasaulē. Ir noslēgti un meklē vientulību."
"Sūdzas, ka viņiem nepadodas mācības, grūti saprast izlasīto vai teikto. Viņi kļūst nesabiedriski, dod priekšroku vientulībai. Bieži šiem slimniekiem rodas naids un niknums pret cilvēkiem, it īpaši pret tuviem radiniekiem un pazīstamajiem. Slimnieki kļūst aizdomīgi, nevienam neuzticas."
manuprāt ir raksturīgi daļai tīņu, pat arī ja viņi līdz galam neizprot šī vārda nozīmi, un lieto to kā "stila elementu".

pirms 13 gadiem  

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

Arī varētu būt taisnība, jā. Bet teikt «Man besī visi apkārtējie, es nevienam neuzticos un gribu būt vientulībā» tomēr nav tas pats, kas teikt «Man ir šizofrēnija». Un viņiem jau parasti liekas, ka viņiem tiešām tā šizofrēnija ir, kaut gan patiesībā tas ir kaut kāda pokemoniskā tīņu depresivitāte. :D

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Antons

+4839

 
Xe, xe.. "Ej tu nost, man ir totāla tuberkoloze" - šis ir labs =)
Tīņu gadi ir vecums, kad gribās būt neatkarīgiem, neklausīt un nepakļauties vecākiem, darīt trakas lietas, darīt lietas, kas nav atļautas. Daudzi pamēģina alkoholu, cigaretes, zālīti, sex utt. Taču to visu sajaucot kopā vienā kokteilī, nekas labs tur nesanāk. Manuprāt tīņu būtība ir tāda - "esmu mazliet traks". Cits vairāk, cits mazāk. Un skolās it sevišķi klases līderiem (vai tiem,kas grib tādi būt), ir kaut kādā veidā jāpiesaista citu uzmanība - un tas ir viens no veidiem: tiešā tekstā kaut ko crazy apgalvot par sevi.
Un starp citu, zinu arī cilvēkus pēc 30, kas ir ļoti jautri un par sevi brīžiem apgalvo, ka esot pilnīgi šizo =)

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.