Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283674 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Ivo Isakovs

+45

 
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 903 skatījumi

Sapņi...

Zinātne » Cits

Šis jautājums mani nomoka jau sen, tāpēc beidzot apņēmos to noskaidrot. Kāpēc ir tā, kad guļot es redzu sapni, un ir situācijas kad sapnis sāk pārvērsties murgā, kaut kas nopietni nepatīkams notiek, bet es pie sevis spēju domāt un saprast, kad tas ir tikai sapnis, un speciāli varu sevi pamodināt. Man pat sapnī ir savs vingrinājums :D... Es aizturu elpu, un vieglā šokā pamostos... Un arī pamostoties es spēju saprast, kad tikko sapnī liku sev pamosties... Un ne tikai likšanu pamosties... Ir arī tā kad spēju kontrolēt sapni... Noteikti daudziem tā ir, bet gribās uzzināt kaut minimālu izskaidrojumu! Baigi interesanti!

Pirms 9 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
Sapnī kustinātais pirkstiņš varbūt tikai sapnī kustas, bet var mēģināt pakustināt lūpas vai ietekmēt (aizturēt vai paātrināt) elpu, kas liks pamosties. Sena metode, kas aprakstīta pasakās, ir "iekniebšana sev, lai pārliecinātos, ka nesapņo", sāpju sajūtu nevar imitēt. Vēl kādā filmā bija pieminēta tāda lieta, kā nespēja sapnī mainīt apgaismojumu (ieslēgt lampu, aizvilkt aizkarus), Kastaneda iesaka vingrināties un spnī paskatīties uz savām rokām - tas esot visai grūti...

pirms 9 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Izklausas līdzīgi tam ko es izbaudīju bet atšķirība ir tāda ka es nevarēju pamosties bet visu apzinājos,nevarēju ne acis atvērt ne arī pakustēties kautvai zināju ka es esmu miegā.
Es izjutu tādas sāpes ko nekad nebiju jutis pa visu ķermeni,šausmīgas ciešanas un tai pašā laikā nevarēju paelpot.
Manā gadījumā to sauc pa Lietuvēnu. Te ir mazs apraksts latviešu valodā https://lv.wikipedia.org/wiki/Lietuv%C4%93ns ! Es lasīju citā valodā un viss atbilda tam kas man notika tajā laikā kad biju miegā. Varbūt tev arī tā bija tāpēc pameklē lietuvēnu tajā valodā kādā saproti bez lv valodas.

pirms 9 gadiem  

Ivo Isakovs, pirms 9 gadiem :

Tas ir kaut kas cits, bet es saprotu par ko tu runā, man tā ir bijis.... Ar šito sajūtu pat vienreiz gandrīz uz slimnīcu trāpīju.... Es sapņoju... redzu sapni...bet nespēju no viņa pamosties... viss liekas reāli īsts... liekas ka es vnk esmu apgūlies savā gultā, bet es nevaru pakustēties.... Tad es cenšos pakustināt mazo pirkstiņu... bet arī tas nekustas... un tad sākas reāls ŠOKS! trūkst elpas un... tālāk tu toč saproti ja par vienu domājam.. :D.. un tad pēkšņi pamostos, un bailes iet gulēt.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

+394

 
WAT? :D lol
labais , kaut es tā varētu.. Tad jau sanāk ka neiznieko ne minūti savas dzīves :D pat sapņos/mugros dari visu apzināti.. :D
Varbūt pārtika ko ēd.. zāles?

pirms 9 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.