Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Magnum PI

+7180

 
  • 5

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1502 skatījumi

Pie kādas temperatūras termorelejs ieslēdz ventilatoru?

Auto un transports » BMW

Lieta sekojoša.BMW 324 d 86' gada.Ventilators viņam ir uz hidromuftu,un kolīdz motors tiek iedarbināts,tā ventilators grežas.Man kāds cilvēks kas ņemas ar autiņiem,jau pirms gada ieteica mest nost oriģinālo ventilatoru un likt elektrisko,tādējādi varot ietaupīt 1litru uz 100km.Datčiku domāju likt gumijas trubai starpā,kura iet uz radiatoru(augšējā).Tāpēc gribu zināt pie kādas t ieslēdzas tie datčiki?

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Vai domā ,ka tas cilvēks ir gudrāks par visu BMW inženieru komandu? Man ir bijuši tikai BMW sākot ar E21/ '79.g./ un taga E39,bet tādus brīnumus dzirdu pirmo reizi. Tas ventilātors no paša sākuma griežas gan līdzi ,bet ne ar tādiem pašiem apgriezieniem kā aukstais motors.Temomufe saslēdzas tikai tad ,kad motoram nepieciešama papildus dzesēšana.Ja termomufe ir kārtībā,ventilatoru var apturēt,kad motors darbojas un nav vēl uzsilis.
Vai noskrūvējot termomufi radīsies pietiekama vieta ventilatora motoram?
Es tavā vietā tā nedarītu,jo var sagādāt sev liekas problēmas.Ja nemaldos E30 ir vadības bloks un kada Ekotrnik vai Džetroniks sitēma,kas var nesaprast tādu "bradāšanu" pa viņu "sakņu dārziņu" ;)

pirms 11 gadiem  

Magnum PI, pirms 11 gadiem :

Nu manējam nav nekāds vadības bloks,jo manējais vispār ir 318 i 83'gada kupeja,bet ieliku viņam pirms 6 gadiem 2,4 dīzeli,jo brālēnam bija 2 e-30.Kupejai bija nokauts motors,bet sedanam kuzovs sapuvis.Tā nu saliku no diviem vienu.Pieci gadi jau kā braucu ar viņu.Jā zinu ka jaunākiem e-30 ir vadības bloks,bet manējam nav .

Oto , pirms 11 gadiem :

Termomufe manuprāt ir tīri mehāniska un līz ar to nekādiem vadības blokiem gar to nav daļa. Jā elektromotora uzstādīšana samazina parazītslodzi uz motoru, gluži 1L/100km nebūs mazāk, bet kādi 0,1L gan varētu ietaupīties. Datčiku varēsi pēc tam piemeklēt, ja motors karst vairāk tad paņemsi ar mazāku temp.

Egils Dālmanis, pirms 11 gadiem :

Es nedomāju par vadības bloka saikni ar termomufi,bet gan par to kur pareizi pievienot to ventilatoru pie strāvas ,lai to "nepamanītu" vadības bloks.
Esmu piemirsis ,bet ,šķiet, man bija E30 ar 1.8 motoru ,kam pilnīgi noteikti bija vadības bloks,kas gan vairāk interesējās par motoru,aizdedzes momentu ,degvielas maisījumu utt.Zinu tādēļ ,ka tiku mērījis norādītās pretestī un voltāzās štekeros ,kad radās kādas problēmas.Ja nemaldos bloks atradās aiz cimdu nodalījuma.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Romualds Vamvūrī

+13934

 
Nekādu litru tu neietaupīsi, muļķības.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Āris

+22646

 
Gribu piebilst ka lietots ventilators komplektā nemaksā dārgi,man pašam tāds mētājas bez vajadzības.Ir arī vajadzīgais termoslēdzis.Vēl tur gan jāsameklē relejs uz 12v,jo visu slodzi likt uz termoslēdzi nedrīkst,var neizturēt.Tas viss ir vienkārši īstenojams,kaut ko līdzīgu kādreiz nācās meistarot pašam un tas darbojās bez problēmām.

pirms 11 gadiem  

Magnum PI, pirms 11 gadiem :

Jautājuma būtība bija,vai varu tādā veidā kaut ko ieekonomēt? Ventilators man ir un releji ir vairāki , jāpērk tikai termoslēdzis.

Āris, pirms 11 gadiem :

Tieši par šādu pārbūvi un ekonomiju sakarā ar to ziņu gan nav,tātad būsi celmlauzis!

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
elektromotora uzlikšana iespējams būs jaunas termomuftas cenā, līdz ar to nezinu vai būs tā vērts.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Āris

+22646

 
Parasti pie 96 grādiem.Kaut kas tajā idejā ir!

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.