Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Ziginieks

+203

 
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 837 skatījumi

BMW e34 525 bendzīns kā pirmais auto ir prātīgs pirkums?

Auto un transports » BMW

Par degvielas patēriņu skaidrs, nekas traks. 525 sedanam ir kkādas noteiktas problēmas? Uzturēšanas izmaksas ir lielas?
Vai tomēr labāk kā pirmo auto ņemt e34 520 bendzīnu?

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Domāju ,ka šinī gadījumā ,svarīgāk par piedzas veidu ir mašinas samērā lielais svars un jauda/ 525i ~195 zs /.
Tādam braucējam ,kam nav pieredzes būs grūti novērtēt situāciju un mašinas faktisko ātrumu.Jācenšas ieturēt pietiekamu distanci un bremzēt savlaicīgāk kā varbūt liekās.Šīm mašinām ir diezgan iespaidīga inerce!!! un to nevar apturēt tik viegli kā Golfiņu!!!
Man pašam bija E34 520i 150 ZS,bet nopirku to ,kad man jau bija 12 gadu pieredze un pirms tam vairāki 3 sērijas BMW.
Pirmo reizi iekāpjot šajā mašinā man škita ,ka tā bez skaņas slīd pa ceļu.Ātrumu nejūt nemaz un tas ir raksturīgi vidējiem un lielajiem BMW.Mašinām ir ļoti laba skaņas izolācija.Tad ,kad liekās ,ka var kāpt ārā ,der paskatīties uz spidometru un tur būs ~50 km/h ;)
Kā pirmo mašinu drīzāk ieteiktu ko mazāku vai arī jābrauc ļoti uzmanīgi ,kamēr pierod.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ņem labāk dīzeli,tas benzīnnieks tik rij degvielu un neiet.

pirms 10 gadiem  

Egils Dālmanis, pirms 10 gadiem :

Ja runa ir par samērā vecu mašinu, es labāk izvēlētos benzīnieku , jo nevar zināt kādā stāvoklī ir augstspiediena sūknis un pārējās motora detaļas, kuras remonta gadījumā ir jūtami dārgākas par benzīna motora daļām.
Protams, dīzelim ir lielāks griezes moments, bet stādos priekšā kāds melnu dūmu mutulis būtu aiz muguras ,kad "iespiestu grīdā" tādai 20gadīgai mašinai ar dīzeļa dzinēju...

Magnum PI, pirms 10 gadiem :

Melnu dūmu mutulis ir tad ja degvielas padeve ir pārāk liela.Vecākām mašīnām kurām ir parastie augstspiediena sūkņi,ir speciāla skrūve ar kuru var noregulēt degvielas padevi tā,ka melnu dūmu vispār nebūs.

Egils Dālmanis, pirms 10 gadiem :

Bet kā ar izdilumu pēc 20 gadiem...Lai gan - man ir vēl vecāks Merša busiņš, bet par motoru nevaru sūdzēties.Pielec -30 grādos tāpat gandrīz kā vasarā un nedūmo nemaz.Pieļauju gan iespēju,ka kāds no saimniekiem uztaisījis kapitālo remontu.

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 10 gadiem :

Nē nu tā jau it kā saka,ka ar dīzeli ekonomē tikai pirmais saimnieks.Lai gan patiesībā nav tik traki,pērkot nevajag pažēlot naudu,aizvest uz kārtīgu servisu,lai uztaisa diagnostiku un būs pa lielam OK.Un dūmu mutulis dīzelim būs parasta parādība,ja būs braukts mierīgi,un iespiedīs pedāli grīdā.Pēc tam jau vairs nekas nekūp,protams ja ar dzinēju viss kārtībā.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Labāk kā pirmo auto neņemt ar klasisko piedziņu vispār.

pirms 10 gadiem  

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 10 gadiem :

Un kāds pamatojums?

Egils Dālmanis, pirms 10 gadiem :

Es arī neredzu pamatojumu.Ja māk braukt - piedziņai nav īpašas nozīmes.Tās sakot ir vienlga vai gāvī ieslīd ar purnu pa priekšu vai pakaļu ;)

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 10 gadiem :

Īstenībā drīzāk ir otrādi,ar aizmugures piedziņu kam ir pretizslīdes sistēma ir nesalīdzinoši drošāk ziemā braukt nekā ar priekšpiedziņu bez pretizslīdi.Ar savu iepriekšējo E46,to speciāli neatslēdzot,vnk samest sānslīdē mašīnu ir neiespējami,mašīna savācas un noreaģē ātrāk pirms paspēj ko izdarīt.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.