Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Toms

+5644

 
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1387 skatījumi

Auksts motors tikšķ

Auto un transports » BMW

E46 318i iedarbinot aukstu motoru mazliet tikšķ motors. Pēc apmēram 1-2min skaņa pazūd. Varētu būt kompensatori? Un tuvojās eļļas maiņa, šonedēļ beigās mainīšu. Varētu būt arī dēļ eļļas? Un kādu liet? pēc kataloga skatījos ka iet 5w30 bet varbūt liet biezāku 10w30, lai netikšķ?

Pirms 8 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Tikšķi ir no tā ,ka eļļa sākumā nav nonākusi augšējās motora daļās un pazūd tajā brīdī ,kad tā tur nonāk. Ar biezāku eļļu būs tas pats tikai varētu būt lielākas grūtības ziemā iedarbināt. Iespējams ,ka ar laiku jānomaina kāds kompensātors vai kas cits ,kas ir padilis.Tieši kuram cilindram var paklausīties tajās 1-2minūtēs , kamēr troksnis ir dzirdams, pieliekot sausa koka līsti pie motora augšas un otru galu pie auss.Vietā ,kur troksnis visskaļākais arī būs problēma.

pirms 8 gadiem  

Egils Dālmanis, pirms 8 gadiem :

Pats galvenais , ko jāizdara šādās situācijās !!! JĀPĀRBAUDA EĻĻAS LĪMENIS !!!

Toms, pirms 8 gadiem :

Eļļas līmenis ir max

Egils Dālmanis, pirms 8 gadiem :

Jāsecina ,ka nav pietiekama eļļas spiediena un tas lēni nonāk kanālos.Kas tam ir par iemeslu grūti pateikt... Varbūt motors kopumā padilis,eļļas sūknis nedod pietiekamu spiedienu.Galu galā - eļļas filtrs jāmaina ,ja tas nav sen mainīts. Kaut kā vajadzētu noskaidrot eļļas spiedienu sistēmā.No otras puses , ja tas būtu par mazu - nenodzistu vai raustītos eļļas spiediena lampiņa panelī. Varbūt spiediens ir OK , bet kādai padilušai sadales detaļai ,visticamāk, ir vajadzīgs lielāks eļļas daudzums.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Nellija Rozena

+358

 
Nomaini eļļu, tad domāsim tālāk.

pirms 8 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.