Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 1248 skatījumi

A4 b6 dīzelis problēmas ar salona apsildi.

Auto un transports » Audi

Ziemā palaižot mašīnu neieslēdzās pečka. Uz displejiem viss it kā darbojās. Pečka ieslēdzās tika tad, kad ir uzsilis kārtīgi dzinējs. Kas tas ir efekts vai defekts?

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Kamēr motora lokā nav pietiekošs siltums, otrā lokā nekas netiek - krāni ciet :D Tā vismaz vecākām mašīnām ir. Domāju, ka tas ir viens no pamatprincipiem lielākajam vairumam mašīnu. Jāpagaida, gan jau Egils zinās labāk paskaidrot.

pirms 11 gadiem  

Egils Dālmanis, pirms 11 gadiem :

Īsti nesaprotu jautājumu.Vai tad būtu kāda jēga ,ja pečķa ieslēgtos un sapūstu salonā ledainu gaisu.Siltums mašinās rodas ne uzreiz ,bet tad ,kad motors uzsilis.Man BMW ir klimatkontrole ,kas sāk pūst siltu gaisu ,kad tā temperatūra ir lielāka par uzstādīto uz displeja.
Uzlies -20 C un sāks pūst uzreiz :D Joks, protams.
Manam BMW vēl ir poga REST ,kas darbojas pie izslēgta,bet uzsiluša motora un pūš siltu gaisu min.15 ,izmantojot motora dzesēšanas škidruma siltumu.Darbojas tikai ziemā.

Uldis Segliņš, pirms 11 gadiem :

Tur jau tā lieta, ka saucamā pečka ir stipri nosacīti pečka. Jo siltums tiek ņemts no motora. Iespējams, ka atsevišķi uzstādītu priekšsildīšanu, kas darbojas atsevišķi dedzinot benzīnu un tiek ieslēgta 15 minūtes pirms tu izlien no mājas, var tā izmantot, kā Gunārs vēlas.

Guntārs Bertāns, pirms 11 gadiem :

Tur jau tā lieta, ka salona apsilde tiek ieslēgta kad dzinājs ir mazliet uzsildīts, bet dzīvības pazīmes parādās tika tad ka termostata temperatūra 70, 75 grādi, bet ne vis kādi 50.

Egils Dālmanis, pirms 11 gadiem :

Ja nevar sagaidīt ,kad pečka sāks sildīt ,tad jāmaina termostats.Vai teperatūras rādītājs sasniedz darba temperatūru apmēram pēc min.5 - 10?

Egils Dālmanis, pirms 11 gadiem :

Pečka parasti ir pieslēgta pie mazā cirkulācijas loka un ja tajā temeratūra kāpj ļoti lēni,tas nozīmē ,ka termostats pie auksta motora neaizveras un cirkulācija iet pa lielo loku.Sevišķi aukstā laikā ,lai uzsildītu motoru līdz tiem ~80-85 grādiem paies ilgs laiks,jo dzesēšanas škidrums iet caur radiātoru ,kur strauji atdziest gan āra temperatūras ,gan ventilātora ietekmē.

Egils Dālmanis, pirms 11 gadiem :

Teoretiski ir iespējami vēl citas vainas ,bet parasti tas ir termostats.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.