Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Magnum PI

+7180

 
Visdrīzāk ka bendiks.Bendikam iekšā ir rullīši,kuri ļauj zobratiņam vienā virzienā griezties brīvi,bet otrā nē, jo tad jāgriež motors.Un kad bendiks ir sadilis,tad šie rullīši vairs nespēj sabloķēt zobratiņu un starteris reizēm griežas tukšgaitā.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Iespējams ka bendiks beikts.Tas zobratiņš caur kuru starteris nonāk sazobē ar spararatu, bet var būt arī ka starterim apdegusi magnetiskā slēdža kontaktplāksnes.
Nedzirdot to skaņu grūti pateikt - vai nav tāda svilpien/ dūcienveidīga.Tas būtu ,kad bendiks neiemet zobratu sazobē ar spararatu un zobratiņš griežās bez slodzes.Vēl var gadīties ,ka pieskarās spararatam un tad ir ritīgs kauciens.Tā var sačakarēt spararata zobus un tad ar bendiksa maiņu vien var nepietikt.
Es savam busam caur startera caurumu slīpēju ieprikšējā saimnieka apmuļļātos spararata zobus pirms uzliku jaunu bendiksu.
http://vin-online.ru/etka.php?vag=AU&rgn=RDW&mod=ACO&year=1994&kat=142&gr=91110
Bendiks - 15. detļa.Var arī pats nomainīt, ja ir kur un ar ko.

pirms 10 gadiem  

anonims, pirms 10 gadiem :

Vot man bija tieši šī problēma Golfiņam, tikai laikam nepareizi izskaidroju savu situāciju... Nākas vairākas reizes pagriezt līdz pielec... Vai man varētu būt tas pats kas šim audikam?

Egils Dālmanis, pirms 10 gadiem :

Ja kaut kas/ tarteris/ startējot klikšķ un dūc , bet motoru negriež, tad gandrīz droši ,ka bendiks.
Var jau gadīties , ka atliek vien nedaudz ieeļļot šlices pa kurām bendiks slīd , jo tās ar laiku padilst ,mēdz kļūt sausas un bendiks viegli neslīd uz spararata pusi.Ja jau ņem nost starteri, tad pie reizes arī nomaina to bendiku jaunu.Pirms ņem nost starteri obligāti jāatvieno akumulātors!!!

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.