Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Ilona Bukava

+132

 
  • 4

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 1346 skatījumi

Akumulators

Auto un transports » Audi

Cik maksā nomainīt servisā mašinai audi a3 1998gada 1,8 benzīns akumulatoru Autostar 66ah/480 ?

Pirms 6 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Ingus Zīverts

+1369

 
Ja servisa meistaram prāta kaut cik pietiek,elementāri ir nomainīt akumulatoru neatslēdzot auto no strāvas. Ja jums tas ir svarīgi,tad noteikti šo jautājumu atrunājiet ar meistaru pirms akumulatora maiņas.
Akumulatora maiņa saglabajot auto elektro sistemā strāvu neatslēgtu nemaksā(nedrīkst maksāt!) ne centa vairāk kā ,ja strāvu atvieno.Bet šis aspekts obligāti jāizrunā ir PIRMS maiņas.

pirms 6 gadiem  

Ilona Bukava, pirms 6 gadiem :

Bet cik ir apmēram tā summa ko varētu paprasīt par maiņu ?

Ingus Zīverts, pirms 6 gadiem :

Es nemācēšu teikt,savām automašīnām mainu pats. Nevajadzētu būt vairāk par 10€ par darbu,jo tur tiešām nekā sarežģīta nav.
Internetu vaļā un vienkārši apzvanīt servisus,apjautāties,par zvanīšanu neviens "pa galvu nesitīs".
Un,protams,plus apmēram 70€ par akumulatoru,ja tas vēl nav iegādāts.To var dabūt jebkurā autoveikalā pasakot šos(audi a3 1998gada 1,8 benzīns akumulatoru Autostar 66ah/480 ),vai arī vienkārši iedodot pārdevējam auto tehnisko pasi un tad tas pēc kataloga piemeklēs akumulatoru.

Egils Dālmanis, pirms 6 gadiem :

Tur jau tā lieta ,ka šo darbu pārsvarā veic katrs pats un servisā ar tādiem jautājumiem negriežas. Negribēdams ilonai sajaukt galvu , neaprakstīju iespēju kā apmainīt akumulātoru nezaudējot strāvas pieslēgumu. It sevišķi viegli tas ir gadījumos ,kad mašinai ir speciāls "+" izvads "piesmēķēšanai" .
Sarežģītāk varētu būt ar maiņu jauniem modeļiem, jo tiem , ja nemaldos,jauno akumulātoru jāpiekodē.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Cik saprotu, tad akumulātors jau ir iegādāts un atliek vien nomainīt.
Precīzu cenu nepateikšu , bet tai nevajadzētu būt vērā ņemamai. Noteikti friziera apmeklējums izmaksās reizes 3 vairāk ;)
Vienīgi jāatcerās ,ka noņemot akumulātoru pazudīs kods rādio aparātam ,ja tāds kods tam vispār ir.

pirms 6 gadiem  

Ilona Bukava, pirms 6 gadiem :

Kods ir, bet kāpēc pazudīs ?

Egils Dālmanis, pirms 6 gadiem :

Tādēļ ,ka atvienos strāvu/ akumulatoru.Kad pieslēgs jaunu akumulātoru rādio par pieprasīt ievadīt kodu. Tā kā to var uzzināt tikai atvienojot akumulātoru, tad nebūtu slikti sameklēt vai kods nav kaut kur pierakstīts, ja nu gadījumā to piepra.Citādi būs jāmeklē kāda audio darbnīca ,kas šos kodus spēj atkodēt.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ingus Zīverts

+1369

 
Ilona,es jau atbildēju uz tavu jautājumu...un arī Egīls palaboja ka reti kurš no vīriešiem pats nemaina akumulatoru,tādēļ cenas precīzas nezinam.Gan jau ir kas zin,bet tads te ,redz,nebij ieklīdis.
Ticu,ka tu šo to zini,un piekrītu,ka ne viss tev pašai būtu jādara.
Uz servisiem? Skrien jā,vairums mūsdienās.Man gan neviena mašīna pašam(arī sievas mašīnas) nav servisus redzējusi.

pirms 6 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

98g autiņam nekādu konstanto strāvu nevajag! Ko jūs te fleitējat cilvēkam?

2010g+ autiņiem uz to jāsāk skatīties un interesēties, bet ~2015 gada autiņiem tas gan ir standarts dēļ visām mūsdienu elektronikas drošības sistēmām, bet pagājušā gadsimta autiņam pats atvieno, veco izņem, ieliec jauno pievieno un brauc! omfg...

Protams ja ir pakāsts radio pin kods tad gan cita runa, bet nu tur arī atkarīgs no paša modeļa un komplektācijas citiem kuriem ir basic radio nemaz neprasa, krutākiem prasa, vel krutākiem ir ka kondiškās uzkrājas vajadzīgais spriegums lai noturētu pie dzīvības 5-10min to radio un ja tanī laikā nomainīsi neprasīs.

pirms 6 gadiem  

Ingus Zīverts, pirms 6 gadiem :

Ilona precīzi aprakstīja savu auto marku,modeli,gadu.Tātad pieminēt citus auto un gadus te nav nekāda vajadzība,tā teikt,nefleitēt cilvēkam ar neiederīgu info!
Cik sievietēm,kuras brauc pie stūres,tu varētu tā vienkārši pieiet un pateikt,lai nomaina akumulatoru??? Protams,ir tikai apsveicami,ja sieviete to prot,bet tas nav obligāts nosacījums.
Ilona jau ir izlēmusi ka pati akumulatoru nemainīs,tika uzdots konkrēts jautājums par cenām un tālāk vēl apspriests variants ar radio kodu.

Ingus Zīverts, pirms 6 gadiem :

Jūsu atbilde ir neiederīga un galvu jaucoša.

Kristaps Gerliņš, pirms 6 gadiem :

Ingus - tad jautājums, kā Ilona nokārtoja autovadītāju apliecību?

Zināt kas ir akumulators, atskrūvēt divas skrūves, atvienot, izņemt veco, ielikt jauno, savienot un aizskrūvēt divas skrūves ir pamatzināšanu līmenī ko prasa csdd eksāmena praktiskajā daļā par automobīļa uzbūvi.

Ja šo lietu nespēj pats izdarīt(gluži kā, ja brauc uz servi logu šķidrumu pildīt jo 'nemāk') tad jautājums - vai šādiem cilvēkiem ir jaatrodas pie auto stūres? Un vai persona spēj pienācīgi novērtēt situācijas uz ceļa?

Kristaps Gerliņš, pirms 6 gadiem :

Automobīļu vadīšana noteikti ir reizes 100x grūtāka un komplicētāka par šādām pamatzināšanām. Tāpēc man rodas šāds jautajums.

(nerādot uz nevienu ar pirkstu)

Ingus Zīverts, pirms 6 gadiem :

CSDD māca mainīt akumulatoru tagad??? Kaut kas tāds nav ne redzēts ne piedzīvots,ne dzirdēts no citiem šodien tiesības ieguvušajiem...es te nerunāju par 20 un vairāk gadiem atpakaļ, bet mūsdienām.
Kā nokārtoja? Mierīgi,kā visi. CSDD neiemāca neko vairāk kā tieši NOLIKT EKSĀMENU,nevis droši braukt un remontēt-mūsdienās.
Man būtu kauns par sevi,ja es liktu sievai pašai mainīt akumulatoru viņas mašīnai.Kā jau teicu,zināt kā to dara ir apsveicami,bet ne obligāti sievietei.

Ingus Zīverts, pirms 6 gadiem :

Arī daudzi vīrieši šodien maz ko jēdz paši no savām mašīnām....tā ka nav ko abižot sievietes.
It kā jau stulbi arī pēc mana uzskata,ja šoferis nezin elementārā līmenī auto uzbūvi,bet es ar šo faktu esmu samierinājies,ka ir tā kā ir,ka daudzi nezin,jo laikam jau tādi laiki.
Un galu galā mūsdienās ir mobilie telefoni,jebkurā mirklī sev vajadzīgo info var iegūt.Katram kas pats neko daudz nesaprot par auto,ir kāda uzticama persona ,kam piezvanīt un uzzināt ko iesākt ekstrēmākā situācijā.

Ilona Bukava, pirms 6 gadiem :

Bij uzdots vienkārš jautājums , cik maksā nomanīt akumulātoru a nevis lielā diskusija kurš par kuru gudrāks, varbūt man pašai riepas manīt vai kādus citus servisa darbus darīt protams ir sievietes kas varbūt i motorus remontē, katram darbam ir specialists, ticiet man es no auto daudz vairak saprotu nekā jūs domājat.Remontejot mašīnu nevienvien tika atslēgts akumulators un ievadu kodu un radio strādā. A par pamatzināšanām ,ko ta jūs veči skrienat uz servisiem......

Ingus Zīverts, pirms 6 gadiem :

Lielākam dīzeļauto akumulators sver pāri par 20kg...parādi man maza auguma sievieti,meiteni(pilgadīgu) kura pati sver 40-45 kg,kā viņa var nomainīt akumulatoru.Kā viņa to izcels?
Salīdzinoši...ja sver vīrietis ap 100kg...sev taisni priekšā izstieptām rokām kurš var pacelt pusi no sava svara, t.i. 50kg? Tālu ne visi.

JanKa, pirms 6 gadiem :

Dāma uzdod jautājumu cik varētu maksāt nomainīt akumulatoru, atbildes vietā iedod darba drēbes atslēgas un sūta pašu mainīt, ja nepratīs, tad atņems tiesībās :)

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.