Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 5

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1227 skatījumi

AUDI 80 B4 1994 g.izlaidums776

Auto un transports » Audi

Nepielec. Dažreiz pielec, padarbojas un noslāpst. Akumulators rāda 12.3 V, pie pagrieztas aizdedzes 11.9 V. Noņemot mīnusu, pieskaroties pie klemmes nostrādā signalka bagāžniekā.

Pirms 6 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

DamagE

+26662

 
nomaini degvielas filtru, ja tas nepalīdz, pārbaudi vai bākā esošais degvielas sūknis spēj ar spiedienu uzsūknēt degvielu, ja degvielas galā vis ok un nav noplūdes, tad pārbaudi vai motors gadījumā nepiesūc gaisu kautkur lieki pa atvienotu trubinju. to var pārbaudīt pūšot starta gāzi visapkārt motoram bet ne uz gaisa filtru.

pirms 6 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Pastāv iespēja, ka akumulators startēšanas momentā nespēj atdot vajadzīgos ampērus. Jāpārbauda ar slodzes dakšu. Agrāk tādas stāvēja daudzās garažās. Tagad servisos ir noteikti. Ja akumulators vecs un apkalpojamais, var pacelt elektrolīta blīvuma līmeni. Pēc sacītā vairāk izkalausās pēc startera oglītēm. Vienkārši jāsāk no viena gala, brīnumvārdu nav.

pirms 6 gadiem  

Ivars Magone, pirms 6 gadiem :

Sāc ar to, ka paņem pieslēdz paralēli vēl vienu akumulatoru, vai pārmet vadus no kaimiņa auto. Tikai to nedari no auto kurš jaunāks par 2010. izlaiduma gadu.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Ja jau starteris griež un motors nepielec, tad nav jāmeklē vaina akumulātorā. Akumulātoram voltāžu jāmēra ,kad motors darbojas.Tā vari uzzināt vai ģenerātors lādē - jābūt 14 - 14,5v. Lai pārbaudītu vai akumulātors ir labs, to mēra ar slogmēru ,kas patērē līdzīgu jaudu kā starteris griežot motoru.
Tavā gadījumā vaina būs kur citur. Varētu secināt vai pienāk degviela. Varbūt nestrādā degvielas sūknis.
Nezinu cik tādam modelim ir elektronikas, bet dažas mašīnas nevar iedarbināt ,ja nestrādā kloķvārpstas apgriezienu devējs utt.
Sāc ar to ,ka pārbaudi drošinātājus. Manuprāt sūknim vajadzētu būt atsevišķam drošinātājam.
Varbūt bākā aizsērējusi ventilācija - atgriez bākas vāciņu un tad pamēģini startēt.

pirms 6 gadiem  

Rolands Krupenko, pirms 6 gadiem :

Es atvainojos. Laikam nepareizi izteicos. Starteris negriež, reizēm griež tad pielec.
Pielec, nepielec vietā lasām starteris griež, negriež.

Jānis Vilnis, pirms 6 gadiem :

Aukmulātora voltāža jāmēra motoram darbojoties? Mans rezerves aķis,kas savu laiku gaida siltā skapī tā nedomā!

Egils Dālmanis, pirms 6 gadiem :

Viņš tā nedomā ,jo nav pieslēgts pie ģenerātora. Mērot pie darbojoša motora var secināt vai lādē ģenerātors , bet ne to vai akumulātors ir lietojams. Kā jau rakstīju akumulātoru pārbauda ar slogmēru, bet mērīt ar testeri gandrīz nav jāgas , jo bez slodzes tas rādīs 12v , ja nebūs pilnīgs mironis.

Egils Dālmanis, pirms 6 gadiem :

Roland, ja tā, tad var sākt ar to ,ka pārbauda ar slogmēru akumulātoru , bet ja tāda nav, tad var mēģināt skatīties ko dara paneļa apgaismojums startējot - tam nevajadzētu stipri satumšoties. Tad rūpīgi notīra akumulātora klemmes un kontaktus.
Pārbauda vadu stāvokli , it seviški to resno + , kas iet pa taismno uz starteri. Tad massas vadu no korpusa uz motoru, vai tam ir labi kontakti.
Ja tur viss kārtībā - jāpēta starteris.Varbūt iekšejie kontakti apsviluši, spole strēgst un nepievelk utt

Egils Dālmanis, pirms 6 gadiem :

Ja kopš 94. gada nekas ar starteri nav darīts , tad var būt dažādas vainas - oglītes , bukses, bendikss.
Varbūt tur iekšā viss ir rūsains un izdilis :(

Jānis Vilnis, pirms 6 gadiem :

Dizaineris pret pensionētu tālsatiksmes šoferi-tā uzmanīgi lūdzu ar jautājumiem par auto!

Egils Dālmanis, pirms 6 gadiem :

Jāni, es jau arī pensijā 7 gadus :)
Savā mūžā servisā gandrīz neesmu bijis un vienmēr saremontējis savas mašinas pats. Esmu vairākus gadus to vien darījis kā pelnījis remontējot mašīnas un Tu pat nenojaut ko spēju izdarīt un kādas ir manas iemaņas ;) Tas ,ka pamatā pelnu iztiku ar interjēra un mēbeļu projektiem un pats tos arī realizēju, nenozīmē ,ka tas ir viss ,ko protu un saprotu.
Kā tur ir - tālsatiksmes šoferis arī pats remontē savu braucamo ?

Egils Dālmanis, pirms 6 gadiem :

Grūti jau reizēm saprast par ko ir runa un kā tas defekts izpaužas.Arī šinī gadījumā ,izlasot jautājumu, rodas maldīgs priekštats.
Ja dzirdētu un redzētu klātienē , kā starteris uzvedas būtu nesalīdzināmi vieglāk.
Jāni, ja Tev škiet ,ka es runāju muļķibas , saki, jo es labprāt uzklausīšu pieredzes bagāta cilvēka padomus. Mūžā esmu iemācījies pietiekami daudz , lai saprastu ,cik maz tas faktiski ir :)

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Āris

+4765

 
Uzlādē vai ja nepieciešams nomaini akumulatoru.Līdz 12.40v skaitās neuzlādēts vai bojāts akumulators.Normālam,uzlādētam akumulatoram jābūt 12.72v.Lai veicas!

pirms 6 gadiem  

Egils Dālmanis, pirms 6 gadiem :

Āri, manuprāt viņam AKB ir kārtībā. Viņš jau neraksta ,ka starteris negiež, bet ,ka nepielec. Lai gan kā nu kuram tas talants aprakstīt situāciju :)

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Āris

+4765

 
Atkārtošu vēlreiz 12.3v nozīmē ka akumulators nav uzlādēts vai ir bojāts.Tad pirms meklēt vainu citur vispirms tiksim galā ar akumulatoru.Kā var griezt starteri tādā stāvoklī esošs akumulators kuram tajā brīdī jāatdod vairāki simti ampēru???

pirms 6 gadiem  

Āris, pirms 6 gadiem :

Ja akumulators ir pavecs tad varbūt bojātas plates un ietilpība vairs nav liela.Tad arī uzlāde neko daudz nedos.Pieļauju ka akumulatoru esi uzlādējis,vai centies to darīt?

Rolands Krupenko, pirms 6 gadiem :

AKM 1.5 gadi vecs. Vienreiz bija pilnīgi izsēdis. VARTA.

Āris, pirms 6 gadiem :

Tad jautājums vai 12.3v akumulators rādīja pēc uzlādes?Ja tā tad viņš ir bojāts.Ja nu nebiji uzlādējis tad izdari to un mēri spriegumu, tam jābūt 12.72v.Tikai nevis mazliet palādē bet gan uzlādē pilnībā.

Rolands Krupenko, pirms 6 gadiem :

AKM uzlādēju. Šorīt pielaidu, pabraukāju. Pagaidām viss kārtībā. Bet nestrādā centrālā atslēga, atveras tikai vadītāja durvis.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.