Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Sandra L.

+2215

 
  • 5

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2307 skatījumi

Kā zināt, kura numura benzīnu īsti jālej vecā lietotā auto?

Auto un transports » Honda

Degvielas patēriņam būtu jābūt ap 8l, bet īstenībā ir kādi 10. Un tagad, ziemā - 13! Honda Concerto, 1993.gada. Leju 95 benzīnu.

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jānis Kalvis

+15536

 
Ar šito figņu,kuram tagad jauc bioetanolu tik tiešām tev tērēs vairāk(runa iet pa 95 bendzīnu)!Skaisti jau reklamē,ka oktāna skaitlis ir lielāks tam e85,bet patiesībā tas ātrāk izgaro un degviela jūtami aiziet vairāk.Man liekas,ka Latvijā gāž visus 10%,bet ne 5% kā teikts un agrāk reklamēja.Vācijā ir 7 % un daudz kvalitatīvāks ir tas bendzīns.Tātad jo degviela būs kvalitatīvāka,jo mazāk tev to patērēs,tev paliek viens variants,izmēģināt 98,jo tas daudz maz pielīdzināms kvalitatīvam 95 markas bendzīnam.

pirms 14 gadiem  

Oto , pirms 12 gadiem :

Bioetanola piejaukums, kas ir 5% palielina patēriņu, bet tik nedaudz, ka nav jūtams, patēriņš pieaug par nieka 0,5%. Vācijā nevis benzīns ir labāks, bet ceļi, tāpēc ir mazāks patēriņš.
Tas cik jābūt patēriņam neko nenozīmē tāds tas bija jaunam auto un mērīts "laboratoriskos" apstākļos. Jāsalīdzina ar tā paša modeļa un gada mašīnām cik citiem ir.

Jānis Kalvis, pirms 12 gadiem :

Septiņus gadus ir braukts viens maršruts un kaut kā katru reizi aiziet vairāk tā degviela,mazliet ir vairāk,bet divi litri būtu kā pa daudz.Tad jāskatās uz citu pusi,cik ātri brauc un kā uzsāc.Uz bāņiem parasti sanāk vairāk,jo jāsāk jau lidot :).Ziemā protams ka jebkad būs vairāk.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Jāne Ose

+3250

 
Tas jau nekas, ka jābūt ~8l, varbūt vienkārši cilindri ir izdiluši [labojiet, ja ķļūdos] un līdz ar to degvielu vajag vairāk.. Var būt dažādi faktori, kas ietekmē patēriņu..

pirms 14 gadiem  

Sandra L., pirms 14 gadiem :

Vai tehniskā apskatē nokonstatētu kaut kādas novirzes cilindru izdilumā? apskate ir tiko izieta, nekādu rādījumu pie izplūdes gāzēm.

Jāne Ose, pirms 14 gadiem :

Domāju, ka nenokonstotētu, jo tas nav nekas redzams, tas ir jūtams jaudā, jo dilstot cilindriem zūd jauda., un pieņemu, ka līdz ar to patēriņš arī ceļās., varbūt ķļūdos..

JanKa, pirms 14 gadiem :

Oh uzreiz pie cilindriem kjeramies :D Vispirms sakaartojam degvielas un gaisa padevi, sveces un tad saakam sapnjot par izdilumiem "cilindros". Tehniskaa apskate vareetu konstateet izpluudes gaazu novirzi no normas.

Jāne Ose, pirms 14 gadiem :

Es jau tikai tādu pieņemumu izteicu, un to, ka arī ir citi iespējamie faktori, kas varētu būt pie vainas.. Vai tad benzīniekiem pārbauda CO? Man liekas, ka nepārbauda, līdz ar to diezvai viņi konstotētu izplūdes gāzu novirzes.

JanKa, pirms 14 gadiem :

Cik atceros gan CO gan CH paarbauda, bet ar varbuut kljuudos :)

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ta ir pasa izvele benzīna tips butiski nemaina paterinu. paterins vairak ir atkarigs no pasa brauksanas un ziema tas ir normali ja tere vairak

pirms 14 gadiem  

Sandra L., pirms 14 gadiem :

Tātad ir vienalga - 95 vai 98? Tiešām?

Kaspars Jansons, pirms 14 gadiem :

Tik vecam autiņam tiešām. Tak žiguļos vispār 76 lēja :)

Sintija Danilova, pirms 14 gadiem :

Vienalga gan,dārgākais benzīns saudzējošāks motoram (vismaz tā vajadzētu būt),bet patēriņu neietekmē.

Imants ..., pirms 14 gadiem :

meitenīt,cik tev gadiņu,ka tu vēl pasakām tici:dārgāks benzīns,augstāks cipars-tas taču viss ir fufelis mūsu banānu republikā

Sandra L., pirms 14 gadiem :

Es saprotu, ka ziemā braukšana grūtāka un patērē vairāk, īpaši, ja pa lauku-meža ceļiem un mazus gabaliņus - bet vai tiešam tik liela starpība ir normāla? Darbavieta apmaksā vasarā8, bet ziemā 9l/100km - sanāca, ka es sponsorēju savus darba devējus par ievērojamu summu :(((

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Imants ...

-467

 
ja vairāk brauc pa pilsētu vai mazus gabalus,tad nekā nenormāla tur nav...

pirms 14 gadiem  

Jānis Kalvis, pirms 14 gadiem :

Piekrītu!

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Kaspars Jansons

+3965

 
Ziemā "pečka" to papildus benzīna daudzumu norij. Braukā ar izslēgtu "pečku" un degvielas patēriņam vajadzētu kristies. Iespējams, kļūdos.

pirms 14 gadiem  

Sandra L., pirms 14 gadiem :

Tiešām pečka varētu norīt 3l/100 km?

JanKa, pirms 14 gadiem :

Nevar, parasti(kaa vienmeer ir iznjeemumi) auto apsilde - "pechka" njem siltumu no dzineeja dzeseeshanas sisteemas - papildus degvielas pateerinjsh deelj taa nav.

Kaspars Jansons, pirms 14 gadiem :

Tik daudz gluži nē, bet nu šo to jau norij. Tūlīt jau pavasaris būs klāt, uzliksi vasaras riepas un redzēsi, mainās vai nē.

Sintija Danilova, pirms 14 gadiem :

Pečkas vietā vasarā būs kondicionieris. Domāju,ka nemūžam šīs fīčas neapēd 100 l. Tehniskajā apskatē jau nu tev tādas lietas nepateiks. Jāgriežas servisā,lai visas iespējas izpēta.

Sintija Danilova, pirms 14 gadiem :

atvaino, 3 l uz 100

Jānis Kalvis, pirms 14 gadiem :

Nē,vairāk patērēs 2 kw.mūzikas+katram beņķim lcd.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.