Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Cilvēks

+72

 
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 1198 skatījumi

Kā pārbaudīt kloķvārpstas stāvokļa devēju Opel Astrai H 1.7 CDTI?

Auto un transports » Opel

Ir aizdomas par šā devēja defektu (uzrādās tāds kļūdas kods, taču nav tā, ka auto vispār nedarbotos- vai nu strādā normāli, vai nu pēkšņi noslāpst un nevar iedarbināt), bet uz dullo jaunu pirkt neceļas roka, turklāt arī piekļuve nomaiņai ir diezgan neapskaužama, tāpēc gribētos zināt, vai ir kāds veids, kā to pārbaudīt pēc štekera kontaktiem? Kontakti ir trīs, starp diviem ir apmēram 940 omu pretestība, bet trešais šķiet izolēts; ar motora korpusu arī visiem izolācija. Štekeris tīrs un neapsūbējis.
Varbūt kāds, lūdzu, var izmērīt jauna devēja parametrus vai ko ieteikt?

Tas īstenībā sākās pēc tam, kad piesardzīgi mēģināju nomazgāt iedarbinātu motoru. Pēc tam minūtes divdesmit turpināju darbināt, lai apkalst, tad noslāpēju, bet vēlāk jau pirmo reizi nevarēja iedarbināt, izdevās tikai pēc dīzeļu starta aerosola iepūšanas ieplūdē.

Paldies, zinātāji. :)

Pirms 7 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Nemācēšu pateikt kā pārbaudīt mērot pie štekera , bet simptomi ļoti atgādina kloķvārpstas devēja bojājumu un arī es izdarīju to pašu muļķību - nomazgāju motoru. Tābija pēdējā reize, kad to daru.
Tieši tāpat - ar grūtībām , bet pielec un nomirst negaidot, parasti pie krustojuma. Nomainīju kloķvārpstas devēju un viss kārtībā.Varbūt atrod kādu video ,kas palīdz:
https://youtu.be/yfbm6hnr6G8 https://www.youtube.com/results?search_query=How+to+check+the+crankshaft+position+sensor+Opel+Astra+H+1.7+CDTI%3F

pirms 7 gadiem  

Cilvēks, pirms 7 gadiem :

Paldies par linkiem, jau pats arī visu izložņāju, cik vien atradu.
Galvenā stīvēšanās ir tāpēc, ka tas devējs (oriģinālais, domājams) maksā biki virs 70 naudiņām, kā arī tāpēc, ka nešķiet reāli to nomainīt bez visas pusass izņemšanas no mašīnas. :/ Bet uz servisu dzīt arī ir maz prieka, jo ir jau iekrāta rūgta pieredzīte ar "meistaru" sirdsapziņu un izmaksām, kad pēc vienkāršas diagnostikas ar "35000 eiro vērtu aprīkojumu" aizbrauc ar beigtāku autiņu, nekā iebrauci...

Egils Dālmanis, pirms 7 gadiem :

Nepazīstu Astru, bet ,ja var ticēt šim video , tad devēja maiņa ir vairāk kā viegli pieejama no apakšas paceļot un atbalstot uz kādiem klučiem mašinai vienu sānu un nobloķējot riteņus.Nekādā gadījumā tikai ar domkratu vien!!! Protams ārā,ziemā tas ir nedaudz ekstrēmi, bet ne neizdarāmi. Var paklāt apakšā kādu lielāku,izjauktu kartona kasti.Cik tā nav nācies darboties...
https://youtu.be/FnGLRSCFp2g

Cilvēks, pirms 7 gadiem :

O, jā, šito vidziku arī zinu! Motors izskatās šķietami tāds pat kā man, arī štekeru izvietojums, bet tā piekļuve, tā piekļuve... Tur vai nu ir cita veida ātrumkārba un diferenciālis, vai nu tā pusass jau ir izņemta, lai varētu "palielīties" ar nomaiņas ērtumu. :) Manai nabaga Astriņai tik ar pus actiņas kaktiņu pa mazu šķirbiņu var saskatīt skrūves maliņu.
Ir arī nācies krietni pajaukt dažāda puvuma pakāpes tehnikas agregātus gan ziemā, gan vasarā, nav gluži tā, ka atslēga nebūtu turēta, bet...

Egils Dālmanis, pirms 7 gadiem :

Nu nav jau tā ,ka viņam nekas nebūtu priekšā tam devējam. Cik noprotu tur ir pusas un virs tās devējs.
Vajag piemeklēt attiecīgu atslēgu vai pagarinātāju knarim un nav nekā neiespējama. Ir vēl daudz grūtāk pieejamas vietas. Piemēram A Class mersītim starteris :) To pat gandrīz neredz, pa skrūvēm nerunājot. Viss uz tausti , bet nomainīt var , ja negrib vest uz servisu ,kur viņi laiž lejā motoru, lai piekļutu.

Egils Dālmanis, pirms 7 gadiem :

Skrūvējot drīksti pieminēt "māti" cik tik gribi ,ja palīdz :D

Cilvēks, pirms 7 gadiem :

:D "Māti" nepieminēju, cik atceros (vienkārši kauns atzīties), bet devēju tomēr izdabūju laukā.
Reku bildes no video: https://postimg.org/gallery/2lpriy3q6/
A reku no mana Opelīša: https://postimg.org/gallery/3fqv0mlgi/ Atšķirības grūti pamanīt, bet tomēr var, ja pacenšas. :D
Tas eļļainums arī izskatās niknāks, nekā ir dzīvē, bet tas pārsvarā vecā eļļas filtra neblīvās blīvgumijas nopelns, kā dēļ notašķīts viss, kas zem filtra. Nu jau nomainīts un pagaidām netek.
Hmmm... Būs atkal jānomazgā...

Egils Dālmanis, pirms 7 gadiem :

Tev tā gumija truba iet pa citu vietu un aizsedz skatu. Protams eļļaina vide šo situāciju padara vēl nepatīkamāku brrrr ... Būr nopircis kādu klūinera aerosolu un pirms tam noskalojis un nopūtis ar gaisu.
Protams , ja ir kompresors ar gaisa pistoli ;) Gan jau tiksi galā .Būs gandarījums par padarīto un ko atcerēties. Arī pieredze iekrāsies. Veiksmi!

Egils Dālmanis, pirms 7 gadiem :

Tev tā gumijas caurule iet pa citu vietu un ir vairāk priekšā devējam, bet varbūt tas video bija to jau pabīdījis iepriekš sānis.
Būtu nopircis kādu Cleaner aerosolu un noskalojis to eļļu nost. neērtā un vēl eļļainā vietā darboties ir dubult nepatīkami brrr...
Gan jau tiksi galā :) Būs ko atcerēties un krāsies pieredze. Veiksmi

Egils Dālmanis, pirms 7 gadiem :

Kautkur bija pazudis 1. komentārs , bet nu ir abi :D

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.