Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1059 skatījumi

Opel Vectra C 2.2 GTS (2003) nevar pielaist.

Auto un transports » Opel

Sākās jau laikam viss ar to,ka nosēdās akumulators dēļ neizslēgtām gaismām. "Piepīpējot" palaidu. Tad, ik pa brīdim, sāka lēkāt spidometrs, iedegas ABS signals un slēdzās arā pretslīde. Tad atkal normāli. Beigās braucot iedegās visas iespējamās lampiņas panelī un atslēdzās stūres pastiprinātājs. Noslāpējot nevar vairs palaist. Pagriežot atslēgu relejs noskan,bet starters negriež. Gribēju jau norakstīt starteri,bet pus dienu mašīnu neaiztiekot tā atkal pielec. Bet tā arī ir vienīgā reize. Noslāpējot atkal negriež. Varbūt kādam tā ir bijis,vai kāds zin kur varētu būt vaina?

Pirms 6 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Āris

+4765

 
Laikam prātīgāk iztaisīt diagnostiku jo minējumu var būt pārāk daudz.Varbūt kompjūteram smadzenes nojukušas un tas jāmaina,varbūt vairākas nenodzēstas ķļūdas kas var ietekmēt kompjūtera darbu.Var vienkārši akumulatoru atslēgt teiksim uz vairākām stundām,varbūt tad nomierināsies.Tie ir tikai minējumi,labāk uz diagnostiku nekavējoties.

pirms 6 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
manuprāt Tava mašina ir pilnīgā kārtībā , bet jāpārbauda akumulātora klemju tīrība un kontakti. Atvieno no akumul. kelmmes un ar smilšpapīru notīti gan akum. kontaktus , gan klemmēm iekšpusi. Ja nav tehniskais vazelīns , ko var nopirkt tādās špricēs DEPO elektro preču nodaļā, tad sazied ar kādu citu eļļu un tad saliec visu atpakaļ.
Varētu būt arī ,ka slikts kontakts massas vadam uz motoru, bet tad varbūt būtu drusku savādāki simtomi.
Viss Tevis aprakstītais liecina ,ka trūkst strāvas no amumulātora.Stūres poastiprinātājs atslēdzās tādēļ ,ka noslāpa motors.
Katram gadījumam es pārbaudītu ģenerātora darbību - vai tas labi lādē. Arī vadus no ģenerātora uz akumulatoru un no startera uz akumulatoru. It seviški pārliecinies ,ka vads uz starteri ir kārtībā , jo tas iet pa taisno no + klemmes un ir resnākais vads mašinai , jo tam jāiztur starta strāva un nedi Dievs ,ka tas tiek pie massas.Tad var nosvilt mašina pāris minūtēs.

pirms 6 gadiem  

Raimonds Vingris, pirms 6 gadiem :

Vietējie autoīpašnieki arī izteica līdzīgus priekšlikumus. Vēl vainoja akumulatoru. Aklo uzlādēju. Gan mēgināju 2 nedēļas atpakaļ pirktu likt. Bez izmaiņām. Klemmes tīras. Ar multimetru pārbaudot ģenerators dod ārā 14,45 vidēji. Tātad normāli. Stundu atpakaļ atkal pieleca. Uz paneļa joprojām deg visas lampiņas. Gan ABS,pretslīde,stūres pastiprinātājs un generators. Noslāpējot otreiz vairs nelec. Saprotu ja nelec dēļ startera vai masas vada. Bet kad pielec kapēc deg visas iespējamās lampiņas...

Egils Dālmanis, pirms 6 gadiem :

Tagad uzzinot vairāk, būs jāpiekrīt Ārim - iespējams kaut kas ar elektroniku, bet sākotnēji visi simptomi izskatījās pēc vājas strāvas - kad volti ir , bet nav amperu.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.