Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1201 skatījumi

nevar iedarbinat dzineju

Auto un transports » Saab

Saab.1997 2.0 turbo.
nevaru iedarbinat dzineju.
nonemu farsunkas lai paskatistos vai degvielu spricee,bet nekaa..
(pirms tam visa elektronika bija atslegta) varbut kautko aizmirsubpieslejt vai sahaucu...Ko vispirns man jaskataas?

Pirms 6 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ingus Zīverts

+1369

 
Visdrīzāk ka vaina ir kaut kur elektrībā,tik pat labi var būt arī ka saslēdzot kādu iepriekš atvienotu štekeri vienkārši var būt slikts elektro kontakts.Vēl varbūt visu kopā vienojot kaut kur īssavienojums uz brīdi bijis un izsists kāds drošinātājs.
Ar ko sākt? Atrodi benzīna sūkni(visdrīzāk tas ir bākā),ieslēdzot aizdedzi tam būtu jāsāk darboties kaut īsu brīdi,to var dzirdēt ja ir pilnīgs klusums.Ja netici savām ausīm vai nav pārinieka,tad var pārbaudīt vai pienāk elektrība līdz sūknim aizdedzes ieslēgšanas brīdī,vai arī novienot aizejošo trubiņu un vizuāli redzēt tek vai netek benzīns ieslēdzot aizdedzi.
Ja sūknim elektrība nepienāk,iespējams ka imobilaizers atslēdzis to(var arī tā gadīties).
Ja ar sūkni viss kārtībā,tad jaatvieno degvielas truba PIRMS forsunkām un jāpaskata vai līdz turienei degviela pienāk(pie aizdedzes ieslēgšanas),ja pienāk,tad vaina forsunku vadībā,tās tad vienkārši stāv aizvērtā stāvoklī...

pirms 6 gadiem  

Valerijs Ambrosovs, pirms 6 gadiem :

nonemu trubinu iesledzu aizdedzi degviela naca,izsledzu aizdedzi degviela taapat turpinaja nakt,nacas nemt araa droshinataju

Ingus Zīverts, pirms 6 gadiem :

Forsunkas tur ciet imobilaizers(pie startera griešanas) un arī pašrocīgi(vai kādā servisā) iepriekš likta signalizācija vai "slepenais" pretaizdzīšanas slēdzis(daudzi tādus ierīko).
Ja pēc visu drošinātāju pārbaudes un visu savienojuma štekeru izraustīšanas nekas nemainās,tad jāmeklē kāds autoelektriķis..lai nomēra cik volti spriegums pienāk pie forsunkām(un vai pienākošie volti atbilst specifikācijai) un vai vispār pienāk.
Domāju ka vaina imobilaizerā vai signalizācijā...varu gan kļūdīties.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Domāju sāc ar pienākošo degvielas vadu pirms filtra, pārliecinies ,ka filtrā ir degviela.Vai tā nonāk līdz augstspiedīena sūknim un tad jau jābūt arī pie sprauslām.
Esmu redzējis kā servisā atslābija caurule štuceri pie sprauslas un griezot motoru sagaida ,kamēr parādās degviela.Tad vekli griež ciet.Tas protams jādara divatā - viens ar atslēgu atslābina uzgriezni , bet otrs startē motoru.
Ja līdz augstspiediena sūknim nenonāk degviela, to nebūtu vēlams sausu dzenāt.Jāatrod iemesls un jānovērš , bet pirms tam vēlams pievienot pie ieplūdes kādu caurulīti ar piltuvi un kaut kā tā iepildīt sūknī vismaz nedaudz degvielas.
Arī degvielas filtru vajag piepildīt ar degvielu pirms pievienošanas. Ja sistēmā , kautkādu iemeslu dēļ,ir gaiss, tad degviela var nenonākt līdz sprauslām.
Noteikti kāds ,kas ikdienā nodarbojas ar dīzeļmotoriem , spēs dot konkrētāku atbildi.

pirms 6 gadiem  

Valerijs Ambrosovs, pirms 6 gadiem :

Aizmirsu uzrakstiit ka 2.0 benziins

Egils Dālmanis, pirms 6 gadiem :

:D Tāds sīkums...
Tad vispirms paklausies pie bākas vai degvielas sūknis strādā. Kad ieslēdz aizdedzi tam jāsāk dūkt un sasniedzot noteiktu spiedienu sistēmā jāatslēdzas.Tas ir bez startēšanas. Var atvienot pienākošo cauruli no bākas motortelpā un ieliekot kādā traukā mēģināt ieslēgt aizdedzi , bet parasti klusumā var diezgan labi dzirdēt kā degvielas sūknis ieslēdzas un dūc. Vai jāprasa kādam citam ,lai klausās pie bākas.

Valerijs Ambrosovs, pirms 6 gadiem :

Atvainojos:D suknis strada pat izsledzot aizdedzi

Valerijs Ambrosovs, pirms 6 gadiem :

izsledzot aizdedz degviela pat specigak sak nakt

Valerijs Ambrosovs, pirms 6 gadiem :

izsledzot aizdedz degviela pat specigak sak nakt

Valerijs Ambrosovs, pirms 6 gadiem :

Paldies!
ATRADU VAINU! No motora galvas mazss mazss vadiņš bija nolūzis

Ingus Zīverts, pirms 6 gadiem :

Ja viens vadiņš tā vienkārši(remontējot) aizķerot pārlūzis bij,tad izrausti visus redzamos pieejamos vadus,iespejams ka vēl kāds nopuvis un ar tik pat sliktā stāvoklī(ka var jebkuru brīdi pazust kontakts),vadi lūzt parasti nevis tieši štekerī,bet uzreiz aiz štekera,tieši vietā kur ieiet štekerī....lai negadās kas līdzīgs uz ceļa pēc tam.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.