Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

uGa buga

0

 
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1892 skatījumi

Auto tek eļļa pie kroķvārpstas ripuļa (kurš griež siksnas). Ieteikumi ko darīt? Saļņiki mainīti. Auto Toyota Corolla. HELP !!

Auto un transports » Toyota

Auto tika nomainīta eļļa, vairākas reizes. Zudums tāpat. Bija zilgani dūmi, kuri tika novērsti (tosola trūkums arī manāms bija). Tika nomainīti vairums saļņiku, bet eļļa pazūd tāpat. Bija situācija, ka eļļa tecēja gar filtru. Arī tas novērsts. Šodien ievēroju, ka tek pie kroķvārpstas diska, ārējā, kas griež visas siksnas (ģeneratoru utt, kopā 2 siksnas; Toyota Corolla1996. gads). Varētu būt, ka saļņiki nomainīti nepareizi? Vai arī kartera blīvē varētu būt problēma, jo arī ap to eļļas sūkšanās ir novērojama.
Palīdziet ar padomu, kas var! Paldies jau iepriekš!

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Āris

+22646

 
Izklausās diezgan bēdīgi,tur iemesli var būt dažādi.Zili dūmi.tosola zudums norāda ka var būt plaisa galvas blīvē vai pat pašai galvai kura varbut kādreiz pārkarsēta.Tad var dzīt ari elļu .Izmēģini šadu variantu:noņem gumijas blivi dzesēsanas šķidruma vāciņam lai strāda bez spiediena tas tāpat neko sliktu nedarīs.Pavēro kas notiek tad?

pirms 10 gadiem  

Āris, pirms 10 gadiem :

Es pats sādu operāciju veicu vienam Golfiņam un Astrai,tosolu vairs nedzina karterī un dūmu nebija.Vēl ieteiktu pamēģināt pievienot pie elļas līdzekli kas novērš tās nopludi.Vismaz gar blīvi vairs nedzīs.Megināšu atrast tā līdzekla nosaukumu ja būs saglabājies.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Var jau būt ,ka tajā vietā ,kur saļņiks apskauj kloķvārpstas galu tas ir pa šim gadiem nodilis vai nav pietiekami gluds.Esmu vecām mašinām pirms sļņika maiņas, jaunajam saļņikam izņēmis to apaļo atsperes gredzenu un atvienojot saskrūvētos galus saīsinājis to par pāris vijumiem.Tai atsperei viens gals ir smaili satīts un ieskrūvējas otrā platajā galā.
Ir mašinas ,kurām tie saļņiki ir tā kā no paīra un tos jāmāk pareizi nomainīt, bet nedomājum ka 96.gada Toyotai tādi ir.
Vēl motors ēd eļļu kad sadiluši vai izkaltuši vārstu blīvslēgi.Tos nomainot, varētu atgriezties arī motora jauda, ja tā ir samazinājusies. Atceros kā izmainījās uzrāviens vienam vecam Pollo , kad nomainīju blīvslēgus :)

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Tomiņš

+5213

 
pastāv iespēja,ka eļļu dzen ārā dēļ pastiprināta spiediena karterī.mēģini pabraukt bez vāciņa,vai tā vietā ieliekot ar atmosfēru saistītu korķi.tā vismaz varēsi pārliecināties.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Āris

+22646

 
Te atradu ari:STP motorellas sūces noversējs.
Kods:S63425EN. Lai veicas!

pirms 10 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.