Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67090 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Aija Dobroviča

+15270

 
  • 2

    Atbildes

  • 1 balss
  • 2444 skatījumi

V. Lācis "Zītaru dzimta"

Māksla un kultura » Grāmatas

Gribēju zināt vai grāmatai "Zītaru dzimta" gadījumā nav turpinājums? Pēdējā nodaļa beidzās kaut kā aprauti un nevaru saprast vai V. Lācim vienkārši apnika ņemties ap šo romānu vai arī ir kāds turpinājums zem cita nosaukuma.

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Niks

+120909

 
Nevarētu teikt, ka apnika - tas tika ievērojami "uzlabots"

http://www.nra.lv/zinas/9381-par-un-ap-vili-laci.htm?act=show_comments&cs=asc
Jau V. Lāča dzīves laikā, bet īpaši pēc viņa aiziešanas, kā arī atmodas gaisotnē daudzi lasītāji vērsās pret autora tiesībām pārveidot savus darbus, izjūtot, runājot profesora Raimonda Brieža vārdiem, "pārveidotās redakcijas kā nodevību pret viņiem (varbūt arī rakstniekam pašam pret sevi vai pret teksta radīšanu kopumā)." (100 gadu kopā ar Vili Lāci. – Rīga, 2005, 54. lpp.). "Sevišķi tas sakāms par Veco jūrnieku ligzdu, kura ne tikai pārvērtās par Zītaru dzimtu, bet arī pazaudēja, piemēram, epizodi par lielinieku varasvīru neģēlīgo izrēķināšanos ar veco kapteini Zītaru un citas vietas, kuras varēja būt nepieņemamas padomju režīmam."

pirms 14 gadiem  

Aija Dobroviča, pirms 14 gadiem :

Liels paldies. Par izsmeļošo atbildi. Vismaz ar veco Zītaru tiku skaidrībā, bet jautājums paliek atklāts, kas notika ar pārējiem ģimenes locekļiem. Kārli, Jāni, Elzu u.t.t. Acīm redzot, ka Padomju cenzūrai neiepatikās stāsta nobeigums un tādēļ, tas tika nogriezts kā ar nazi.Kaut gan V. Lācis, pats savas dzīves laikā, bija diezgan cienījama persona padomju aparātā.

Niks, pirms 14 gadiem :

Ne jau kāda ārējā cenzūra vainīga - Lācis pats pārstrādāja daudzus savus neatkarīgās Latvijas perioda darbus.

Aija Dobroviča, pirms 14 gadiem :

Ne jau aiz brīvas gribas viņš šos savus darbus cenzēja. Dikti jau viņam kārojās tikt elites augšgalā un tad nekas cits neatlika kā kļūt par padomju vadītāju roklaižu. Nedomāju, ka autors uzrakstot kādu darbu, pats pēc brīvas gribas šo darbu tik ļoti izmainīs.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Gan labs jautājums, gan laba atbilde, paldies abiem, ar interesi izlasīju publikāciju par Vili Lāci.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.