Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Pasaku Vecis

+16709

 
  • 5

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 3098 skatījumi

Kapēc nelegāli lejupielādēt filmu ir vienkāršāk, nekā piereģistrēties bibliotēkā un skatīties filmu legāli?

Māksla un kultura » Grāmatas

http://www.pajauta.lv/question/list/143/5626/kur-atrast-vecas-latviesu-filmas/ it kā laba ziņa, www.filmas.lv , kur gan daudzas latviešu filmas iztrūkst, tā arī nēesmu atradis iespēju piekļūt bibliotēku resursiem internetā un nespēju saprast bibliotēku jēgu. http://lib.ru/ lietoju un tā ļoti patīk, gribētos ko līdzīgu latviešiem, nevis kārtējo komercceltni zem nosaukuma LNB.

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Iveta

+5701

 
protams, ka visa pamatā ir nauda.Bibliotēkām šis filmu resurss tiek piedāvāts par velti, respektīvi arī lietotājs bibliotēkā to var darīt par velti.Jēga tāda, ka arī bibliotēkām tāpat kā citām kultūras iestādēm ir svarīgi kā piesastīt lietotāju(un ne tikai e lietotāju)

pirms 14 gadiem  

Pasaku Vecis, pirms 14 gadiem :

Kāda jēga no manis tajā lasītāju zālē? To nespēju saprast. Saprotu, ka lasītāju zāles bibliotekās tika ierīkotas, lai grāmatas būtu aizņemtas minimālu laiku. Savādāk es taču viņu varu lietot mājās pāris nedēļas un maksu par to neņem? Paskaidro, lūdzu!

Iveta, pirms 14 gadiem :

Ja ievēroji, tad es apzināti nerakstīju LASĪTĀJS, bet gan lietotājs. Kāpēc? Bibliotēkas jau sen vairs nepilda tikai grāmatas izdošanas/saņemšanas funkcijas. Bibliotēkas tagad ir arī informācijas punkti. Ko tas nozīmē? Tas, ka uz bibliotēku vari aiziet un iegūtu jebkuru informāciju, kuru kā e- neta lietotājs ne vienmēr vari iegūt. Vai arī vari, bet tikai par bargu naudu. Bibliotēkas abonē daudz un dažādas datu bāzes un lietotājam tas pārsvarā izmaksā dažus santīmus vai vispār neko.

Iveta, pirms 14 gadiem :

Lasītāju zālei nevajag nekādu jēgu, drīzāk jārunā par to vai kā lasītājs/lietotājs spēj novērtēt to īpašo gaisotni, kas valda tikai bibliotēkās?
:)

Pasaku Vecis, pirms 14 gadiem :

Kā Tev šķiet - kapēc es nesēžu siltā, mājīgā lasītavā Salnas ielā numur cik tur, bet mājā, pie datora un uzdodu šos jautājumus kādam citam, nevis bibliotekāram, kurš bija mana lielākā autoritāte līdz 12. gadu vecumam Juglas bibliotēkā - blakus kino Jugla - Die's vien zin, kas tur atrodas tagad. Tādi informācijas punkti ir gandrīz katrā mājā, tāpat, kā TV un nav jāiet uz klubu skatīties jaunākais kinožurnāls. Nezinu, vai pasts vēl piedāvā sūtīt telegrammas, bet informācijas punkti šķiet arhaisms.

Iveta, pirms 14 gadiem :

Protams, ka katrā mājā, kur ir piekļuve internetam ir gūzma informācija. Bet vai protam paņemt vajadzīgo?
Piemērs: bibliotēkā ienāk nu tāds kārtīgs biznesmens, kuram jāslēdz darījums ar kādu amerikāņu firmu, par kuru viņš grib uzzināt tikai kādu nieku...kāda ir šis firmas maksātspēja, tirgus vērtība, negatīvās sasitības vai parādi u.t.t.Principā, it visu. Vai sēžot mājā pie datora atradīsiet?Kaut ko jau jā...to pašu ko var atrast ikviens....

Pasaku Vecis, pirms 14 gadiem :

Nu to es arī pirmo reizi uzzinu, ka varu bibliotekā piekļūt LURSOFT datu bāzei. Kaut gan, ja man savajadzēsies, zinu cilvēkus, kuri man visu šo informāciju sagādās. Es domāju, ka bibliotēkām jākļust virtuālākām, elektroniskām. http://www.e-biblioteka.lv/teksti/avots-nr-12-%2824%29/3580/#/64 šeku reku atradu vecā Avotā Antras Puriņas rakstu par bibliotēkām. Smieklīgi, kad drukāts teksts tiek ievietots bibliotēkā kā bilde. Bilde varētu būt neliels attēls, lai ilustrētu izskatu lapai.

Pasaku Vecis, pirms 14 gadiem :

Kaut kas ar LNB nav īsti kārtībā. Domāju, ka burlakromānus un periodiku varētu turēt katrā pagastā, lai cilvēki var izlasīt kādu ziņu arī tur, kur internets ir pārāk dārgs. Nesaprotu, kapēc nav elektroniskas enciklopēdijas latviešu valodā? Es novirzītu bibliotēkas darbiniekus tekstu pārrakstīšanai, Wikipēdijas aizpildīšanai un virtuālas bibliotēkas veidošanai. Būs kādreiz atkal jāaizstaigā līdz bibliotēkai, lai paskatītos, cik aizpildītas lasītāju zāles.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Zuzanna

+3

 
KAS TEV IES UZ BIBLIOTĒKU JA LABĀK FILMU IELĀDĒ UN SKATIES MĀJĀS UZ LIELO EKRĀNU UN 'ĒD SIEMĪTES

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Raugulis

+166750

 
Par minēto tēmu ar filmām: biblioteka jāapmeklē fiziski. Ja gribi to darīt internetā un legāli, jāizmanto
http://www.lattelecom.lv/majai/TV/?ltc_nav4542=4906#navigationltc_nav4542
"Iznomā filmu, neizejot no mājas, – ar TV pults palīdzību! Turklāt Tev ir iespēja filmu apstādināt, lai turpinātu tās skatīšanos pēc mirkļa vai nākamajā dienā.
TV klientu portālā pakalpojumam Video noma pašlaik pieejamas jau 176 filmas un seriāli"
Filmu klāsts papildinas un, ļoti iespējams, pārskatāmā nākotnē varēsi redzēt jebkuru latviešu filmu.

Par grāmatām: http://www.e-biblioteka.lv/ salīdzinoši nav nemaz tik niecīga izvēle.
"Teksti 5516 Video 382 Audio 1528 Attēli 731" un reģistrācija tik ļoti sarežģita.

Par šo jautājumu - arī velosipēdu vai mobilo telefonu nozagt taču ir vienkāršāk nekā nopirkt.

pirms 14 gadiem  

Pasaku Vecis, pirms 14 gadiem :

http://www.e-biblioteka.lv/ šādu adresi nezināju. Paldies! Tur tiešām nebija sarežģīti piereģistrēties. Jautājums - kapēc bibliotēkas telpās var skatīties filmas bez maksas, izmantot resursus un lasīt grāmatas par brīvu (vai arī kaut kas ir mainījies un nu par bibliotēku ir jāmaksā?), bet internetā tas nav pieejams? Vai baidās, ka grāmatas lasīs citu valstu pilsoņi, kuri nemaksā nodokļus latvijas valstij?

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

Cēloņi ir vairāki. - Tas nav gluži par brīvu - tās pašas autortiesības. Kāds (arī pats tai skaitā - ar nodokļiem) par to maksā.
Šajā gadījumā ir vienkārši uzskaitīt cik šo pakalpojumu izmantojuši un samaksāt par to no noteikta fonda, bez tam tev nepastāv iespēja izveidot filmas kopiju un nekontrolēti izplatīt.

Pasaku Vecis, pirms 14 gadiem :

Kā tad nav iespēja kopēt - paņemu grāmatu uz māju un pārrakstu, nokopēju vai pārfotografēju. Internetā tikpat vienkārši ir uzskaitīt, kas iznomā to vai citu resursu. Un tāpat, kā nevar izsekot, vai paņemto grāmu lasu tikai es, vai to izlasa arī sieva un bērni, tāpat internetā gan jau vēl kāds izlasīs. Un autortiesības ir totāls buls…s. Iemācījušies pelnīt čakarējot cilvēkus ar Brauna tipa seriāliem. Ja Bulgakovs būtu domājis par to, cik nopelnīs ar Meistaru un Margaritu, nāktos iztikt ar ltdz.

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Tapec kad filma novelkas pa kadam 10min videji un tada valoda kada es gribu (t.b krievu val)... latvieshu valoda ciest nevaru filmas skatities...

pirms 14 gadiem  

Pasaku Vecis, pirms 14 gadiem :

Jautājums jau nav par valodu, krievu filmas man arī nepatīk latviešu valodā, savukārt latviešu filmas nepatīk krievu valodā.

500

Labākā atbilde
  • -2

    balsis

Kashins DaWeeD

+8293

 
Tak torenti ir tie visērtākie un vismaz var skatīties jaunākās filmas orģinālvalodā (angļu), jo latviski gaidīt nav jēgas un krievi ar visu savu valodu smird! ;) :D

pirms 14 gadiem  

Pasaku Vecis, pirms 14 gadiem :

Tas ir cits jautājums - kapēc filmas tulko, nevis titrē. Lasot titrus cilvēki ātrāk apgūtu svešvalodas, laikam kādam tas nešķiet progresīvi - nepārvaldot svešvalodas lielākas iespējas turpināt maksāt nodokļus šai valstij. Negaidu ārzemju filmas latviešu valodā, bet tieši latviešu filmas. Pārējās skatos un zinu kur dabūt.

Kashins DaWeeD, pirms 14 gadiem :

Diemžēl tie Latvijas torentu portāli, kuros varēja atrast visas vecās labās latviešu filmas ir aizklapēti ciet un tagad tikai jācer, ka kāds tās saliks ārzemju torentos... ;)

Jāgaida, kad būs gatava jaunā bibliotēka - tur ir paredzēta visai liela digitālā bibliotēka un ja nekļūdos, tai būs iespējams piekļūt arī no mājām... ;)

Pasaku Vecis, pirms 14 gadiem :

Pēc sarunas (cik saprotu ar bibliotēkas pārstāvjiem) tepat augšpusē, saprotu, ka piedāvās skatīties digitālajā televīzijā par maksu. Viena vienīga komercija. Vispirms maksā nodokļus un pēc tam vēlreiz par pašu pakalpojumu. Vienīgais, ko par nodokļiem dabonam - tā ir valdība, specrotas, ar kurām izdzenāt demonstrantus un finansu inspekciju, lai uzraudzītu, vai kārtīgi maksā nodokļus - gaidīšu ārzemju torentus ar latviešu filmām. Pats noteikti arī salikšu savus krājumus.

Raitis Pakalns, pirms 13 gadiem :

Kashins DaWeeD, tu pats smirdi. Pretīgi klausīties tādā mērglī, ja esi aprobežots sēdi klusu nevis ar savu šaurpierību piebārsti internetu. Nav pirmā reize, kad kaut kur uztrāpos uz taviem rasistiskajiem, provokatīvajiem plānā galdiņa urbēja komentāriem. Tiešām tava māte tavas audzināšanas vietā izvēlējās .....?

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.