Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 866 skatījumi

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 6

    balsis

Kaspars

+3628

 
Lai sarakstītu grāmatu, par kādu aktieri, tev drīzāk būtu jāmeklē profesionālis, kurš kaut ko tādu dara. Par piemēru, varam paņemt Armandu Puči (viņš ir žurnālists, kurš ir sarakstījis grāmatu "OZO. Cilvēks uz ledus").
Par to biogrāfiju rakstīšanu, paša rakstīšana ir sarežģīta. Pirmkārt, persona kura rakstīs grāmatu ir jāiepazīstas ar personas dzīves gājumu līdz šim brīdim, kur, kad ir dzimis, kā viņš mācījās, dažādas atmiņas, piemēram, sportistiem, ir tā, kurā komandā viņš spēlēja, kā spēlēja, bet aktierim tās varētu būt izrādes un teātri kuros viņi spēlē. Kad šī informācija ir savākta (no laikrakstiem un citiem avotiem)/saņemta (pats aktieris vai viņa radinieks to ir iedevis) un izanalizēta (kuri fakti cilvēkiem varētu būt interesanti un ir vairāk vai mazāk svarīgi, nestāstīs, ko katru vakaru viņš ēd pēdējos 3 gadus), tad var veidot šīs tikšanās ar aktieri (var arī rakstīt grāmatu izmantojot tikai šo veidu, tomēr būtu labāk ja grāmatas rakstītājs izmanto arī iepriekšējo metodi).

pirms 10 gadiem  

Kaspars, pirms 10 gadiem :

Pat, ja notiek šo sarunu veidā, tad šīs tikšanās ir vairāku nedēļu/mēnešu garumā, piemēram, grāmatu "Mēs zoo stacijas bērnus", sarakstīja divi žurnālisti, kuri tieši izmantoja šo intervēšanas metodi.
Galvenokārt, atceries, ka ja aktieris nevēlēsies, lai par viņu raksta, tad nekas nesanāks (ja nu vienīgi, kaut kāds apraksts, dzima tur, mācījās tur ar tādām sekmēm, pirmā izrāde tāda utt.), jo galvenās detaļas parasti atklāj tieši šīs personas par kuru dzīves gājumu arī parasti raksta.

Jānis Pirvics, pirms 10 gadiem :

Paldies par informaaciju,graamata buus par manu veco teevu kursh ir miris vairaak kaa 20 gadus.

Kaspars, pirms 10 gadiem :

Tad tas būs grūtāk. Bet tomēr, tad vajag izmantot to pirmo metodi (pētīšanu, gan jau vēl ir dzīvi viņa radinieki (bērni, varbūt tava vecomamma, kura bija viņa sieva), dažādi skolas biedri un darba kolēģi (aktieri, personas kuras ir strādājuši teātrī vai filmu uzņemšanu, atkarībā no tā, kāds aktieris viņš bija kino vai teātra).
Vislabāk, kā uzrakstīt grāmatu, būtu, tā ja tiktu izveidoti viņam nozīmīgi notikumi hronoloģiskā secībā, un tad pie katra gadījuma, tad būtu, kāds atmiņu stāsts.

Kaspars, pirms 10 gadiem :

Kurš būtu atrasts, pētniecības laikā. Piemēram, par skolas dzīvi, varbūt vēl ir dzīvs, kāds ar ko viņš kopā mācījās, gan jau viņam būtu labs stāsts. ko pastāstīt, kas noticis ar tavu vectēvu skolas laikā. Protams darbs ir ļoti smags, un visdrīzāk, tev, profesionālis, kurš varētu uzrakstīt grāmatu, varēs palīdzēt, tikai pēdējā fāzē - rakstīšanā, tas ir informācijas izvēlē, ko iekļaut grāmatā un ko nē, un sasaistīt visus šos notikumus.

Jānis Pirvics, pirms 10 gadiem :

Priekshstatu,var izlasiit vikipedija par Janis Pirvics.
informaaciju es zinu loti daudz par vinu pietikti lai uztaisiitu graamatu,galvenais kas to dariis,meeginaashu sakontakteeties ar,ar tevis piemineeto Armandu Puci

Kaspars, pirms 10 gadiem :

Kā jau es iepriekšs minēju, tad Armands Puče vairāk raksta par tēmām saistītu ar sportu, labāk būs ja tu sazināsies ar Latvijas Rakstnieku savienību (mājas lapa un kontakti - http://www.rakstnieciba.lv/kontakti.html), un lūgsi, kādus rakstniekus tu vari uzrunāt, šajā gadījumā. Tāpat, sadaļā biedru saraksts, tu vari apskatīties, par katru tās biedru sīkāk (nodarbošanos). Paskatoties šajā sarakstā varbūt atradīsi kādu personu, kura gribēs tev palīdzēt šajā jautājumā.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Visus dzīves datus.
Un kāds ir darba yermiņš?

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jā, varu.
Vai dosi visu informāciju?

pirms 10 gadiem  

Jānis Pirvics, pirms 10 gadiem :

Cik noprotu tur ir jatiekaas vairaakas reizes un tik vienkaarshi tas nemaz nav.
Kaa tu to biji domaajis visu informaaciju ?

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.