Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Vineta

+872

 
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1903 skatījumi

Kāds nezin kādi bija Viduslaiku Priestera ikdienas pienākumi?

Māksla un kultura » Vēsture

steidzami xD
var arī kādu citu cilvēciņu no viduslaikiem.. [kā Pāvestu vai zelli]

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

jevriks libeks

+460

 
dzeršana un ēsšana. viņiem bija atļauts izdzert dienā 5litrus vīna, ko arī viņi darīja. palasi fransua rablē grāmatu Gargantija un pantagriels.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Viduslaiku priesteri pilsētas baznīcā noturēja meses. Šim nolūkam tajā laikā kalpoja kapellas. Tāpat arī šo priesteru pienākumos ietilpa baznīcas nodevu iekasēšana un žēlastības dāvanu dalīšana nabagiem. Lielākoties šie priesteri bija vienīgie cilvēki, kas ciemos un pilsētās mācēja lasīt un rakstīt, tādēļ tie uzturēja arhīvus un veica jebkura veida dokumentēšanu un gribas formulēšanu uz papīra.

pirms 14 gadiem  

Āris Seisums, pirms 14 gadiem :

Tas ir ļoti optimistiski, reālāk, jau šie cilvēki izplatīja dogmas, ar kurām biedēja ne visai izglītotus vietvalžus un valdnieciņus, tāpat kā neizglītoto tautu ar vienu mērķi, lai pakļautu abus. Pirmos svētot, lai tie droši aplaupītu un apspiestu otros, laupījumu birdinot baznīcas kasēs. Pienākumi bija vairāk izdomāti, nekā lietoti. Pamatā tā bija netīru plānu kalšana un realizācija.

Neesam bijuši klāt, tā kā tie ir tikai pieņēmumi ;)

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Protams, Āri! Jebkura baznīca & reliģija ir izveidota ar mērķi kontrolēt masas & gūt materiālu labumu,īpaši jau tas attiecās uz viduslaikiem,kas tauta bija mazizglītota un dzīvoja ļoti smagos apstākļos, tādēļ lai to valdnieki vieglāk varētu kontrolēt, arī tika pieļauta baznīcas nostiprināšanās, kas sākotnēji mācīja klausīt kungiem, maksāt nodevas, strādāt, nesacelties, taču ar gadiem baznīcas kļuva stiprākas par pašiem kungiem un daudzviet tika apkarotas, jo pašas ieskasēja nodokļus un valdīja!

Āris Seisums, pirms 14 gadiem :

Neliela neprecizitāte, jo reliģija jau no aizvēsturiskiem laikiem bija vadošā, kas izveidoja valdniecību, savam atbalstam. Sākotnēji tie bija cilšu šamaņi, burvji, raganas un kā tik vēl tos nesauc, vēlāk jau nopietnākas apvienotākas reliģijas.

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Tas ir ja mēs skatamies uz ļoti seniem laikiem, bet runājot par viduslaikiem bija vērojama baznīcas ietekmes nostiprināšanās, kas apdraudēja valdniekus un karaļus un daudzi no viņiem veiksmīgāk un mazāk veiksmīgi centās atbrīvoties no baznīcas, it īpaši jau Romas katoļu baznīcas ietekmes, valdniekiem pašiem pasludinot sevi par baznīcu galvām, atdaloties no baznīcas, apkarojot kādu reliģiju, bet tai pašā laikā atzīstot citu, jo reliģija tā tomēr bija iespēja kontrolēt cilvēkus.

Āris Seisums, pirms 14 gadiem :

Nekas jau nerodas tukšā vietā. Tā tas bija vissenākajos laikos un attīstījās līdz viduslaikiem. Maz kas ir mainījies arī šodien un arī pie mums dominējošā kristīgā baznīca laiku pa laikam mēģina ietekmēt laicīgo varu.

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Mūsdienās jau jebkuram loģiski domājošam cilvēkam ir skaidrs, ka vislielākais 21. gs ļaunums ir jebkura reliģija. Pateicoties reliģijām mēs dzīvojam nedrošā pasaulē un ja tās pamazām netiks atbīdītas no laicīgās dzīves, tad cietīs cilvēki, tiks ierobežotas indivīda brīvības, ieviesta anarhija, notiks terora akti ar simtiem cilvēku upuru dažādu reliģisko ekstrēmistu vārdā, pazudīs tiesu vara, tiks ieviesti reliģiskie likumi, kas ir absurdi un pēc savas būtības noziedzīgi!

500

Labākā atbilde
  • -2

    balsis

Gaņu pīpēja un meitas mīlēja !

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.