Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 3064 skatījumi

Kas ir mongoļu-tatāru jūgs?

Māksla un kultura » Vēsture

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Skatos, ka teksts norauts. Čingizhans aplenca Pekinu, kas tai laikā bija ļoti attīstīta un pārtikusi Ķīnas pilsēta, bet augstais ķīnas mūris neļāva iekļūt pilsē'ta un tad viņš ar savu karaspēku mērdēja badā, pilsētu aplenkumā, kamēr tā padevās, viņi pilsētu izlaupīja un nodedzināja.Tā viņš ar savu karavadoņa talantu iekaroja lielas teritorijas, viņam bija daudz sievietes, un tagad vēsturnieki domā, ka katrā divsimtā mingolī rit Čingizhana asinis. Apnika rakstīt, ir vēl dadz interesantu faktu, tas tā tev , lai ineresantāka atbilde.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Ārim taisnība, tikai apmēram 10gadus vēlāk, jo 1202 gadā Čingizhanam bija 7 gadi, noindēja viņa tēvu-karavadoni un viņš kopā ar savu draugu, ar ko izauga kopā sāka apvienot visas mongoļu nometnes, viņi izveidoja lielu karaspēku, bet viņa draugs Čingizhanu nodeva, sašķēla armiju,jo pats tiecās pēc varas, un Čingizhana karavadoņus sodīja ar nāvi(Iemeta verdošā katlā). Čingizhans sapulcināja armiju un ,lai apmānītu ienaidnieku, katram karei vim lika iekurināt piecus ugunskurus, lai pretinieka spiegi domātu, ka viņam ir 5 reiz lielāka armija. Viņi sakāva bērnības drauga armiju, un tas ar pāris karavadoņiem aizbēga, bet pēc nedaudz mēnešiem karavadoņi atveda draugu kā gūstekni un cerēja, ka viņus apbalvos, bet Čingizhans par to, ka viņi nodod savējo, lika viņus nogalināt un piedeva savam draugam, bet tas pateica, ka nevar būt divas saules pie debesīm un izvēļējās nāvi, viņam pārlauza mugurkaulu. Čingizhans nolēma iekarot Pēkīnu, kurā tai laikā dzīvoja ļoti pārtikuši un izgļitoti cilvēķi. ka

pirms 14 gadiem  

Sarma Sabīne Laicāne, pirms 14 gadiem :

Tēvu noindēja viņa ienaidnieki, ne Čingishans.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Āris Seisums

+39681

 
Tas ir laika posms, kad mongoļu-tatāru ordas bija okupējušas Kijevas Krievzemi apmēram ap 1200-tajos gados.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.