Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 5

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1314 skatījumi

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Kad ar Tēti iegājām Centrāltirgus gaļas paviljonā viņš teica;"...Latvijas laikā šeit pārdevēju nevarēja redzēt aiz gaļas un desu luņķiem".Padomju laikā tur pārsvarā bija balti flīzētas sienas un pa kādam kolhozniekam ar gaļas gabaliņiem, kas karājās uz dzelzs "s" veida āķiem.
Vēl bija ļoti jāuzmanās nevietā izstāstīt kādu politisku anekdoti,nolamāt valdību vai izmantojot 2lodīšu pildspalvas korpusiņus saskrūvēt vienu sarkan balti sarkanu.par to mierīgi varēja izsaukt uz "čeku"aprunātis ,labākajā gadījumā.
Uz ārzemēm aizbraukt bija gandrīz neiespējami, pat uz Poliju.Totie pa visu PSRS varēja ceļot uz nebēdu un salīdzinoši lēti.
Benzīnsd maksāja 15 kapeikas litrā, bet mašinu nopirkt izdevās vien retajam un izvēle arī nekāda - Moskvičs vai Volga.Vecāki iestājās rindā uz Moskviču un pēc ~5 gadiem pēkšni atnāca paziņojums,ka nedēlas laikā var nopirkt Žiguli, jo pa to laiku Fiat bija atvēris savu rūpnīcu Krievijā.Par pierakstīšanos rindā visi jau bijām aizmirsuši :D

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
Spilgtākās atmiņas - veikalā nekā nebija, ja bērnu barā bija kaut viens krievelis, visi runāja krieviski, mobilo telefonu, datoru un interneta nebija, bērni spēlējās mājas pagalmā skraidot, dzenājot bumbu, kaujoties ar kaimiņu pagalma bērniem, spēlējot paslēpes, taisot visādus pašdarinātus spridzekļus un dūmu sveces. Drēbes un mantas bija visiem gandrīz vienādas un diezgan briesmīgas. Bet tajā laikā tas nebija svarīgi. Visiem bija savs dārziņš, kurā audzēja 5 zemenes un 7 dilles. Krutākajām ģimenēm bija arī savas mašīnas. Nepārtraukti bija jābaidās pateikt kaut ko pretvalstisku par ko vecākiem varētu darbā sanākt ziepes.

*) Iesaku izlasīt Orvela grāmatu "1984". Tur diezgan precīzi visa tā iekārta un sadzīve ir aprakstīta.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ivars

+4247

 
Toreiz dzīvoju Vecrīgā, gāju 3.vdsk.. Ar mūsdienām spilgti kontrastē toreizējā drošības sajūta - ar draugiem ganījāmies pa visu Rīgu, apmeklējām visus kino (šķiet, ap 30 to bija, kopā ar Jūrmalas). Skraidījām caur Vecrīgas pagalmiem no vienas ielas uz citu, ložņājām pa būvlaukumiem. Nu bija reizēm saspīlētas situācijas ar krievēnu bandām. Bet caurmērā pilnīgi relaksēta bērnība!:-)

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Dažos vārdos pastāstīt ir grūti, Padomju laikos gāja dažādi, galvenais, kas ir palicis prātā ir pārtikas trūkums veikalos, vienkārša preču neesamība, piemēram, pēc gaļas bija jāstājas rindā 5 no rīta, ap pulksten 7:45 15 minūtes pirms veikala atvēršanas atnāca 3 krievu pensionāri Lielā Tēvijas Kara varoņi apkārušies ar ordeņiem, un tos apkalpoja pa priekšu, pirmajiem 10 tika gaļa, pārējiem tāpat tikai kauli un iekšas. Grūti laiki bija, bet latvieši bija daudz saliedētāki, kopīgi svinēja svētkus, ar dejām, dziedāšanu, gāja uz ballēm, radojās un draudzējās, brauca ciemos, visiem bija darbs, jo nestrādāt bija amorāli un antisociāli.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ieva D

+7100

 
hmm, 1000 zīmēs ietilpināt manas atmiņas par padomju laiku ir pagrūti un diezin vai kāds apņemsies to darīt. lūdzu precizē jautājumu.

pirms 11 gadiem  

enija āboliņa, pirms 11 gadiem :

Dažos teikumos, bet tā, lai ir saprotams, kādas spilgtākās atmiņas. :)

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.