Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 1

    Atbilde

  • 1 balss
  • 799 skatījumi

Pārbaudes krāsas

Māksla un kultura » Vizuālā māksla

Līdz šim esmu "gleznojusi" tikai ar guaša krāsām, taču drīzumā gribētu pārbaudīt savas spējas reālistiskākā gleznošanā. Tam pēc apraksta piemērotākas šķiet eļļas krāsas. Šobrīd apsveru pāris, iespējams, lētākas alternatīvas tūbiņās pildītām eļļas krāsām (vismaz laika posmam pirms būšu sapratusi, vai ir vērts turpināt).
Tātad JAUTĀJUMI:
a) vai, pašam izgatavojot eļļas krāsas, der jebkādi veikalos atrodamie pigmenti arī, piemēram, lejamie ūdens emulsijas pigmenti? guašas neder?
b) vai ir kādas remontdarbiem paredzētas krāsas, kas der reālistiskai gleznošanai, un kuru ķīmiskais sastāvs negāž no kājām?

Pirms 9 gadiem

Paldies. :)

Skaidrīte Pole, pirms 9 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Nedomāju viss ,ka Tev būs pacietība kā kadam Ticiānam vai Rembrantam pašai sev gatavot no pigmentiem eļļas krāsas.Tas ir samērā sarežģīts process un prasa ne tikai laiku , bet arī labas ķimijas zināšanas, jo krāsu pigmentus ,lai tie būtu noturīgi iegūst izmantojot dažādu metālu oksīdus.Daži krāsu toņi tā arī saucās - piem.hroma oksīds.Kādreiz, kad es mācījos Lietiškajos un Mākslas akadēmijā ,bija nopērkami arī sausi krāsu pigmenti ļoti smalka maluma un tos varētu mēģināt jaukt ar eļļām un iegūt vajadzīgo eļļas krāsu, bet guašs,akrils, akvarelis, kam par saistvielu ir ūdenī škīstošas līmes,sajaucot ar eļļu rezultāds nebūs diezcik labs un sajaukšana būs problemātiska.
Iesaku nopirkt eļļas krāsu tūbiņu komplektu un sākt gleznot.Nav jau jāglezno milzu formāti.Taisi mazas skizītes ,kamēr saproti ap ko lieta grozās.Atceros ,ka man pāriet no gleznošanas ar guašu uz eļļu nebija nekādas grūtības.Zināmā mērā ar eļļu ir vieglāk , jo tonis tik ļoti nemainās kā ar guašu vai temperu.

pirms 9 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.