Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 8

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 3998 skatījumi

apgrieztais krusts

Skaistums un stils » Āda un ķermeņis

kāda ir apgrieztā krusta nozīme ?

vēlos uztetovēt krustu uz muguras, taču īsti neizprotu tā nozīmi. Daži saka, ka parastais krusts ir kautkāda slikta zīme, taču man jau likās, ka tā ir vienkārši tāds simbols par piemiņu Kristus. Daži arī saka, ka apgrieztais krusts nav tik slikta zīme, kā parastais.

Lūdzu izpalīdziet !

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (8)

 
Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Jānis Buls

+327

 
Krusts – viens no izplatītākajiem un senākajiem simboliem. Krusta simboliskā nozīme saistīta ar skaitli četri (krustam ir četri gali): krusts simbolizē četrus galvenos virzienus. Tā kā Ķīnā ņēma vērā arī viduspunktu, krusts bija saistībā ar skaitļiem pieci un desmit. Ja uzmanību pievērš krusta atzariem, tas uzlūkojams kā divu pretējo valstību, pirmām kārtām debesu un zemes, vai arī laika un telpas caurvijas simbols. Krustveida izkārtojumam bieži vien ir nozīmīga loma sakrālo celtņu un arī veselu pilsētu arhitektūrā. Piemēram, grieķu krusts ir daudzu Bizantijas un Sīrijas dievnamu plānojuma pamatā, savukārt latīņu krusts raksturīgs romāņu un gotisko baznīcu plānojumam. Krusts izprotams arī kā krustceļu zīme, kā vieta, kur satiekas dzīvības un nāves takas. Dažas Āfrikas ciltis krustu uzsver tieši šajā nozīmē. Vēl cita nozīme – krusts kā visu kosmosu, t.i. gan cilvēkus, gan garus, ietverošs simbols. Āzijā krusta vertikālā ass ir aktīvo, debesu spēku, t.i. vīrišķā principa simbols, kurpret

pirms 13 gadiem  

Jānis Buls, pirms 13 gadiem :

...horizontālā ass atbilst pasīvajiem ūdens spēkiem, t.i. sievišķajam principam. Krusta divas asis simbolizē pavasara un rudens ekvinokcijas un ziemas un vasaras saulgriežus. Aplī ievilkts krusts parādās kā vidutājs starp kvadrātu un apli un līdz ar to simboliski pasvītro debesu un zemes savienošanos. Šāds krusts ir viduspunkta, aktīvo un pasīvo spēku līdzsvara un cilvēka pilnības simbols. Ja riņķī ievilkta krusta četrus atzarus aplūko kā spieķus, veidojas ritenis, saules simbols, kas sastopams

Jānis Buls, pirms 13 gadiem :

...ne tikai aziātu tautu, bet arī seno ģērmāņu cilšu simboliskajos priekšstatos (krusts bez apļa dažkārt ir arī saules simbols, piemēram asīriešiem).

Žeņa Gžiberliberkiberovska, pirms 13 gadiem :

tu tagad runā par parasto krustu, vai ne ? bet liels paldies tev, par vērtīgu informāciju !

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
ja patīk, tetovē abus, vai no 2 ļaunumiem izvēlies mazāko. Vai pagaidām uzzīmē ar pildspalvu vai hennu, lai var nomazgāt.
Es nelietotu simbolu, kamēr pietiekoši droši nezinātu, ko tas nozīmē.

pirms 13 gadiem  

Žeņa Gžiberliberkiberovska, pirms 13 gadiem :

tieši tāpēc arī vēršos pie jums, lai jūs man ieteiktu kautko. vienkārši, ļoti piesaista tas krusts, un tapēc baigi gribās tādu tattoo

Māris Rudzītis, pirms 13 gadiem :

nedomāju, ka te īstā vieta meklēt simbolu tulkojumus. Tādām zīmēm, kā krusts, ir ļoti daudz skaidrojumu, un atšķirīgās kultūrās to saprot atšķirīgi. Bet svarīgākais - lai Tev tas patīk un netraucē, un kā tu to pieņem. Ja nopietna problēma ir apvērsts, vai ne - ja man būtu jāizvēlas, es izvēlētos kādu krusta variantu ar 4 vienādiem galiem, kā grieķu, dzelzs, ugunskrustu, svastiku..

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Man radās jautājums, kāpēc tu vēlies tetovēt kaut ko, kā nozīmi tu īsti neizproti? Tas taču ir muļķīgi, manuprāt.

Otrkārt, iedomājies, tu tagad uztetovēsi to krustu uz leju (vai uz augšu, nav starpības) un tad tev prasīs «a kāpēc viņš tev ir tieši uz augšu (vai uz leju)?» un tu teiksi «es no tā neko nesaprotu, bet man kaut kas no pajauta.lv pateica, ka tā vajag.»

Weird shit happens in life...

pirms 13 gadiem  

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

Nē nē, es negribu radīt uzbrūkošu attieksmi, bet es vienkārši tiešām neizprotu, kādēļ tetovēt kaut ko, no kā tu neko nesaproti.

Tīri draudzīgs ieteikums — uztetovē kaut ko citu. :)

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

Ou... Tikko vēl uzzināju, ka tev ir 14 gadu. Es tavā vecumā tik stulbs biju, ka tu pat iedomāties nevari. Tā kā labāk netetovē to krustu, tiešām. Izaugsi un nevarēsi saprast, kāda velna pēc tu kaut kādu krustu uztetovēji...

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
man ieteikums netetovēt uz muguras neko, kā jēgu un nozīmi līdz galam nesaproti. Sevišķi jau tādus spilgtus simbolus kā krustus...

pirms 13 gadiem  

Žeņa Gžiberliberkiberovska, pirms 13 gadiem :

kapēc uz muguras nē ??

Priekšnieks, pirms 13 gadiem :

Tāpēc, ka pati ikdienā to bildi neredzēsi. Kāda jēga tetovēt kautko, ko pati nevari normāli apskatīt?
Otrkārt man vispār liekas muļķīgi kautko tetovēt. Domā tas ķiņķēziņš padarīs Tevi labāku? Vai smukāku?
Treškārt neiesaku vispār aizrauties ar simboliem, jo nekad nezinu kur nonāksi un kā šie simboli tiek tulkoti attiecīgajā valstī vai vietā.

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

Vot, tieši manas domas. Tikko uzrakstīju par to atbildi un pēc tam uzdūros tavējai. :] Pilnīgi piekrītu.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Andris

+3489

 
Iekšējās darbības, lai uzceltu zvēra tēlu, izpaužas tā, ka cilvēks kopē zvēra rakstura īpašības. Katram, kurš nāk pie viņa vai kuru atnes pie viņa, tiek uzlikts zvēra tēla zīmogs. Šis zīmogs tiek likts enerģētiskajā līmeņa smalkajos ķermeņos un dvēselē okulto rituālu laikā, un cil¬vēks pēc sava rakstura kļūst par zvēra tēla nesēju lielākā vai mazākā mērā. Viņa dzīve ir ieprogrammēta uz ciešanām un negatīvo enerģiju ražošanu, ar kuru barojas dēmoni. Kā galvenais okultais simbols šādos rituālos kalpo krusts ar piesisto cilvēku. Cilvēks, ar kuru veic okulto rituālu, pielietojot šo simbolu, enerģētiskajā līmenī saņem programmu, kuru sevī nes šis simbols. Bet šī programma ir uzskatāmi redzama, ja mēs paskatīsimies uz šo simbolu ar acīm, brīvām no ilūzijām, un izpētīsim to ar apziņu, kura ir brīva no dogmām.
Uz krusta esošajam cilvēkam ir piesistas rokas, kas simbolizē nespēju sev palīdzēt, ierobežotību darbībā un pašrealizācijā; piesistās kājas simbolizē neiespējamību virzīties jebkurā vir

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Indra (I.T.)

+14935

 
Nezinu, ko nozīmē apgriezts krusts, es zinu tikai to, ka krusts simbolizē cilvēka dzīvi. Horizontālā līnija simbolizē laicīgo dzīvi (mūsu domas, zināšanas, ego un tml. - darbi, kurus mēs darām), bet vertikālā garīgo (dievišķo) dzīvi - saprātu, kas mūs vada. Secīgi, vertikālās līnijas augšējais punkts simbolizē augstāko garīgumu (galvas rajons) un pati apakšā pie kājām - ka cilvēks garīgajā līmenī ir ļoti zems. Vizualizējot krustā sistu Jēzu, redzam, ka rokas, kas piesistas pie horizontālās līnijas, norāda uz dzīvi - kreisajā pusē dzimšana un labajā pusē miršana jeb nāve (secīgi, ja skatāmies no muguras - no kreisās rokas pirkstiem līdz labās rokas pirkstiem). Horizontālā līnija parāda, ka, esot cilvēkam savā attīstībā šajā līnijā, viņš neaug kā būtne. Viņš nodzīvo mūžu no dzimšanas līdz nāvei, neko neiemācoties, neko nesasniedzot, jo viņu vada dziņas (katram savas - nauda, vara - ego dzen uz priekšu). Tāpēc šī līnija ir taisna - no labās uz kreiso.

pirms 13 gadiem  

Indra (I.T.), pirms 13 gadiem :

Ja cilvēka laicīgās dzīves līnija parāda, ka viņš neaug un neattīstās (lai gan mums šķiet, ka izglītība un zināšanas, dzīves pieredze mūs "ceļ uz augšu"), tad vertikālā līnija parāda, ka cilvēks ir spējīgs augt kā garīga būtne - tikai no lejas uz augšu ir iespējama izaugsme. Tāpēc līnija ir vertikāla, lai parādītu to, ka cilvēkam ir jātiecas uz virsotni un ne velti virsotne atrodas virs galvas - tā ir augstākā domāšana. Un abas līnijas krustojas sirds rajonā.

Indra (I.T.), pirms 13 gadiem :

Tas parāda to, ka cilvēkam jāmāk dzīvot saskaņā ar dzīvi un garīgo pasauli. Ja krustu uztetovēsi otrādi, Tu apgriez otrādi visu to, ko tas simbolizē. Tad "kājas" būs augšā, bet dzīve un "galva" kaut kur pavisam lejā. Tātad, Tavas vērtības ir apgrieztas visam tam, uz ko cilvēkam jātiecas. Tu esi cilvēks, kurš iet uz pagrimumu. Un jebkurš tetovējums ietekmē cilvēka dzīvi. protams, šis krusts var simbolizēt Tev kaut ko pavisam citu, tomēr sevi neapmānīsi - ja esi šo izlasījusi.

Indra (I.T.), pirms 13 gadiem :

Tas iesēdīsies Tavā apziņā. ja Tu to uztetovēsi, lai kā centīsies piemānīt ar domām sevi, ka tas simbolizē kaut ko Tevis izdomātu, zemapziņa piestrādās, lai būtu tā, kā esi to lasījusi un iegaumējusi, piemēram, no maniem komentāriem.

Žeņa Gžiberliberkiberovska, pirms 13 gadiem :

liels paldies, tik saprotami izklāstīji man visu, tagad uz 100 % esmu pārliecināta ka taisīšu, un nevis apgriezto, bet parasto ! Liels, liels paldies Tev !!!!!!!!!!

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

JanKa

+80131

 
Ar apgriezto krustu gan uzmanīgi, lai gan tas pamatos ir saistīts ar kristietību un Pētera sišanu šādā krustā ar galvu uz leju, mūsdienās to mēdz nepareizi saistīt ar sātanismu.

pirms 13 gadiem  

Žeņa Gžiberliberkiberovska, pirms 13 gadiem :

tad labāk tomēr ir parastais krusts? jo man arī tādas aizdomas, ka tas apgrieztais kautkas galīgi garām, satānisms, kautkādi illuminatī ganjau

Āris Seisums, pirms 13 gadiem :

Ar sātanismu tam ir tikai Holivudisks sakars.

JanKa, pirms 13 gadiem :

Apgrieztā krusta izcelsme absolūti NAV sātaniska; re jau Āris min, ka saistība ar sātanismu nāk no Holivudas.
Bet, uzskatu, ka tetovējuma simbolisms un nozīme ir pilnība pašam jāsaprot un tam jābūt saistītam ar savu stingru pārliecību, nevis uztetovēt simbolus tāpēc, ka tie skaisti izskatās.
Tas gan absolūta tetovēšanās noliedzēja viedoklis, tāpēc vari neņemt par pilnu :)

Indra (I.T.), pirms 13 gadiem :

Kur;s ir teicis, ka ir Sātans! Tā varbūt nemaz nav! Un kāpēc sliktais tiek uzskatīts par sliktu un labais par labu? Tie visi ir stereotipi, jo bieži vien par sliktu uzskatītais dara labu un otrādi.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jānis Buls

+327

 
Jā, par parasto.

pirms 13 gadiem  

Žeņa Gžiberliberkiberovska, pirms 13 gadiem :

skaidrs, paldies !

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.