Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Inese

+343

 
  • 7

    Atbildes

  • 1 balss
  • 3797 skatījumi

Kredīta galvojums

Bizness un finanses » Kredīti un līzingi

Vai ir iespējams atsaukt/atcelt galvojumu bankas kredītam? Ja ir variācijas - kādas, no kā tas ir atkarīgs?

Pirms 14 gadiem

Situācija - esmu par galvotāju savam - nu jau šķirtajam- laulenim, tagad (2 gadus vēlāk) man atnāk no bankas pretenzijas vēstule ar pieprasījumu samaksāt pamatparādu un kavējuma naudu. Zinot, ka kredīta "oriģinālais" ņēmējs krīzi pārāk neizjūt - kā atbildēt uz šo laipnību? :)

Inese , pirms 14 gadiem

 

Atbildes (7)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aldis Dzenovskis

+2380

 
Parakstot Galvojuma līgumu, Tu esi līdzatbildīga par kredītu, kuru ņem Aizņēmējs 100% apmērā. Vienkārši sakot, ja aizņēmējs nemaksā pilnīgi pamatoti var piedzīt no Tevis un nav svarīgi vai Aizņēmējs nevar vai negrib maksāt.
Aiziet uz banku un atteikties no Galvojuma līguma nav iespējams. Vienīgais risinājums ir Galvotāja maiņa, bet to var izdarīt tikai tad, ja Aizņēmējs ir atradis citu Galvotāju iet uz banku un raksta iesniegumu par Galvotāja maiņu. Banka izvērtē piedāvāto kandidatūru un vai nu atļauj vai neatļau Galvotāja maiņu. Pēc tam, kad jaunais Galvotājs ir parakstījis visus dokumentus Tavs Galvojuma līgums tiek anulēts.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Imants Zuļģis

+530

 
vari uzskatīt,ka tava galva ir cilpā-ja ņēmējs neatdod kredītu,tad tas ir jādara galvotājam(tāpēc jau viņš ir vajadzīgs).ej uz banku-apskaidro situāciju un gatavojies tiesu darbiem ar savu lauleni(ja nevēlies pati maksāt).nekāda galvojuma atcelšana nenotiek

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

+100

 

pirms 9 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

+100

 

pirms 9 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Kaspars Drieka

-1360

 
> TAGAT ARI TU VARI PANEMT KREDITU BEZ PROCENTIEM JA TE PAT IR KREDITSAISTIBAS ,TEV ATLIEK TIKAI PIEREDISTRETIES UN GAIDIT KONTA NAUDINU >

http://kaspars240288.1w.lv/37-sms-kredit/

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

------------

+140

 
cik es zinu tad ir tā,ka tikt vaļā no sava galvojuma līguma tu patiešām vari tikai tad ja aiņēmējs iet rakstīt iesniegumu par galvotāja nomaiņu un ir atradis cilvēku kurš gatavs uzņemties atbildību tavā vietā! ņemot vērā situāciju, ka banka jau pieprasas pamatsummas un procentu tūlītēju atmaksu, grūti iedomāties ka kāds varētu piekrist...bet nu lai veicas!

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -4

    balsis

visu var atcelt,tikai tev ir jaiet un jaruna ar banku ...kura biji pieteikusies..

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.