Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 3613 skatījumi

KREDITSAISTIBAS! Vai par 500 ls lielu paradu draud cietumsods?

Bizness un finanses » Kredīti un līzingi

kompanija BIG.
Ka ir jums tur Latvija?
P.S. skiet, ka tad jau daudzi sedetu rutainas debesis,nereali mazliet.
Paldies.
A.

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Latvijas Republikā par parādsaistībām brīvības atņemšana nedraud. Tas gan nenozīmē to, ka kreditors nebūtu tiesīgs vērsties tiesā un parāda summu un visus kavējuma procentus piedzīt piespiedu kārtā, saskaņā ar aizdevuma līguma nosacījumiem un Civillikumu. Pie tam neatkarīgi no aizdevuma līguma nosacījumiem, soda un kavējuma naudas, saskaņā ar Civillikumu nedrīkst pārsniegt pamata summu, t.i. 500,- Ls parāds nekad nevar pārsniegt 1000,- Ls, līdz ar to ilgākiem parādniekiem ir izdevīgi tas, ka kreditors griežas tiesā un tiesa nosaka parāda griestus, parāda summa tiek sadalīta pa daļām un nomaksāta tiesas noteiktajā termiņā pa daļām vai visa un nekādas sankcijas neiestājas. Ja parāds netiek nomaksāts, tad tiesas izpildraksts tiek nodots tiesu izpildītājam un parāda summa tiek norakstīta no parādnieka konta, ieņēmumiem piespiedu kārtā vai aprakstīta un pārdota parādnieka manta.

pirms 13 gadiem  

Armands Andersons, pirms 13 gadiem :

Man gan nav parāds, bet (bija) soda nauda 10Ls. Es nesamaksāju, lidz tas aizvilkās līdz tiesu izpildītājam. Beigās no 10Ls izauga līdz 60Ls. Vai tas ir normāli?

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Jā, normāli. Ja parāda piedziņa tiek nodota tiesu izpildītājam, tas notiek ar tiesas sankciju un tiesa vienmēr ļauj mēneša laikā segt visu parādu bez izpildraksta nodošanas tiesu izpildītājam. Ja parāds būtu ticis segts pilnā apmērā un tiesas noteiktājā termiņā, tad tā piedziņa netiktu nodota tiesu izpildītājam un tiesu izpildītāju pakalpojumu maksa netiktu piemērota.

Norberts Čerņevskis, pirms 10 gadiem :

KAds tiesi ir tas pants varetu ludzu pateikt pasam loti inteesee!

Aivis Svirskis™, pirms 10 gadiem :

Civillikums.

500

Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Ar BIG ir pieredze. Ja finansiālas grūtības ir uz dažiem mēnešiem, tad slēdz pagaidu vienošanos, kur maksā daļu no ikmēneša maksājuma. Beigās būs jāsamaksā iekavētais. Vai meklē galvotāju un pārslēdz līgumu uz ilgāku laiku, lai ikmēneša maksājums būtu mazāks nekā tagad. Galvenais ir maksāt. Ja nemaksāsi, tev nāksies maksāt milzu soda %. Par kredītu BIG ņem ~28.5 % gadā. Ja nav naudas, brauc uz ārzemēm strādāt.
Pats labākais variants - Nav ko bij ņemt kredītu, jo pārmaksā % viņiem ujujuj cik lielu naudu!

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Atvainojos- negribas jautāt vēlreiz, tāpēc pievienošu šo jautājumu šeit.
Man gan nav parāds, bet (bija) soda nauda 10Ls. Es nesamaksāju, lidz tas aizvilkās līdz tiesu izpildītājam. Beigās no 10Ls izauga līdz 60Ls. Vai tas ir normāli?
Saprotu, ka vajadzēja samaksāT tos 10, un nekādu problēmu-vnk tā sanāca, ka aizmirsu, un nekādus atgādinājumus man par to nesūtīja.(Izņemot vienu-ka lieta pāriet pie tiesu izpildītājas)

pirms 13 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Uz Jums arī attiecas Civillikums, kas nosaka, ka soda un kavējuma naudas nedrīkst pārsniegt parāda pamatsummu, tas gan neattiecas uz pierādāmiem izdevumiem, kas kreditoram ir radušies parāda nenomaksas gadījumā un arī tiesu izpildītāja maksa uz to neattiecas, tā, ka svarīgs ir formulējums, ja tā ir soda nauda, tad tas nav likumīgi, bet diemžēl ierasta prakse, kuru piemēro parādu piedziņas uzņēmumu, iebiedējot savus klientus un iekasējot nepamatotus procentus.

Armands Andersons, pirms 13 gadiem :

Nu jā- par to jau brīnos, ka no sākotnējiem 10Ls izauga līdz 60. No sākuma, kad jau tika tiesu izpildītājam nosūtīts, tad palielinājās līdz 20Ls. Bija aicinājums ierasties un uzrakstīt iesniegumu, ka esmu bezdarbnieks, u.t.t. (Nemaksāju principā, jo sods 10Ls bija uzlikts par laikā neatjaunotu pasi-biju nokavējis kādu pusgadu, sakarā ar to, ka pases datus katru dienu nepārbaudu) Tātad ierados, uzrakstīju iesniegumu, un it kā viss-no manis vairāk nekas netika prasīts. Tā arī tas palika, un vairāk

Armands Andersons, pirms 13 gadiem :

....Vairāk nekādus paziņojumus nesaņēmu. Līdz vienā jaukā dienā pēc apmēram pusotra gada mans bankas konts tika bloķēts- no bankas nekādus paziņojumus neesmu saņēmis. Un interesantākais, ka uzrāda, ka man ir rezervēti 5Ls. ieskaitīju 5ls- uzreiz novilka, un tas pats uzraksts-kas par lietu!!! ņemot vērā, ka paziņa strādā par šīs bankas nodaļas vadītāju, tikai uzzināju, cik īstenībā vēl atlicis maksāt.
Kā saka-Parāds nav brālis- bet šitāda tiesu izpildītāju darbība ir stulbāka nekā...

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Valstij parādā nedrīkst palikt, jo visi valsts iestāžu administratīvo komisiju uzliktie sodi ir jānomaksā savlaicīgi vai likumā noteiktajā kārtībā un laikā jāpārsūdz rajona tiesā. Ja tas netiek darīts, tad administratīvās komisijas lēmums stājas spēkā un nenomaksas gadījumā tiek nodots tiesu izpildītājam piespiedu izpildei.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.