Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1883 skatījumi

Kā atteikties no ilgtermiņa kredīta, lai galvotājam neko neatņemtu?

Bizness un finanses » Kredīti un līzingi

Labdien, kā es varu atteikties no kredīta, lai galvotājam neko neatņemtu, vai ir kāda iespēja, piemēram, galvotāja īpašuma pārrakstīšana trešajai personai vai kas cits, lūdzu palīdziet.

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ja līgumā nav norādīts, ka galvotājs garantē kredītu ar savu īpašumu, tad viņš to jebkurā brīdī var pārrakstīt. Galvošana nozīmē gatavību segt parādu, nevis visas savas mantas automātisku ieķīlāšanu. Ilgtermiņa aizdevumi - http://kredit.lv/ilgtermina-krediti/ parasti ir ar termiņu līdz 10 gadiem un var mēģināt dabūt arī kredītbrīvdienas, ja 100% zini, ka pēc tam ienākumi atgriezīsies. Ja tas nelīdz, tad ņem maksātnespēju.

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Kā tu domā atteikties? :) Tikai miljonu izsaimniekotāji var "atteikties" pēc tam tiekot augstos amatos. Parastos mirstīgos dzenā pa visiem kaktiem arī par 1Ls parādu.
No jautājuma noprotams, ka kredīta ņēmējs nespēj vai drīzumā nespēs norēķināties par kredītsaistībām. Ja tā, vai ar kredītdevēju ir izrunāts par iespējām maksāt mazāk,ilgāk u.c. risinājumi? Ja viss vēl nav ielaists līdz kritiskajai robežai, galvotājs var mēģināt atteikties no galvojuma, bet kredītdevējs izvērtējot kredītņēmēja finanšu situāciju var nepiekrist šādai rīcībai.
Diemžēl, galvotājs atbild par kredītu tāpat kā kredītņēmējs, ja lieta nonāk līdz piedziņai, tad tā tiek veikta no kustamā un nekustamā īpašuma kā arī ienākumiem(algas).
Jau kādu laiki ir iespējams pasludināt fizisko personu maksātnespēju, nemāku atbildēt, vai galvojuma gadījumā abiem jāiet šis process, bet tas varētu būt risinājums.
Bet pat maksatnespēja nenozīmē izvairīšanos no kredīta atmaksas.

pirms 12 gadiem  

Oto , pirms 12 gadiem :

>Bet pat maksatnespēja nenozīmē izvairīšanos no kredīta atmaksas.

Nozīmē gan. Pēc reālas maksātnespējas tiek pārdots visa manta un atlikušo maksā 5gadus cik var un pec tam tad ir brīvs. Vienīgi 10 gadus pēc tam ir melnajā sarakstā un kredītus maz cerības saņemt. Galvotājam jāiet tas pats process, jo viņa atbildību tas nekādi nenoņem. Galvot tasir pats stulbākais ko var izdarīt, pašam nekas nepieder bet atbildība par kredīta atmaksu tāda pati kā kredītņēmējam ar niecīgu cerību piedzīt kaut ko

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Matīss Šēfers

+2130

 
Kas tieši ir domāts ar ilgtermiņu kredītu (piem., kādu no šiem http://www.atrie.lv/krediti/ilgtermina ) atteikšanos? Doma to nemaksāt?

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

madara lapiņa

+3066

 
Cik man zināms - līdz ko kredītņēmējs ir ar lielākiem ienākumiem (kad 70% no algas paliek atdodot kredīta maksājumu) vai ja ir sava firma (vai esi kā pašnodarbinātais) - galvotāju var nomainīt. Nepieciešami ir abu iesniegumi, tad to banka izskata un..nu tad arī ir atbilde.

pirms 12 gadiem  

Oto , pirms 12 gadiem :

tas jau neatrisina problēmu tik uzgrūž to citam.

madara lapiņa, pirms 12 gadiem :

..es biju domjusi uzrtakstt uz sevi. Tas ir nevis citam uzgrūšana, bet savu sūdu paņemšana uz saviem pleciem. ;)
Problēmas nav jārisina, ja laicīgi domā ar galvu un problēmas netaisa..tas tā..starp citu!

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.