Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 7

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 2418 skatījumi

SMS Credit parādsaistības

Bizness un finanses » Kredīti un līzingi

Sveicināti! Man ar SMS Credit ir nenokārtotas parādsaistības.Nepilnu triju mēnešu laikā summa ir no 350 Ls izraugusi līdz apm. 550 Ls.Esmu pēkšņi zaudējis darbu,respektīvi arī iztikas līdzekļus. Saņēmu e pasta vēstuli ar pirmstiesas brīdinājumu.Tur ir teikts,ka ja turpināšu izvairīties un nemaksāt,lieta var nonākt līdz pat kustamās mantas apķīlāšanai,konta arestam u.t.t. Vai dzīvē tas tā arī reāli var notikt,jeb tas vairāk ir biedēšanas pēc? Un ko viņi vispār reāli var izdarīt?

Paldies!

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (7)

 
Labākā atbilde
  • 5

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Jā, tas ir reāli, visi kredīti tiek piedzīti un no to maksāšanas izvairīties nav iespējams, ātrāk vai vēlāk jums tāpat būs ar kreditoru jānorēķinās un tas jau ir jūsu ziņā vai to darīsiet labprātīgi un lētāk vai dārgi un piespiedu kārtā. Civillikums nosaka, ka maksimālā summa, uz kuru kreditors var pretendēt ir kredīta summa + visi procentu maksājumi x 2. Mantas apķīlāšanu un kontu bloķēšanu veic zvērināti tiesu izpildītāji, pēc tam, kad kreditors jūs ir iesūdzējis tiesā, ko tas noteikti darīs, varat nemaz par to nešaubīties, un tiesas spriedums būs stājies likumīgā spēkā (par to, ka tiesas lēmums jums būs negatīvs, arī nav ne mazāku šaubu). Tiesa izdos izpildrakstu, kur mēneša laikā jums būs jānomaksā visa summa, ja to neizdarīsiet, tad izpildraksts nonāks pie tiesu izpildītāja, kam būs tiesības apķīlāt jūsu īpašumu, atvilkt naudu no jūsu darba algas, bloķēt kontus, utt.

pirms 11 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 11 gadiem :

Visi tiesas izdevumi + tiesu izpildītāja piedziņas izdevumi, kas var sastādīt pamatīgu summu, ir papildus jau minētajai formulai. Respektīvi, vienoties ar kreditoru par atmaksas grafiku un savu saistību izpilde noteikti būs ievērojami lētāk.

unknown (Google), pirms 11 gadiem :

Mja....taisnība vien būs....

Laimonis Pabērzs, pirms 8 gadiem :

Var mēģināt sarunāt atmaksāt parādu pēc grafika. Sākumā viņiem nepatīk, bet vēlāk parasti piekrīt. Otrs variants pārkreditācja, skat. http://www.kred24.lv/kreditu-apvienosana-viena-maksajuma/ Lētāks šķiet ir pirmais variants.

500

Labākā atbilde
  • 5

    balsis

Vārds Uzvārds

+7307

 
Pirmkārt - ātros kredītus ņem tikai muļķi.
Otrkārt - taču tiklīdz saprati, ka ir auzas, vajadzēja sarunāt tikšanos ar SMSkredit menedžeri, braukt un izrunāt situāciju. Patiesībā šajos kantoros strādā normāli cilvēki - ir iespējams vienoties par atmaksas grafiku, soda procentu iesaldēšanu, utt.

Atbildot uz jautājumu pēc būtības - jā, mēsli ir pavisam reāli. Mans darba kolēģis šādi zaudēja dzīvokli dēļ 800Ls parāda ātrajos kredītos. Ir iespējams itkā mēģināt taisīt privātpersonas maksātsnespēju, taču tad tev turpmākajā dzīvē ir vakars - nekādu kredītu, nekādas mantas, turpmāk viss virs minimālās algas jānovirza kredīta atmaksai un tiesas izdevumu dzēšanai.

pirms 11 gadiem  

unknown (Google), pirms 11 gadiem :

Nu....par to muļķi....tas lai paliek manā ziņā,ne tu zini situāciju,nekā.... Bet par informāciju paldies!

unknown (Google), pirms 11 gadiem :

nezinu gan.mani kādi 3 šitie kantori vajā.un ne sūda nevar izdarīt.vajag tik sūtīt viņus bekot

krokijs, pirms 11 gadiem :

no 350 uz 550 vēl nav daudz, tapēc labāk saņemies un atdod kaut vai pa daļām, pašam vieglāk dzīvosies.

Uldis Segliņš, pirms 11 gadiem :

Muļķi jau nav slikti cilvēki. Bet desmitkāršu un divdesmitkāršu parādu mierīgi var uzdzīt, tiem sātaniem tagad liela vara.

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Juris

+340

 
Sūti viņus ratā, lai tiesa nolemj kā labāk rīkoties. Praksē daudzos gadījumos ātro kredītu procenti tiek atzīti par nepamatotiem un tiek piemēroti tikai likumiskie procenti (6% gadā). Paralēli šobrīd ir pieņemts jauns likums, kas būtiski ierobežo tiesu izpildītāju un parādu piedzinēju patvaļu. Vari pagūglot un atradīsi. Kamēr pienāks tiesas brīdis likumdošana jau būs izmainīta un sms credit varēs iet pa skuju taku.

pirms 11 gadiem  

unknown (Google), pirms 11 gadiem :

Izklausās prātīgi,bet vai šādā gadījumā man nav nepieciešams aizstāvis (advokāts),lai procentus atzītu par nepamatotiem?

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Matīss Šēfers

+2130

 
Šobrīd šī tēma joprojām aktuāla - mēģini apvienot kredītus - http://www.eirokrediti.lv/kreditu-apvienosana

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

LĪGA COPE

0

 

pirms 4 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Matīss Šēfers

+2130

 
Ja ir vairāki ātrie kredīti, tad var izmantot kredītu apvienošanu - http://www.atrie.lv/krediti/apvienosana

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -2

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
ja tas nevarētu notikt - kāda jēga būtu par to rakstīt, vane? :)

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.