Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
LR Civillikums nosaka, ka procentu maksājumu un kavējuma naudas nedrīkst pārsniegt kredīta pamatsummu, respektīvi, saskaņā ar likumu, maksimālā summa, no kuras var nākties šķirties kredīta ņēmājam un neatdevējam laikā ir pamatsumma + 100%. Ja pamatsumma bija 380 LVL, tad kopējā summa, uz kuru kredītiestāde var pretendēt ir 380 LVL x 2 = 760 LVL. Ja jums šāda summa ir, vienojieties ar kreditoru par tās samaksu ārpus tiesas, izpildiet savas saistības pret kreditoru un jūs esat brīvi. Ja nav, tad situācija ir jau bēdīgāka, ja kreditors jūs iesūdzēs tiesā, tad nāksies maksāt jau vairāk, jo tiesāšanās izdevumi un tiesu izpildītāju izdevumi šajā summā nav iekļauti un tiek aprēķināti atsevišķi, tiesa jums liks mēneša laikā norēķināties, ja to nespēsiet, tad summa turpinās pieaugt.

pirms 11 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 11 gadiem :

Un pieaugs tā uz tiesu izpildītāja piespiedu piedziņas un uz tiesas izdevumu rēķina. Ja tiesas izdevumu summa ir konstanta, tad tiesu izpildītāja atlīdzība turpinās augst un ātri vien pārsniegs jau minētos 1015,51, kas jums tiek piedāvāti šobrīd.

krokijs, pirms 11 gadiem :

nav tik traki, loģiski ka šāda summa nav cilvēkam ko uzreiz atdot (es tā domāju), bet piedzīs vienkārši katru mēnesi no algas noteiktu procentu un kamēr neatmaksās nekas neturpinās augt, jo būs bijis tiesas spriedums. Sliktāk būs, ja cilvēks ir nestrādājošs.

Aivis Svirskis™, pirms 11 gadiem :

Tā jau nu gluži nav, tiesa piedzīs šo summu 2 x aizdevums un papildus tiesas izdevumus, un personai būs mēnesis laika to nomaksāt bez nekādām papildus soda sankcijām, ja nenomaksās, tad lieta tiks nodota tiesu izpildītājam, ar kuru tad būs iespējams vienoties par nomaksas grafiku bet 2 x aizdevuma summai + tiesas izdevumiem klāt vēl nāks tiesu izpildītāja darba atlīdzība, jo ilgāk nevienosies par apmaksas grafiku, jo dārgāk tas viss izmaksās.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

krokijs

+18181

 
tā summa ir norādīta gadijumā, ja tu esi idiots un to piekritīsi atdot !! Ka parāds ir piedzenams vienīgi tiesas ceļā.
Neviens nedrīkst meklēt savas tiesības patvaļīgi un vardarbīgi.
Saņemot no parādu piedziņas uzņēmuma vēstuli, kurā norādīta parāda summa un samaksa par parāda piedziņas izdevumiem, kas dažkārt ir tik pat lieli, cik parāda summa, apmaksā arī parāda piedzinēju darbu. Tā kā parādniekam nav noslēgts līgums ar parādu piedziņas uzņēmumu, tad viņa pienākums arī nav apmaksāt parāda piedzinēja darbību.
Parādsaistības ir katras personas privāta lieta, par kuru viņam nav jāinformē ne darba devējs, ne kāds cits,” uzsver juriste. Tāpat D.Rasa norāda, ka tikai likumā noteiktos gadījumos personai ir pienākums ielaist savā mājoklī tikai tiesu izpildītāju vai policijas pārstāvi. „Bez tiesas lēmuma neviens nevar ierasties dzīvesvietā vai darba vietā, lai aprakstītu personas personīgās mantas un sadzīves priekšmetus, savukārt parādu piedziņas uzņēmuma pārstāvim vispār nav tiesību i

pirms 11 gadiem  

krokijs, pirms 11 gadiem :

Mans draugs bija ņēmis 250 ls un neatdeva gadu, pēc gada viņam lika atdot 800 ls, viņš pilnīgi vienkārši atteicās atmaksāt tieši šādu naudas summu un smskredītam teica, ka naudu sāks atmaksāt tikai pēc tiesas sprieduma. Pēc kā sekoja jau citi piedāvājumi un ar laiku prasītie 800 ls, sabruka uz 450 ls. Lūk tā....un papildus, smskredit vispārējos līguma noteikumos ir rakstīs, ka visi strīdi tiek risināti tikai un vienīgi tiesiskā ceļā. ja uzskati ka summa ir neadekvāta, .....

krokijs, pirms 11 gadiem :

un ja nav slinkums, tad raksti iesniegumu uz PTAC, kā arī vienkārši atsakies maksāt šo summu. bez tiesas sprieduma no ikmēneša ienākumiem piedzīt neko nevar un ar tiesas spriedumu šī summa nebūs tik liela un viņi paši to apzinās, tapēc līdz tiesas spriedumam pamēģinās rast kompromisu. Stāstu, izejot no drauga situācijas.

Aivis Svirskis™, pirms 11 gadiem :

Kompromisu var panākt, ja ir vismaz kaut kāda naudas summa, ko cilvēks var atļauties mēnesī maksāt, un spriežot pēc summas, šai summai ir jābūt vismaz 40 - 50 LVL, lai vienotos par soda naudu apturēšanu un saprātīga gala cipara sadalīšanu mēnešos un nomaksu.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Ego

+79135

 
Ir arī lielāki cipari.
Parādi jāatdod laikā un pirms kredīta ņemšanas jāzina kā to atdosi un kādas būs sekas, ja to nevarēs.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Jā... Parāds nav brālis...

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Juris

+340

 
Būtībā jau tu neprasi nekādu padomu, tikai dalies savā dzīves pieredzē. Ja nu kādā brīdī sāk mākties virsū parādu piedzinēji, tad ir vērts zināt savas tiesības - http://www.atrsaizdevums.lv/ierobezos-paradu-piedzineju-patvalu/

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
:O

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.