Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

+10

 
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1698 skatījumi

Par parada piedzinjas procentiem. Vai tas ir likumigi?

Bizness un finanses » Kredīti un līzingi

Sveiki!

Taa kaa neesmu iipashi gudra shajaas lietaas,veeleejos pajautaat viedokli.
Taatad. Kaadus 5 gadus atpakalj, kad biju jauna un dumja, neapdomaajot panjeemu krediitu Bigbank. 220lvl. Kadus paris menesus maksaju, bet tad sakas problemas un kadu laiku nelikos ne zinis. Pa peedejiem gadiem 2 reizes pec vestulju bombardesanas apnjemos maksaat, bet pec paris maksajumiem atkal saakas probleemas un es vienkarsi ignoreju maksajumus..
Sobriid, sanjeemu pedejo vestuli, kura teikts,ka piedziis tiesai, ja nesazinasos ar viniem un nesaksu maksat. Lieta tada, ka shobriid no siem 220 latiem summa ir jau 1100!! Vai taa vispar var buut? Zinu, ka soda procenti nedrikst parsniegt 50%,to ari sodien teicu telefonsaruna ar Bigbank, bet vini man skaidroja, ka banka tadus procentus neesot likusi, ka tas ir tapec,ka vini ir piesaistijusi paradpiedzineju kompaniju Regnus.. Bet vai ari tas ir likumigi?
Man ritdien ir obligati jaieskaita 100ls, un tad turpmak katru menesi 100ls, ja ne bushot tiesa.

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Likumīgi tas nav, bet ta kā jūs pati vairākas reizes rīkojāties nelikumīgi, pirmkārt aizņemoties naudu un to neatdodot, pēc tam vairākas reizes vienojoties par samaksas grafiku un to nepildot, tad kādēļ gribat sagaidīt, lai pret jums attiektos likumīgi? Maksimālā summa, kuru tiesa var piespriest ir aizdevuma summa x 2, tas ietver arī visus procentus, soda naudas, un kavējuma naudas un piedziņas līdz tiesai, piedāvājiet nomaksāt parādu pa daļai, vienojoties par summu 440 LVL, sadalot to pa mēnešiem un šoreiz izpildot savas saistības. Ja neko nedarīsiet, varat būt droša, ka neviens to tāpat neatstās un papildus šai summai būs jāmaksā arī tiesas izdevumi + tiesu izpilītāja atlīdzība un kavējuma procentu, aprakstīs jums mantu, nobloķēs visus kontus, piespiedu kārtā atvilks no algas, tiesu izpildītājam ir visas tiesības to darīt, šaubos, ka tas būs jūsu interesēs.

pirms 11 gadiem  

, pirms 11 gadiem :

Paldies par atbildi.
Tad tomer sanak, ja viss ies caur tiesu, tad summa samazinaasies?

krokijs, pirms 11 gadiem :

noteikti

, pirms 11 gadiem :

Kaa juus man ieteiktu riikoties, maksaat tos 1100 ( lai gan nav ne jausmas, kaa es to izdfariishu, jo meenesha minimaalais maksaajums ir 100ls), vai tomeer iet caur tiesu? Un vai to visu vares nokartot vestulju celja, ja atrodos Anglijaa.?

Aivis Svirskis™, pirms 11 gadiem :

Jums visizdevīgākais variants ir ierasties parādu piedziņas kantorī un paziņot, ka esat ar mieru nomaksāt parādu un procentus un visas kavējuma naudas saskaņā ar Civillikumu, kas nosaka, ka maksimālā summa uz kuru kreditors var pretendēt ir parāda pamatsumma x 2 = 440,- LVL. Šo summu esat gatava nomaksāt tūlīt vai sastādīt apmaksas grafiku. Kreditors jebkurā gadījumā nav ieinteresēts vērsties tiesā, jo par to ir jāmaksā no savas kabatas un piespriestā summa tāpat būs vienāda ar 440,- LVL.

Aivis Svirskis™, pirms 11 gadiem :

Savukārt jums tiesāšanās nav izdevīga, jo papildus šiem 440,- LVL jums būs jāsedz arī tiesas izdevumi + ja nespēsiet to mēneša laikā izdarīt, tiesas sprieduma izpilde tiks nodota tiesu izpildītājam, kas var uzaudzēt summu bezgalīgi lielu, jo ilgāk nemaksāsiet un nevienosieties, jo sliktāk un dārgāk tas izmaksās.

Aivis Svirskis™, pirms 11 gadiem :

Protams, ka viss ir izdarāms elektroniskā veidā, sazinieties pa e-pastu un izsakiet gatavību maksāt, palūdziet, lai jums izsūta rekvizītus, piedāvājiet savu apmaksas grafiku, piedziņas kantori piekrīt pilnīgi visam, ja vien esat ar mieru maksāt un par kaut ko vienoties.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Juris

+340

 
Tev un visiem pārējiem, kas iekļuvuši parādu piedzinēju nagos ir kāda laba ziņa. Ir stājies spēkā jauns likums, kas būtiski ierobežo parādu piedzinēju patvaļu (http://www.atrsaizdevums.lv/ierobezos-paradu-piedzineju-patvalu). Ja es būtu tavā vietā, noteikti neko nemaksātu, jo parāda summa nav samērīga ar soda sankcijām. Tas, ka parādu piedzinēji grib par pāris zvaniem vai vienu vēstuli saņemt 500 Ls arī ir nenormāli un arī to ierobežo jaunais likums. Ja ir kādas neskaidrības, piezvani Patērētāju tiesību aizsardzības centram (bezmaksas konsultācijas), kontakti - ptac.gov.lv . Paralēli tieši PTAC ir tā institūcija, kas uzrauga nebanku kreditorus un varētu palīdzēt, jo tādi gadījumi kā tavējais šobrīd ir ļoti daudzi.

pirms 11 gadiem  

Juris, pirms 11 gadiem :

ielieku linku vēlreiz, diez vai kāds lasīs visu palagu, bet pašu rakstu ir vērts izlasīt
http://www.atrsaizdevums.lv/ierobezos-paradu-piedzineju-patvalu

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Oto

+10200

 
Nekādā gadījumā nemaksā tos 1100Ls, jo summa ir nepamatota, pie tam par parādu piedziņu maksā kreditors nevis parādnieks, tie uz tevi neattiecas. Tā kā vienojies par summu kas nepārsniedz 500Ls.
Kopš kura laika Bigbank ir banka?

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.