Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Kriss

-10

 
  • 2

    Atbildes

  • -1 balsis
  • 1024 skatījumi

Kam ir Citadele bankā hipotekārais kredīts,kādas % likmes, vai banka aktīvi tiek pemēro līgumsoda %, ja visi maksājumi ir izpildīti laikā ?

Bizness un finanses » Kredīti un līzingi

Kam ir Citadele bankā hipotekārais kredīts, kāda % likme un kāda gada % likme (GPL) , ja nav noslēpums, kāda ir bankas politika vai aktīvi tiek pemēroti līgumsoda %, ja visi maksājumi ir izpildīti laikā, un nav reģistrētu parādu un ir izpildīti visi līguma nosacījumi?

Pirms 6 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

kāds gan var būt līgumsods, ja ir izpildīti visi līguma nosacījumi un maksājumi veikti laicīgi?
bet ja taisamies neatmaksāt kredītu, tad vislabāk jau būtu to vispār neņemt...

pirms 6 gadiem  

Kriss, pirms 6 gadiem :

Nav mērķis ņemt kredītus un neatmaksāt ! Ir dzirdēts no kredītņēmējiem, ka banka bez iemesla , peļņas nolūkā piemēro, pievienotās likmes % paugstinājumu, kas ir paradzēts piemērot, ja tiek pārkāpti noteikti līguma nosacijumi.
Interesē Citadeles bankas hipotekāro kredītu ņēmēju pieredze ??

JanKa, pirms 6 gadiem :

"un ir izpildīti visi līguma nosacījumi" neiet kopā ar "ja tiek pārkāpti noteikti līguma nosacijumi "

Kriss, pirms 6 gadiem :

Vai Citadele banka aktīvi piemēro soda % un paugstina kredīta pievienoto likmi, ja nepiek pārkāpti Līguma īpašie nosacijumi, par kuriem tiek piemēroti soda %.
Vairāk interesē piedāvātās % likmes, tai skaitā (GPL) un Citadeles bankas hipotekāro kredītu ņēmēju pieredze,gan pozitiva vai negatīva?

JanKa, pirms 6 gadiem :

Te maz publikas, un pļāpu vēl mazāk, ej uz cāļa vai cosmo forumiem, tur mājsaimnieces izstāstīs visu kā ir.

Kriss, pirms 6 gadiem :

Labi es paskatīšos !

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 6 gadiem :

Kriss,tāpēc vispirms ir jāizstudē līguma nosacījumi,punktu pa punktam.Par to es nemaz arī nebrīnos,ja banka it kā bez iemesla to arī darītu.Uz to jau viņi iziet,ka līgumus reti kurš izlasa un tajos iedziļinās.Un kad trāpās tāds "zemūdens akmens",tad esi vien spiests maksāt,jo tā līgumā taču rakstīts.

Jānis Kreicis, pirms 6 gadiem :

Apskaties viņu mājaslapā līguma paraugu, ja nav, tad paprasi. Tā ir tāda pamatlieta, kas visiem vienāda. Pārējie līguma nosacījumi var būt atšķirīgi, bet līgumsods ir konstants. Arī citiem kredītu veidiem, sk. https://credit.lv katru pieteikumu vērtē atšķirīgi, bet līgumsods ir akmenī iecirsts.

Svarīgākais ir tas, ka, kavējot maksājumus 30 vai 60 dienas (pajautā viņiem), banka var uzsākt īpašuma atsavināšanu. Līgumu vajag izlasīt no A līdz Z, tur ir visas atbildes.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Visas bankas aktīvi piemēro līgumsodus, ja jūs kavējat kredītu apmaksas termiņus. Banku darbība ir bizness, bankas un citas kredītiestādes naudu neražo. Tās pašas aizņemas naudu ar procentiem, lai to tālāk izsniegtu kredītņēmējiem - saviem klientiem. Ja jūs kavējat kredīta apmaksu, tad bankai ir jāatrod nauda, lai maksātu saviem kreditoriem.
Parasti kredītu maksājumi ir piesaistīti EURIBOR vai LIBOR indeksiem, kas ir mainīgā kredīta maksājuma daļa, kas atkarībā no kredītiestādes iespējām aizņemties naudu starptautiskajos tirgos, svārstās un var sadārdzināt vai nedaudz palētināt ikmēneša maksājumu.
Ja jūs ilgstoši pārkāpjat kredītlīgumu, bankai ir tiesības pieprasīt visas summas un procentu atmaksu, ja to izdarīt jūs nevarat, tad kredīta maksājumi būtiski pieaugs, tiks pieskaitīti kavējuma procenti, soda naudas un piedāvāti citi neizdevīgi kredīta atmaksas noteikumi.

pirms 6 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.