Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Andrejs Bikovs

+2820

 
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1644 skatījumi

Likums par fotogrāfiju

Hobiji » Fotografēšana

Vai pie mums ir kaut kur pieejams, kas līdzīgs likumam par fotogrāfiju, kurā būtu precīzi norādīts, kur, ko un kad drīkst fotografēt un ko un kādos apstākļos nedrīkst.
Dažreiz rodas situācijas, kad ir vajadzīgs dzelzs arguments „aizliegumu” diskusiju laikā ar apsargiem un arī īpaši emocionālam privātpersonām.
Ne arhīvos ne arī likumdošana neko tādu neatradu.
Vai tad tiešam nav?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Fotogrāfēt drīkst tikai sabiedriskās vietās ārā, jebkurās telpās to vai drīkst vai nedrīkst fotografēt nosaka nama īpašnieks vai īrnieks, uzņēmuma vai iestādes vadība. Ja mēs runājam par cilvēku fotogrāfēšanu, tad visai tautai pieder tikai politiķi, kurus, kā publiskus cilvēkus drīkst fotogrāfēt visi, bet visus pārējos tikai ar šo cilvēku atļauju un katram cilvēkam ir tiesības aizliegt sevi fotogrāfēt, ja šis cilvēks nav politiķis vai kādas valsts iestādes darbinieks, vadošs ierēdnis, utt.

pirms 13 gadiem  

Krišjānis Smilga, pirms 9 gadiem :

Atbilde nav pilnīga

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Konkrēta likuma, kurš tieši nosaka fotografēšanu nav, taču tas norādīts kā "Fizisko personu datu aizsardzības likums". Filmējot objektus, nav nekādu problēmu ar šo likumu, jo tu kadros neiekļauj personas. Tiklīdz tu sāc filmēt cilvēkus, tev jāprasa viņu atļauja, bet tas neattiecas uz žurnālistiem. "Fizisko personu datu aizsardzības likums" neattiecas, ja fiziskā persona filmē ģimenes vai personīgajām vajadzībām, turklāt netiek izpausts trešajām personām. Vienkārši - tu vari filmēt VISU, kamēr tu atrodies publiskā vietā.

pirms 9 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Niks

+120909

 

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.