Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

rihards

+329

 
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 619 skatījumi

Foto istabas spuldzes - sarkanā un dzeltenā.

Hobiji » Fotografēšana

Kur Rīgā varētu nopirkt dzelteno un sarkano spuldzi, kuru varēt pielietot priekš fotofilmiņu atīstīšanai, priekš tās saucamās tumšās istabas?

Pirms 8 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Āris

+4765

 
Par dzelteno gaismu īsti nesapratu,es ar savu pārdesmit gadu stāžu nejutu vajadzību pēc tādas.
Kas attiecas uz sarkano tad parastā lampa 40w tiek likta metāla korpusā un viena puse tiek aizsegta ar sarkanu stiklu.Tādi lukturi bija nopērkami foto veikalos.Vēl nedēļu atpakaļ pašam arī viens bija.Sarkano stiklu var atrast stiklinieku darbnīcās.Ja rokas pareizā vietā,iznāks kā orģināls.Lai veicas!

pirms 8 gadiem  

Āris, pirms 8 gadiem :

Gribēju piebilst ka sarkanu lampu pie fotolietām nelieto tāpēc ka karstumā krāsa mazliet apdeg un var rasties gaiši plankumi.Tāpēc lieto sarkanu stiklu kurš sakarst daudz mazāk nekā lampa un dod vienmērīgu gaismu.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
vecā fototehnika tiek mesta ārā un ļoti lielas iespējas tādus lukturus dabūt krāmu tirgū, šķūnīšos vai no veciem fotogrāfiem. Dzelteno nekad neesmu lietojis, laikam arī ne redzējis kādam. Ērti ir sarkano stiklu pielikt kabatas lukturim.

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

sen gan esmu metis šo interesanto nodarbi'' pie malas'' ,bet no vecās pieredzes zinu ,ka dzeltenajā gaismā daudz labāk var novērtēt atīstamās ( ja tā to var nosaukt ) bildes ''gatavību'',nekā sarkanajā gaismā.mēs izmantojām filtrus no disko un tamlīdzīgu iekārtu prožektoriem--tos nu gan vajadzētu varēt atrast ( dibenu vajag pakustināt ).Pie dzeltenām lampām arī telpā ir ''gaišāks''.

pirms 8 gadiem  

Aigars Purvciemietis, pirms 8 gadiem :

''Latgalītē'' vari nopirkt pat šī izgudrojuma ''autoru'' ( hi hi )

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.