Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

krists

+607

 
  • 6

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1140 skatījumi

Profila sejas foto.

Hobiji » Fotografēšana

Viens fotogrāfs man teica, ja cilvēka seju bildē profilā, tad cilvēks bildē izskatās neglītāks, ja salīdzina tā paša cilvēka bildi, kas uzņemta no priekšas.
Vai , tas tā ir un vai tam ir kāds pamatojums , kādēļ ir tādas atšķirības?

Pirms 8 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Nē, tā nav taisnība,diezin vai to teica fotogrāfs, drīzāk jūs neizpratāt fotogrāfa teikto vai arī fotogrāfs neprata izteikties tā, lai viņa doma būtu skaidra un nepārprotama. Taisnība ir tā, ka cilvēka seja nav vienāda no abām pusēm, un mums visiem ir labākā un fotogēniskākā sejas puse, kā arī pozas, kurās mēs izskatāmies labāk,dabiskāk un organiskāk, ka arī rakursi,no kuriem būtu jāizvairās. Profesionāls fotogrāfs to ātri uzķer, izdarot dažus uzņēmumus dažādos rakursos, kā arī liekot lietā savu pieredzi darbā ar dažādiem klientiem. Savulaik kaut kur lasīju, ka praktiski jebkuru savu fotogrāfiju var padarīt savai acij tīkamāku, pavēršot to spoguļskatā, jo tas ir veids, kādā mēs sevi redzam katru dienu un pie šādas sejas mēs esam pieraduši, savukārt citi cilvēku mūs redz tādi kā mēs esam. Korpulenti cilvēki izskatās labāk, ja tiek fotogrāfēti vai filmēti kameru uzstādot augstāk par sejas līmeni. Lielu lomu spēlē gaismas, un fotogrāfiju apstrāde. Visi profesionāli attēli tiek apstrādāti.

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Jānis Priedis

+4411

 
Seja jābildē tā lai nebūtu simetrija. Neskaisti izskatās, kad modelis stāv taisni, skatās uz priekšu un fotogrāfs fotografē pretī stāvot (Kā pasēs).
Labāk fotografēt tad, kad galva nedaudz sagriezta ( zūd simetrija)

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Atbilde ir tik vienkārša ,kā jautājums. Ir FOTOGRĀFI un ir ''fotogrāfi'' !!! Savs darbs ir JĀPROT,nevis ''jādara''...

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Reti kuram cilvēkam piestāv bilde pretskatā. Labāk cilvēkiem parasti piestāv viena vai otra sejas puse. Reti kuram tieši no priekšas. Protams, ir arī izņēmumi. Tas ir tapēc ka sejas nav simetriskas.
Es esmu fotogrāfējis vairākus tūkstošus cilvēku.
www.sulcs.lv

pirms 7 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
ir visādas sejas, gaumes, fotogrāfi un knifi. Piem., ir uzskats, ka smukākas sejas pretskatā sanākot, ja lietojot garfokusa objektīvu, tad deguns mazāks.

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Nepiekrītu tam fotogrāfam, ja viņš vispār tāds ir ;) Cik cilvēku ,tik variantu.Ir redzēti vienkārši burvīgi seju profili.Pirmais ,kas ienāca prātā ir Grētas Garbo profila bilde. Piemēram Katrīna Denēva vislabprātāk redzot savu seju nofotogrāfētu 3/4 pagriezienā un manuprāt tas pārsvarā gadījumos arī ir drošākais sejas bildēšanas rakurss, jo tā neuzkritīs ne pārāk labā deguna līnija, ne arī pārāk izteiktie un platie vaigu kauli.Tāpat nebūs redzams dubultzods ,ja tāds ir. Kā jau Aivis teica - katram cilvēkam ir viksmīgāki un ne tik veiksmīgi sejas rakursi.Tā pat liela nozīme ir gaismām.

pirms 8 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.