Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 23

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 10761 skatījumi

Kādas ir metodes koka iededzināšanai?

Hobiji » Rokdarbi

Ir tāda lieta, ka vēlos kokā iededzināt kādu tekstu, vai kaut ko tamlīdzīgu. Vai kādam nav bijusi saskaršanās ar to un kādi ir padomi to darot?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (23)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Egons Pičners

+343

 
Dedzināšana kokā (pirogrāfija) ir ļoti populāra angliski runājošās zemēs. Ir ļoti daudz informācijas netā par tehnoloģijām, māksliniekiem utt. Par cik pat ar to nodarbojos jau ilgus gadus (var apskatīties dažus manus darbus: http://by-hand.ru/item/view/225 vai manā draugos.lv profilā) pasūtīju aparātu no ražotāja Anglijā. Lēts tas prieks nav - ap 180,- paundiem, bet strādā perfekti. Lētāk, ap 10,- 20,- Ls var meklēt Dzirnavu ielas tirdziņā, bet viņam vāja regulēšanas iespēja un nejēdzīgi karst rokturis. Būtībā jebkurš elektriķis no veca trafa var izgatavot kaut cik piemērotu aparātu. Ja ir interese padod ziņu draugos.lv - labprāt pakonsultēšu. Starp citu dedzināt var ne tikai uz koka, bet arī uz papīra un ādas. Nesen uztaisīju tādu bildi uz ādas"Medības ar piekūnu" - labi izskatās (man draugos.lv fotogalerijā) Japāņi dedzina uz zīda ar etiķi. Lai veicas!

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Gggg

+40

 
ar lāzeru.. elementāri, glīti, jebkādas formas.. var arī ar lāzeru pēc tam attīrīt dedzinājuma vietu un tad izskatās kā izgrebts..
www.adsolutions.lv piedāvā lāzergravēšanu..

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Sveicināti!

Mūsdienu tehnoloģija ir tik tālu aizgājusi, ka ir iespējams dabūt visdažādākos darba instrumentus. Vis ir atkarīgs
no tava darba( rakstu vai teksta) stila. Var izmantot lodāmurus, lodlampas utt., bet var ar vectēva metodi- nagliņu vai drātu. Ja tev maciņš atļauj tad iegadījies jaunākas tehnoloģijas darba rikus. Bet ja naudiņas nav un ir pacietiba, tad izmanto vecteva metodi.

Lai Jums veicas.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Henrijs Laķis

+166

 
AR lodāmuru

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Dzivodams UK atradu un nopirku interesantu un multi noderigu lietu, kas lidzigs ka graviera komplektam!!! Var aprakstit un iedzit reljefu gandriz it visa sakot ar koku un lidz pat stiklam! Komplekts sastav no aptuveni 40 detalam(shobrid nav pa rokai) , pats motorizetais zimulis ir aptuveni markiera flomastera lieluma lidz ar to ari roka tas ir diezgan erts, taka komlekta ir ari pieliekami dazadu smalkuma akmetini slipeshanai tos ari var izmantot dedzinashanai. Vienkarshi iedzenu reljefu ar rupjaku un varbut pat metalam paredzetu uzgali un pec tam ar smalkako slipejamo akmentinu velreiz pareju dedzinot (tas jadara lenam, jo savadak tikai un vienigi sanaks noslipet). Gala rezultats, varbut ari daudz ilgaks, bet uz skatu daudz smalkaks un labaks neka to darot ar lodamuru!! Un labaka zina ir ta, ka komplekts maksaja tikai 15 paundus ( ~ 11 Ls ). Kautko lidzigu es biju redzejis tajos SHOP katalogos, kas visiem nak uz majam!!!

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Elvis Zvidro

+30

 
Veikalaa K-Rauta taads verkjis ir nopeerkams...

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

ar lodaamuru protams var bet jaudu veelams izveeleeties NE MAZAAK par 100w un nav eerti un lielaaks čakars :D pats labaakais ir nopirkt speciaalu verķi paredzeetu tieši iededzināšanai.. latgaliitee domaaju ka dabuusi.. vai nu pie ieejas labajaa pusee vai taalaak uz priekshu pie kraamiem :D

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

man ir personīga pieredze tieši tagad es biju nopircis labu lodāmuru kad beigās izrādijās ka vīņš ir ļoti neizdevīgs tapēc es labāk iesaku pastīties tādu speciālu uzkarsējamu zīmuli ar kuru var iededzināt personīgi man tāds pašam tagad ir un es esmu ļoti apmierināts...

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Hmm...Ne gluzi lodamuru, bet tadu ka lodamuru....gala drats no viena izvirzita metalina uz otru... izskatas pec tadas ka daksas, kuras gala ir dzelzs drats, un ta ar elektrisko stravu uzkarst taja vieta un var dedzinaT!

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Mēs mājturībā dedzinājām ar vienu ierīci(darbojās uz elektrības).
Tāds pagarš un galā spirāle,ko sasilda elektrība...diezgan viegli un ērti darboties...savā zinā arī drošs..;)

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.