Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

 

Atbildes (13)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Indra (I.T.)

+14935

 
Nepārdotu es Tavā vietā, turētos pie tām kā pie lielākā dārguma. Latvija nav labvēlīga vieta tādām lietām, te monētas uzpērk par nepamatoti zemu cenu. Izsolē ar nav vērts likt, šodien diez cik daudz neiztirgosi. Varbūt labāk glabāt bērniem, pēc gadiem 20 viss var būt savādāk.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Nezinu vai viņi ir griboši, bet kolekcionāru, tai skaitā numismātu, tirgus tuss notiek Rīgas 6. vidusskolā, svētdienās ap 12iem. Precīzāk noteikti spēs atbildēt skolas administrācija.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Māris Raugulis

+166750

 
Vari mēģināt eBay. Kolekcionāri ir griboši tikai par sviestmaizi.

Ja uzrakstīsi konkrētāk, būs konkrētāki ieteikumi.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

paldies.

pirms 5 mēnešiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

kur var pardot 5 santimi 1922 gada,un kada cena?

pirms 7 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

kur var pardot 5 santimi 1922 gada,un kada cena?

pirms 7 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

0

 
Par monētu retumu: iespējams ir romantiski uzskatīt ka cariskā Krievija, fašistiskā Vācija vai citas šeit pāri gājušās lielvaras kautkādu iracionālu apsvērumu dēļ ir laidušas aprgrozībā tieši 3 vai 5 kāda tipa (dizaina) monētas un tieši viena pieder jums. Patiesība diemžēl ir citāda - lielākā daļa monētu tirāžas ir mērāmas miljonos (katrs pats par to var pārliecināties nopērkot atbilstošos monētu katalogus) un līdz ar visbiežāk tās nav nedz īpaši retas nedz īpaši vērtīgas ... tāpēc nevajadzētu brīnīties, ka arī simt- un simtpiecdesmit-gadīgas monētas bieži maksā vienu vai divus dolārus. Sudraba monētas parasti nedaudz dārgākas, bet lētākās jebkurā gadījumā ir tikai dažus latus vērtas. Zelts protams dārgs. Svarīgs arī monētas stāvoklis - nodilums, švīkas, korozija - monētai labā stāvoklī pircēji atradīsies, "šrotam" ļoti iespējams vispār neviens virsū neskatīsies

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

0

 
1) nevajadzētu jaukt lietu emocionālo vērtību ar reālo vērtību - ja esat no vecvecākiem mantojis dažas monētas tas vislabāk tās tiešām nepārdot un atstāt lai ir ko parādāt arī saviem bērniem un mazbērniem, absolūti pretēja ir situācija ja bēniņos vai uz skapjaugšas glabājas pilna trijlitru burka ar monētām 2) par lietām no kurām gandrīz neko nesaprot nevajadzētu rakstīt muļķības internetā, bet gan izmantot brīnišķīgo iepēju paklusēt - lai kā gribētos tīri latviskā garā īdēt, ka pie mums jau viss is slikti - patiesība ir absolūti pretēja - lielākā daļa monētu it sevišķi cariskās Krievijas monētas Latvijā ir pārvērtētas - t.i. tās ir neadekvāti dārgas. E-bay gudriniekiem pirms runāt iesaku papētīt cik tad maksā Anglijas, Austroungārijas impērijas vai citu lielvalstu monētas - liels būs pārsteigums, ka tās vidēji ir lētākas, virkne pat ļoti ievērojami par tepat Latvijā nopērkamajām cariskās Krievijas monētām. Vienīgais izņēmums - Livonijas monētas - tās ir nenovērtētas, tas tiesa.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

sancho76

+1058

 
www.vesturesklubs.lv var dabūt bezmaksas ekspertīzi savai monētai. Vienīgi lai iekļūtu šajā forumā, ir jābūt vai ar rekomendāciju no esošiem lietotājiem, vai var mēģināt rakstīt administrācijai.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Vēl ieteiktu pakonsultēties ar speciem lapā WWW.antikvar.lv, tur var ielikt monētas foto un tad zinoši cilvēki novērtēs aptuveno vērtību. Pārdot monētu Latvijā nav izdevīgi, jo tirgus ir pārāk mazs, tāpēc, labi meklējot, minētajā lapā varēs atrast ārvalstu, piemēram, Krievijas kolekcionāru lapu adreses, kur izvietot savu piedāvājumu.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.